Τελευταία ενημέρωση 20:08, 24 Απρ 2024

Θ.Κωνσταντινίδης: Ντρεπόμασταν να κυκλοφορήσουμε όταν χάναμε»

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης γέννημα θρέμμα περιστεριώτης έχει γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία στον Ατρόμητο.

ΤΟΥ Γ. ΖΟΥΡΙΔΗ

Ξεκίνησε από τα τσικό και σε ηλικία 16 ετών έγινε επαγγελματίας. Για την εποχή ήταν ένας μοντέρνος δεξιός μπακ με συνεχείς προωθήσεις στην αντίπαλη περιοχή και πάντα σταθερός στην απόδοση του. Έπαιξε μια δεκαετία από το 1962 μέχρι το 1972 και είχε 95 συμμετοχές. Τον αποκαλούσαν «Φακέτι» γιατί το παιχνίδι του είχε πολλά στοιχεία με τον μεγάλο Ιταλό άσο. Και όπως είναι φυσικό η πρώτη ερώτηση ήταν ποιος τον βάπτισε Φακέτι. «Ο προπονητής  Τάκης Παπαρσενίου, μου έμεινε από τότε και μου άρεσε γιατί έτσι με φώναζαν οι φίλαθλοι».

Ποια παιχνίδια του έμειναν αξέχαστα; « Ένας αγώνας με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη που είχα εξουδετερώσει τον Παρίδη και οι εφημερίδες μου είχαν αφιερώσει κολακευτικά σχόλια. Επίσης ένα ματς με τον Παναργειακό, εμείς αδιάφοροι, αυτοί διεκδικούσαν τον τίτλο. Νικήσαμε 2-1 και πέτυχα το δεύτερο γκολ». Για τον κόσμο του Ατρόμητου μου είπε: «Ήταν υπέροχος. Και μας στήριζε. Ήμασταν όλοι περιστεριώτες και δίναμε όλες τις δυνάμεις μας για να κερδίζουμε γιατί ντρεπόμασταν να κυκλοφορήσουμε την άλλη μέρα στην πλατεία αν χάναμε. Είχαμε οικονομικά προβλήματα αφού δεν παίρναμε όλους τους μισθούς μας αλλά τουλάχιστον παίρναμε τα πριμ. Συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές όμως αυτός που μου έχει μείνει είναι ο Μιχάλης Παπαθεοδώρου, ένας δάσκαλος που τον είχα προπονητή και στην Ενόπλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάλασε η μεταγραφή μου στον  Παναθηναϊκό ενώ ήμουν με τον Μαντζεβελάκη έτοιμος να υπογράψω». Μετά τον Ατρόμητο, ο Θόδωρος Κωνσταντινίδης (αδελφός των Σταύρου και Γούλη) έπαιξε σε αρκετές ομάδες ενώ όταν έγινε προπονητής ήταν συνεργάτης στον Ατρόμητο των Τζουνάκου, Παπαεμανουήλ Σταματιάδη, Κλεοβούλου, Τσάκου.

Προσοχή μην φύγει ο Σπανός»

Για τον σημερινό Ατρόμητο μου είπε: «Επειδή  τα τελευταία 10 χρόνια μένω μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη δεν βλέπω τον Ατρόμητο από κοντά αλλά μόνο από την τηλεόραση. Θέλω όμως να στείλω ένα μήνυμα: Προσοχή μην φύγει ο Γιώργος Σπανός γιατί ο Ατρόμητος θα έχει την τύχη άλλων μεγάλων ομάδων που έπεσαν σε μικρές κατηγορίες. Για τη φετινή κακή πορεία δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Έχει καλούς παίκτες και έμπειρο προπονητή αλλά από συγκυρίες δεν παίρνει αποτελέσματα. Χρειάζεται υπομονή και σύντομα θα ανακάμψει».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2021 20:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σάσσαλος:«Το 90% περιστεριώτες» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας