Τελευταία ενημέρωση 11:02, 24 Απρ 2024

Από τα σπλάχνα του ΓΣΠ στο τιμόνι της Εθνικής Γυναικών

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πέτρος Πρέκας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για εκείνους που όταν αποφασίζουν να σταματήσουν σε μικρή ηλικία να υπηρετούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορούν να το κάνουν με μεγαλύτερη επιτυχία από διαφορετικό μετερίζι.

Γεννημένος στο Περιστέρι, στην περιοχή «Εκατόδενδρα», το 1994 σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα «τσικό» του ΓΣ Περιστερίου. «Πέρασα από όλα τα τμήματα» εξηγεί στο «Αθλητικό Περιστέρι» και συνεχίζει:« Από τα Προμίνι και τα Μίνι, πέρασα στο Παιδικό, στο Εφηβικό και κατόπιν στο Ανδρικό. Ήταν  την εποχή που είχαμε πάρει τον πρώτο μας ξένο τον Γκρεκ Τσερτς. Σε ηλικία 22 ετών αποφάσισα να ασχοληθώ με την προπονητική και ανέλαβα τμήματα της Ακαδημίας του Περιστερίου. Την περίοδο 1995-96 ανέλαβα την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Περιστερίου με την οποία ανεβήκαμε από την Α’ ΕΣΚΑ στην Α2 Γυναικών και από εκεί το 1999 στην Α1 Γυναικών. Από το 2000 και μετά όταν αναγκάστηκα να αποχωρήσω δυστυχώς δεν έχω καμία επαφή με την ομάδα. Μπορώ να σας πω μάλιστα ότι είστε ο πρώτος από το Περιστέρι που μιλάω μετά από τόσα χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο ΓΣΠ είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Ο Πέτρος Πρέκας από τον Οκτώβριο είναι πλέον προπονητής της Εθνικής Γυναικών μπάσκετ αντικαθιστώντας τον Βασίλη Μασλαρινό  για να την καθοδηγήσει στα προκριματικά του EuroBasket Women του 2023.

Πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξε για πρώτη φορά τα φτερά του εκτός των συνόρων ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Πολκοβίτσε (Πολωνία), το 2018-19 βρέθηκε στην Κίνα για λογαριασμό της  Shanxi Xing Rui, το 2019-20 στη Ρωσία για την  της Ναντέζντα Όρενμπουργκ. Φέτος βρίσκεται στη Φαμίλα Σκίο, σε μια πόλη κοντά στη Βενετία ως συνεργάτης του Τζώρτζη Δικαιουλάκου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2021 20:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Διαχρονικά δίπλα στο «Χαμόγελο Του Παιδιού» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας