Τελευταία ενημέρωση 08:42, 19 Απρ 2024

Η στήλη «Περιστεριώτικα» από το «Α.Π.»

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάστε την στήλη «Περιστεριώτικα» από το «Αθλητικό Περιστέρι», τεύχος 23.

Το ξεχωριστό ρεκόρ του Κυριάκου

Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2017 όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στα 15,5 χρόνια του έμπαινε ως αλλαγή στο ματς Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-3 στο Περιστέρι κάνοντας το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική. 14 χρόνια μετά στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, ώριμος πια μετά από μια θητεία στη Μπουντεσλίγκα και πάνω από 30 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα έρχεται στον Περιστέρι  στο μεγάλο colpo grosso που έγινε την τελευταία στιγμή από τον Ατρόμητο για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής. Γεννημένος στον Σβορώνο Πιερίας έχει δηλώσει ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ και πως μόνο εναντίον του ΠΑΟΚ δεν θα πανηγύριζε γκολ. Σε κάθε περίπτωση η 13η μεταγραφή του Ατρόμητου στο φετινό παζάρι είναι ίσως εκείνη που έλειπε για να δώσει ποιότητα και τσαμπουκά σε όλη την ομάδα και όχι μόνο στην αμυντική γραμμή γιατί ο Κυριάκος είναι γεννημένος αρχηγός και ηγέτης. Ένα «αλάνι» με όλη την σημασία της λέξης!

 Μοίρασε δανεικούς!

Τέσσερις  παίκτες μοίρασε  δανεικούς σε ομάδες της Super League 2 ο Ατρόμητος για να τους δώσει παιχνίδια στα πόδια παρακολουθώντας παράλληλα την εξέλιξη τους. Στον Αστέρα Βλαχιώτη που προπονεί ο Παναγιώτης Γκουτζίδης (ήταν συνεργάτης του Παράσχου στον Ατρόμητο) δόθηκαν ο Ρονάλντο Σάνι (2002) και ο Φώτης Ζάννης (2003) οι οποίοι θα μπορούσα να παίζουν στην Κ19 αλλά προτιμήθηκε να πάνε σε ένα πιο «σκληρό» πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο!

Στην Κηφισιά πήγε ο Γιάννης Οικονομίδης ο οποίος στην προετοιμασία πήρε ευκαιρίες από τον Λόπεθ, μάλιστα σημείωσε κι ένα υπέροχο γκολ στα φιλικά της ομάδας στην Ισπανία. Αρχικά υπήρχε η σκέψη για να μείνει, τελικά προκρίθηκε η λύση του δανεισμού γιατί στην Κηφισιά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και το επόμενο καλοκαίρι ανάλογα με την εκεί παρουσία του θα μπορεί να επιστρέψει.

Επιμένει στον «Τρίμμα»!

Στο γειτονικό Αιγάλεω παραχωρήθηκε ο Αντώνης Τριμμάτης που και πέρσι είχε δοθεί δανεικός (στον Εθνικό Πειραιά). Και αυτός ο δανεισμός θα κάνει καλό στον Δωδεκανήσιο επιθετικό γιατί άλλο η Γ’ Εθνική και άλλο η Super League 2. Ο Ατρόμητος πιστεύει στον Τριμμάτη γι’ αυτό και επιμένει να τον διατηρεί στο δυναμικό του ποντάροντας στην εξέλιξη του ως καθαρόαιμο φορ.

«Αντίο» σε Θεοδωράκη!

Ήρθε στα 14 του από τα Γιάννινα, έφυγε στα 24 του ολοκληρωμένος πια τερματοφύλακας. Από αυτά τα 10 χρόνια ήταν επαγγελματίας στα επτά κάνοντας 13 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα. Ο λόγος για τον Χρήστο Θεοδωράκη που προφανώς έκανε τον κύκλο του στον Ατρόμητο μένοντας ελεύθερος. Κάποια στιγμή είχε δοθεί δανεικός στην Καλλιθέα (12 συμμετοχές) κι επέστρεψε στο Περιστέρι για τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι λοιπόν η σημασία ενός δανεισμού. Ο Θεοδωράκης συνεχίζει πια στον Διαγόρα Ρόδου.

Διαχρονικός τροφοδότης!

Τις «μικρές» εθνικές ομάδες τροφοδοτεί διαχρονικά και πιστά ο Ατρόμητος. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε την καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές. Αυτή την στιγμή διεθνείς με την Ελπίδων είναι οι  Μανδάς, Αθανασίου. Στην Νέων οι Τζαβίδας και Καραμάνης. Στην Παίδων οι Σταυριανάκος και Αμπαρτζίδης. Και η δεξαμενή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη

 

 

Το πρόγραμμα του ΓΣΠ

Πρεμιέρα με τον Προμηθέα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» στις 2 Οκτωβρίου θα κάνει το Περιστέρι στο πρωτάθλημα της Basket League και αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα θα ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια πάλι εντός με το Λαύριο στις 7 Μαϊου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Α’ γύρου είναι το εξής:1η αγωνιστική: Περιστέρι – Προμηθέας, 2η αγωνιστική Ηρακλή – Περιστέρι, 3η αγωνιστική ρεπό, 4η αγωνιστική Περιστέρι – Παναθηναϊκός, 5η αγωνιστική ΠΑΟΚ – Περιστέρι, 6η αγωνιστική Περιστέρι – Ολυμπιακός, 7η αγωνιστική Λάρισα - Περιστέρι,  8η αγωνιστική Περιστέρι – Απόλλων Πάτρας, 9η αγωνιστική Άρης – Περιστέρι, 10η αγωνιστική Περιστέρι – Ιωνικός, 11η αγωνιστική Κολοσσός- Περιστέρι, 12η αγωνιστική Περιστέρι – ΑΕΚ, 13Η αγωνιστική Λαύριο – Περιστέρι. Στο β’ γύρο οι αγώνες θα διεξαχθούν αντίστροφα.

Παλιός και νέος!

Ένα παλιός και ένας νέος θα είναι οι αρχηγοί του ΓΣΠ στη χρονιά που ξεκίνησε. Ο Χρήστος Σαλούστρος που ανανέωσε για τρίτη σερί χρονιά την συνεργασία του και ο Δημήτρης Κατσίβελης που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Από την περσινή ομάδα άλλωστε ο μοναδικός Έλληνας που έμεινε είναι ο Σαλούστρος. Όλοι οι υπόλοιποι κούνησαν μαντήλι.

Τους….παίδεψε!

Οι άνθρωποι του ΓΣΠ είναι αλήθεια ότι παιδεύτηκαν πολύ με την περίπτωση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Στα 37 του χρόνια πλέον είχαν ενδοιασμούς για το αν έπρεπε να μείνει ή όχι. Κάποια στιγμή η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της παραμονής του όμως τελικά αποφασίστηκε να μην παραμείνει για 4η χρονιά.

Έδωσε και πήρε!

«Αντίο» στον ΓΣΠ είπε κι ένας ακόμη παίκτης με προσφορά  για μια τετραετία από την Α2 μάλιστα, ο Γάϊος Σκορδίλης. Ο 34χρονος κερκυραίος φορ ήταν μια αξιόπιστη λύση που έκανε πράγματι τον κύκλο του στην ομάδα. Έδωσε και πήρε. Θα τον βρούμε αντίπαλο με τη φανέλα του Ηρακλή.

«Παγιώνει» τη θέση!

Πολύ πετυχημένη για 2η συνεχόμενη χρονιά η Εφηβική ομάδα του ΓΣΠ. Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στην Αθήνα, όπως και πέρσι πήρε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του.  Τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο που συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς παρά την αλλαγή ηλικιών η ομάδα παγιώνει τη θέση της σε πανελλήνιο επίπεδο.

Θετικό πρόσημο!

Καλή προσπάθεια έκανε πάντως η Εφηβική Ομάδα του ΓΣΠ και στην Υδατοσφαίριση. Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, κάτι αντίστοιχο έγινε προ τετραετίας, μετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και αρκέστηκε στην 8η θέση που τηρουμένων των αναλογιών καταγράφεται με θετικό πρόσημο αυτή τη χρονιά.

Στα πολύ βαθιά!

Στα πολύ δύσκολα έπεσε το Περιστέρι στην παρθενική του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην υδατοσφαίριση των ανδρών. Κληρώθηκε στο δεύτερο όμιλο του Euro Cup που θα διεξαχθεί στις Συρακούσες της Ιταλίας το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου. Στον ίδιο όμιλο με την ελληνική ομάδα είναι η οικοδέσποινα ομάδα της Ορτίτζια, το Στρασβούργο (Γαλλία) και η Λούντβισμπουργκ (Γερμανία). Στην επόμενη φάση του Euro Cup προκρίνονται οι δυο πρώτοι του ομίλου.

 

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας