Τελευταία ενημέρωση 22:10, 18 Απρ 2024

Τι είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αφτιά μου

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

----Καλό Φθινόπωρο και Καλά Χριστούγεννα φιλαράκια μου. Όχι δεν σάλεψε το μυαλό μου, «Καλά Χριστούγεννα» να μας περιμένουν όλους γιατί σας το υπογράφω ότι θα έρθουν τα Χριστούγεννα και ούτε θα το καταλάβετε. Άπαξ και είμαστε στον Σεπτέμβριο οι επόμενοι μήνες είναι διαδικαστικοί μέχρι να φθάσουμε στο τέλος του χρόνου.

---- Μου το έλεγε μάλιστα η γιαγιά μου και τόσα χρόνια μετά κατάλαβα πόσο δίκιο είχε. «Παιδάκι μου μόλις περνάει ο Δεκαπενταύγουστος ο χρόνος τρέχει σαν το ρυάκι, έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν παίρνω χαμπάρι». Επειδή όμως δεν θέλω να σας μελαγχολήσω, άντε Καλό Φθινόπωρο να έχουμε με υγεία σε όλους, το μοναδικό «πλούτο» που πρέπει να ζητάμε από τον Χριστό μας.

---- Με λύπησε πάρα μα πάρα πολύ ο θάνατος του Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμη (κατά κόσμο Δημήτριος Κοτσομύτης) από την επάρατο νόσο. Στα 66 του χρόνια, νέος και με πολύ όρεξη για να προσφέρει κάνοντας πράγματα που δεν είχαν γίνει στο χώρο της εκκλησίας. Ένας φωτισμένος ιεράρχης που αντικατέστησε τον επίσης αείμνηστο Χρυσόστομο.

---- ‘Ήταν Μάρτιος του 2019 όταν ο Κλήμης εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Περιστερίου. Δύο χρόνια μετά έφυγε δυστυχώς από τη ζωή αφήνοντας μισοτελειωμένο το έργο του αν όχι στην αρχή. Η διαδοχή του θα γίνει την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου όταν θα εκλεγούν τέσσερις νέοι Μητροπολίτες, μεταξύ αυτών και του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου.

---- Μακάρι πάντως να μην υλοποιηθεί το σενάριο περί διάσπασης της Μητρόπολης Περιστερίου για να ικανοποιηθούν Ιεράρχες που θέλουν να προωθήσουν κληρικούς τους. Σκεφθείτε δηλαδή την 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα (Κέντρο, Αγ. Τριάδα, Τσαλαβούτα, Νέα Σεπόλια, Μπουρνάζι) , δηλαδή κάτω από τη Λεωφόρο Θηβών ότι θα είναι μια ξεχωριστή Μητρόπολη. Αντίστοιχα, η 1η και 2η Δημοτική Κοινότητα (Ανθούπολη, Αγ. Ιερόθεος, Κηπούπολη, Νέα Ζωή και Λόφος Αξιωματικών) θα είναι η δεύτερη νέα Μητρόπολη.

---- Για κατεδάφιση ετοιμάζεται η ιστορική « Ελληνική Ξυλοτεχνία», που στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου και πρωτολειτούργησε  το 1953 δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες περιστεριώτες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πόλης. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα η «Ξυλοτεχνία» θα κατεδαφιστεί μέσα στο 2022 για να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο θέατρο.

--- Προσωπικά άμα με ρωτήσετε θα σας πω ότι είμαι αντίθετη με την κατεδάφιση ιστορικών κτιρίων, από την άλλη δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στην πρόοδο και στην ευημερία. Το νέο θέατρο όταν κατασκευαστεί θα αποτελεί πολιτιστικό κέντρο και ένα ακόμη σημείο αναφοράς της πόλης μας.  Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 14.000.000 ευρώ.

---- Δεν φθάνει που έκαναν το μπάνιο τους στην πισίνα, τη βανδάλισαν  και από πάνω. Εικόνες φρίκης συνάντησαν πριν μέρες, αλλά δεν πρόλαβα να σας το πω, οι υπάλληλοι του δήμου στο κολυμβητήριο της Χωράφας. Ακόμη και ακαθαρσίες  στο νερό από μια συγκεκριμένη «κατηγορία» που αρέσκεται να αφήνει παντού το αποτύπωμά της και θέλει ίσα δικαιώματα. Τέλος πάντων!

Τα σέβη μου η Ρουμπίνη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προγνωστικά Τετάρτης: Φουλ επίθεση με 11άρι »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας