Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν το «κλείδωσε» και το «πλήρωσε» ακριβά!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην πιο καλή και γεμάτη εμφάνιση της σεζόν ο Ατρόμητος πλήρωσε πάλι τα αμυντικά του λάθη και από την στιγμή που δεν μπόρεσε να κλειδώσει το ματς καθώς είχε πολλές ευκαιρίες τελικά το πλήρωσε ακριβά παραχωρώντας ισοπαλία στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-1 και μένοντας χωρίς νίκη για πέμπτο συνεχόμενο ματς.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι Περιστεριώτες ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό και έφτιαξαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να το «καθαρίσουν», τα έκαναν... μαντάρα στο τέλος, με τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίζει στο 88ο λεπτό για το 1-1 το γκολ του Κλωναρίδη από το πρώτο ημίχρονο (6').

Έτσι, παρά την βελτίωση που έδειξαν με το 3-4-3 που επέλεξε ο Παράσχος (συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία), έμειναν για πέμπτη αγωνιστική χωρίς νίκη. Από την άλλη, οι Γιαννιώτες παρέμειναν αήττητοι με ρεκόρ 2-3-0!

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ατρόμητο να κρατάει μπάλα και να ελέγχει τον ρυθμό, και τον ΠΑΣ να περιμένει πίσω στο δικό του μισό. Στην πρώτη φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με το πρώτο τέρμα του Βίκτωρ Κλωναρίδη στο πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα, στο έκτο μόλις λεπτό και μετά από ασφυκτική πίεση των παικτών του Παράσχου στα 2/3 του γηπέδου, ο Πίρσαν έκανε λάθος γύρισμα προς τον Λοντίγκιν. Εκεί βρέθηκε ο 29χρονος εξτρέμ που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας προ του αντίπαλου κίπερ και από κοντά δεν λάθεψε για το 1-0!

Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν σαφέστατη, με το γκολ να δίνει... φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, οποίοι έψαξαν γρήγορα και ένα δεύτερο. Στο 15ο λεπτό «άγγιξαν» το 2-0 με τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά τα δύο εξ επαφής διαδοχικά σουτ του Καστάνιο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Γιαννιώτες άρχισαν να κερδίζουν μερικά μέτρα και να... ξεμυτίζουν από την περιοχή τους.

 


Στο 21' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα, όταν μια κάθετη μπαλιά «έκοψε» στα δύο την άμυνα του Ατρομήτου, ο Περέα έφυγε μόνος του μπροστά όμως ο Πίριτς έκανε απίστευτη επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Έξι λεπτά αργότερα μάλιστα από μια φάση «καρμπόν» ο Σνάιντερ βρέθηκε σε θέση βολής με τον Βασιλαντωνόπουλου να κόβει τελευταία στιγμή. Στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με τους Καστάνιο και Παπαδόπουλο στο 34' και 36' αντίστοιχα.

Διαφορετικό σκηνικό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μπαίνει αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο ώστε να πιέσει και να επιτεθεί. Στο 54ο λεπτό ο Κάργας «σπατάλησε» καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του να φεύγει άουτ από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Λοντίγκιν να βγάζει δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Κλωναρίδη.

Ο Ατρόμητος είχε παραχωρήσει μέτρα στον ΠΑΣ, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην κόντρα. Όπως για παράδειγμα στη φάση του 64', όπου βγήκε ταχύτατα στο ανοικτό γήπεδο, όμως το σουτ του Νάτσου από την «καρδιά» της περιοχής πέρασε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης δοκίμασε για ακόμα μία φορά τα ρεφλέξ του Λοντίγκιν ο οποίος ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Βέλγου άσου.

Με το ματς να έχει αποκτήσει μια... άγρια ομορφιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε... μια ανάσα από την ισοφάριση! Μετά από μπέρδεμα στην άμυνα του Ατρομήτου, ο Μπρέμερ έπιασε το σουτ, με τον Πίριτς να πέφτει σωτήρια στην αριστερή του γωνία και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Όσο περνούσε η ώρα και το παιχνίδι όδευε προς το τέλος, ο ΠΑΣ έπαιρνε ολοένα και περισσότερα ρίσκα. Ο Ατρόμητος έκανε το λάθος να οπισθοχωρήσει κάτι που τελικώς πλήρωσε... ακριβά. Οι παίκτες του Παράσχου δεν πήραν το... προειδοποιητικό μήνυμα του Περέα στο 86' και το σωτήριο τάκλιν του Παπαδόπουλου την τελευταία στιγμή.

Στιγμές αργότερα, ο ΠΑΣ «έκοψε» ξανά στα δύο την άμυνα του Ατρομήτου και με τον Μίνα να δίνει πάσα πάρε-βάλε στον Μορέιρα στο δεύτερο δοκάρι, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 88ο λεπτό! Μάλιστα το τέρμα αρχικώς ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, αλλά μετά από εξέταση του VAR κατοχυρώθηκε κανονικά.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (90'+3' Μουνίθ), Γκαλβάο, Κ. Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαΐας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης (61' Νάτσος), Κλωναρίδης (75' Μπεντινέλι), Κουλούρης (75' Κωτσόπουλος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (82' Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (82' Μίνα), Ντομίνγκες, Μορέιρα (90'+5' Λιάσος), Σνάιντερ (65' Μπρένερ), Τριάδης (46' Λώλης), Περέα.