Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρέχουμε Μαζί»: Νέος Αγώνας Δρόμου 12,5 km

Κατηγορία Στίβος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

O Αθλητικός Σύλλογος  «Ιπποκράτης» Χαϊδαρίου έχει όραμα τη συμμετοχή όλων στον αθλητισμό, χωρίς εμπόδια και διαφοροποιήσεις. Για αυτό τον σκοπό σχεδίασε τον αγώνα δρόμου “Τρέχουμε ΜΑΖΙ” με τέτοιο τρόπο ώστε η συμμετοχή να είναι δυνατή, ανεξάρτητα από τη σωματική κατάσταση, την ηλικία, την ύπαρξη αναπηρίας ή όχι ή την ηλικία. Σε αυτό τον αγώνα θέλουμε και εσένα ΜΑΖΙ μας.

Η διαδρομή είναι επίπεδη, η αρχή και ο τερματισμός της έχουν διαθέσιμα προσβάσιμα μέσα σταθερής τροχιάς και είναι παράλληλα με τη διαδρομή του προσβάσιμου Τραμ.

Στον αγώνα έχει δώσει την αιγίδα του το Υπουργείου Τουρισμού, συνδιοργανωτής & αιγίδα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (στο πλαίσιο των στόχων του προγράμματος BeActiveHellas), αιγίδα & συνδιοργάνωση η περιφέρεια Αττικής, αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε), της ΕΟΑΜ –ΑμεΑ & συνδιοργάνωση ενώ είναι συνδιοργανωτές το ΣΕΦ και ο Δήμος Γλυφάδας που θα διοργανώσουν τη δράση διαδρομής 12.5km και 5000m τρεξίματος/δυναμικού βάδην. Οι αθλητικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 σε διαδρομή από το ΣΕΦ έως τη 2η Μαρίνα Γλυφάδας.

Ο τερματισμός θα γίνει στη 2η Μαρίνα Γλυφάδας, όπου είναι εγκατεστημένα τα Seatrac, που αποτελούν τη μοναδική λύση παγκοσμίως που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα!

 

Δράση διαδρομής 12.5km

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Εκκίνηση: Κεντρική είσοδος ΣΕΦ Νέο Φάληρο.

Τερματισμός: Δεύτερη Μαρίνα παραλία Γλυφάδας (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ)

Ώρα εκκίνησης: 09:00 πμ

Απόσταση περιγραφή διαδρομής: 12.5 km σε επίπεδη διαδρομή στο δεξί ρεύμα καθόδου προς Γλυφάδα της λεωφόρου Ποσειδώνος με μοναδική θέα το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας (στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής γίνεται πρώτη φορά αγώνας δρόμου) ενώ στο 2.5k της διαδρομής από την εκκίνηση θα υπάρχει σημείο ελέγχου (check point) χρονομέτρησης για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την ικανότητα τους για επίδοση τα τελευταία 10k της επίπεδης διαδρομής.

Για τη διεξαγωγή της δράσης, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ε.Π.Ε της ΕΟΑΜ- ΑμεΑ καθώς και της AIMS.

Σταθμοί υποστήριξης: Στην διαδρομή των 12.5 km θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης (2.5, 5, 7.5, και 10km) καθώς και στον τερματισμό με κρύο εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακά gel και φρούτα. Εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του Covid 19 οι διοργανωτές θα φροντίσουν να εφαρμοστούν οι οδηγίες που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ για την ασφαλή διεξαγωγή των δράσεων έτσι:

  • η εκκίνηση που έχει πάντα συνωστισμό σε μία δράση τρεξίματος θα γίνει με πολλαπλές τμηματικές εκκινήσεις ανά 50 δρομείς και τις προτεινόμενες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο της ΓΓΑ.
  • στο χώρο του τερματισμού στην δεύτερη Μαρίνα Γλυφάδας οι τερματίζοντες θα παραλάβουν με ασφαλή τρόπο χωρίς μεσολάβηση εθελοντών το μετάλλιο τερματισμού και τα δώρα της διοργάνωσης.
  • Τελετές απονομών δεν θα πραγματοποιηθούν.

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση της δράσης θα γίνει ηλεκτρονικά. H τελική κατάταξη θα γίνει με τον καθαρό χρόνο τερματισμού, καθότι με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων αποφυγής συνωστισμού στην εκκίνηση η διάρκεια της εκκίνησης θα είναι περίπου 40 λεπτά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα της δράσης, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή της δράσης.

Συμμετοχές: Στην δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι συμμετέχοντες στη διαδρομή 12.5km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2009 ή και νωρίτερα (≥12 ετών).

Χρονικό όριο δράσης: Για την κάλυψη της διαδρομής των 12.5km, τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα κινούνται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Αττικής.

Βραβεύσεις – Έπαθλα: Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο 12.5km, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, τεχνικό tshirt, ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής και δώρα υποστηρικτών του αγώνα.

Ασφάλεια Συμμετεχόντων –Υγειονομική κάλυψη: Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές, θα φροντίσει η Τροχαία Αττικής και η Τροχαία Καλλιθέας και Γλυφάδας, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια της διαδρομής και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από τους Καλούς Σαμαρείτες σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών. Κατά την διάρκεια της δράσης, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα. Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους συμμετέχοντες ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Διαδρομή 5000m και 500m: Παράλληλα με τον δρόμο 12.5km, θα διεξαχθεί και δράση δρόμου/δυναμικού βάδην 5000 m και 500m. Στο δρόμο των 5000m, καλούνται να πάρουν μέρος αθλούμενοι και αρχάριοι δρομείς. Η εκκίνηση του δρόμου των 5000m θα δοθεί από το χώρο Parking του Café Restaurant Penarrubia στις 9:30πμ ενώ ο τερματισμός θα είναι επίσης στη δεύτερη Μαρίνα Γλυφάδας (βλέπε χάρτη διαδρομής ΕΔΩ). Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν την διαδρομή των 5000m και 500m θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, τεχνικό tshirt και ηλεκτρονικό αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής καθώς και δώρα των υποστηρικτών της δράσης.

Στην διαδρομή 500m θα λάβουν μέρος αγόρια/κορίτσια ≤12 ετών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για τη δράση του “Τρέχουμε ΜΑΖΙ 2021’’, δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της δράσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο.

  • Για δήλωση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

 

Κόστος συμμετοχής

Για τα 12.5km και 5km, 10 ευρώ. Η συμμετοχή παιδιών (≤12 ετών) στο δρόμο 500m είναι δωρεάν.

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στην αντίστοιχη διαδρομή πρέπει να γίνει κατάθεση του αντίτιμου συμμετοχής στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης όπου στο όνομα καταθέτη θα συμπληρωθεί το ονοματεπώνυμο του δρομέα που θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διαδρομή:

Δικαιούχος Σύλλογος Α.Σ. «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ, IBAN: GR74017190 90006909148347824

Μέρος των χρημάτων της συμμετοχής των αθλητών/αθλουμένων καθώς και των χορηγιών της δράσης θα διατεθούν στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών για την ανακατασκευή των αθλητικών του εγκαταστάσεων.

Για ομαδικές (>10) συμμετοχές των συλλόγων δρομέων υγείας στις δράσεις θα υπάρξει έκπτωση στο κόστος συμμετοχής πληρ. κ. Δρακουλάκη Ιπποκράτη κιν. 6993472558

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για την δράση διαδρομών 12.5km, 5000m και 500m, λήγει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής Κυριακή 19-09-2021 οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν νέες δηλώσεις συμμετοχής.

• Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον: κ. Δρακουλάκη Ιπποκράτη τηλ. 6993472558 ή Καββάλα Ζαχαρούλα τηλ. 6996225938 (Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Παρασκευή 17-09-2021: Παραλαβή πακέτου για την δράση από κεντρική είσοδο ΣΕΦ 12:00-20:00

Σάββατο 18-09-2021: Παραλαβή πακέτου για την δράση από κεντρική είσοδο ΣΕΦ 12:00-20:00

(την ημέρα διεξαγωγής της δράσης 19-09-21 δεν θα παραδοθούν αγωνιστικά πακέτα στους χώρους εκκίνησης)

 

Κυριακή 19-09-2021

09:00-09:30, Εκκίνηση διαδρομής 12.5km

09:30-09:45, Εκκίνηση διαδρομής 5000m

11:00, Εκκίνηση διαδρομής 500m

11:15, Μουσική εκδήλωση στο χώρο τερματισμού

13:00, Λήξη