Τελευταία ενημέρωση 15:56, 24 Απρ 2024

Τα αδέλφια που μεγαλούργησαν στα '70s!

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αδέλφια Κώστας και ο Σταύρος Μισαηλίδης υπήρξαν δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα τη δική τους λαμπρή ιστορία στον Ατρόμητο. Κέρδισαν την αγάπη των φιλάθλων του Περιστερίου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Ο Κώστας ήταν το «δεκάρι» της ομάδας αλλά  όταν γύρισε ο Ράμφος από τον Απόλλωνα έπαιξε πιο πλάγια, ενώ ο Σταύρος  ήταν το «μηχανάκι» που έτρεχε  ακατάπαυστα και κάλυπτε όλους τους χώρους. Μάλιστα τα δύο αδέλφια ήταν συμπαίκτες αρκετά  χρόνια  στον Ατρόμητο. Ο Κώστας πρωτοεμφανίστηκε το 1969 ενώ ο Σταύρος έπαιξε στη δεκαετία του ‘ 70 και  οι δύο πανηγύρισαν  ανόδους στην Α’ Εθνική. Έζησαν δηλαδή τη σπουδαία δεκαετία του ’70 στο πετσί τους. Είχαν θείο τους τον Γιώργο Διδώνη παίκτης στη δεκαετία του ‘50 και μετέπειτα παράγοντας του Ατρόμητου.

«Δεν ξεχνιέται»

Ο Κώστας Μισαηλίδης (248 συμμετοχές) μου είπε λοιπόν τα εξής: «Ο Ατρόμητος θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του κόσμου. Φυσικά το ματς που μου έχει μείνει είναι με το Ρουφ στον Ταύρο και η πρώτη άνοδος στην Α’ Εθνική. Επίσης δεν ξεχνώ  ένα ματς με την Παναχαϊκή , νικήσαμε 2-1 και έβαλα το νικητήριο γκολ στο 85’ με ανάποδο ψαλίδι.  Τρία καλοκαίρια  πήγα στον Καναδά μαζί με Χατζηαπαναγή, Φυλακούρη, Ντεμέλο και άλλους.  Έφυγα όταν συμπλήρωσα οκταετία, έπαιξα σε Παναιτωλικό, Παναιγιάλειο. Περάσαμε πάντως  ωραία χρόνια στο Περιστέρι, ο κόσμος ήταν υπέροχος. Στην πρώτη ομάδα με καθιέρωσε ο Κώστας Πούλης, επίσης συνεργάστηκα με τους Παπάζογλου, Λινοξυλάκη, Πανάκη. Από τους πολλούς και καλούς συμπαίκτες μου θα αναφέρω  τον Κότσαλο, τον Τάμπραντζη, τον Εσπινόζα, τον Σκαρπέλη και από παράγοντες τον Ξυπνητό, τον Γλυκό, τον Παύλο Πανουτσόπουλο. Ο Γιώργος Σπανός είναι ότι το καλύτερο για τον Ατρόμητο, αν δεν ήταν αυτός κανείς δεν ξέρει που θα ήταν τώρα η ομάδα. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Ανδρέα Σχίχζα που με διόρισαν στο δήμο και παίρνω μια πενιχρή σύνταξη». Ο Κώστας έχει δύο παιδιά τον Δημήτρη και τη Φωτεινή ενώ ασχολείται με την ακαδημία ποδοσφαίρου που έχει μαζί με τον Σταύρο.

«Αγαπημένη οικογένεια»

Ο Σταύρος Μισαηλίδης (229 συμμετοχές)  μου είπε από την πλευρά του: «Σε ηλικία 15,5 ετών έπαιξα στην πρώτη ομάδα και θυμάμαι ένα ματς με τον Ολυμπιακό με αντιπάλους τον Δεληκάρη και τον Υβ Τριαντάφυλλο. Καταλαβαίνετε πως αισθανόμουν.  Ο Ατρόμητος παρά το γεγονός ότι είχε πάρει μεγάλους ξένους παίκτες, οι περισσότεροι βασικοί ήμασταν Περιστεριώτες. Είχαμε εξαιρετικούς παράγοντες, που αγαπούσαν την ομάδα αλλά αυτός που μας γέμισε λεφτά ήταν ο Θανάσης Κασπίρης. Παίρναμε απίστευτα χρήματα. Οικονομικά ωφελήθηκα από τις μεταγραφές που έκανα όταν έφυγα από τον Ατρόμητο με χρήση οκταετίας. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον υπέροχο κόσμο του Ατρόμητου με αγάπησε πολύ αλλά τον αγάπησα κι εγώ,  ένιωθα  μεγάλη χαρά όταν μιλούσα με τους φιλάθλους. Ακόμη και στις προπονήσεις το γήπεδο ήταν γεμάτο.  Γενικά ο σύλλογος ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Από προπονητές έμαθα πολλά από τους  Λινοξυλάκη, Πανάκη, Παπάζογλου που ήταν λίγο αυστηρός,  όλοι πάσχιζαν όμως για το καλό της ομάδας. Όσον αφορά τον Γιώργο Σπανό πιστεύω  ότι ήταν λαχείο για τον Ατρόμητο, όπως βλέπουμε και με τις κινήσεις που κάνει και τώρα. Θέλει να φθάσει τον Ατρόμητο όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι σπουδαίος παράγοντας. Θα πρέπει και ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στην ομάδα γιατί το αξίζει. Για ένα διάστημα στη δεκαετία του ’90  ήμουν βοηθός των Κότσαλου και Κορωνέλλου αλλά έφυγα γιατί δεν μου άρεσε. Στον Ατρόμητο έπαιξε ένα χρόνο στη Β’ Εθνική την σεζόν 2004-05 και ο γιος μου Δημήτρης». Ο Σταύρος παντρεύτηκε στα 20 του την Σοφία και έγινε παππούς από την κόρη του Ελένη με την χαριτωμένη εγγονή του την Δωροθέα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Συλλυπητήρια Συνδέσμου Παλαιμάχων για Πριόνα »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας