Τελευταία ενημέρωση 05:52, 26 Απρ 2024

«Έρχονται του Ατρόμητου τα ανίκητα παιδιά»!

Κατηγορία Ερασιτέχνης
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ομάδα U14 διαχρονικός προπομπός για τα πρώτα «επαγγελματικά» βήματα των φερέλπιδων ποδοσφαιριστών

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Ένα από τα πιο κομβικά τμήματα στην ακαδημία του Ερασιτέχνη Ατρόμητου είναι ανέκαθεν  η ομάδα Κ14 η οποία αποτελείται από παιδιά που προετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους «επαγγελματικό» βήμα μεταπηδώντας στην Κ15 που τελεί υπό την αιγίδα της ΠΑΕ και παίρνει μέρος στο οικείο πρωτάθλημα της Super League.

Με το επίπεδο του ανταγωνισμού να είναι πολύ υψηλό αλλά με κυρίαρχο πνεύμα την εμπέδωση του οικογενειακού κλίματος, οι προπονητές της ακαδημίας με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή Μάρκο Δήμο έχουν ως κίνητρο να «παραδώσουν» στα επόμενα χέρια ποδοσφαιρικές προσωπικότητες με σωστή σωματική και πνευματική διαπαιδαγώγηση.

Το «Αθλητικό Περιστέρι» βρέθηκε λοιπόν στο προπονητικό κέντρο «Νταμάρι» και διαπίστωσε αφενός το οικογενειακό κλίμα αλλά και τις ιδανικές συνθήκες που «χτίζεται» η επόμενη Κ15 του Ατρόμητου.

 Έξι παίκτες –εκπρόσωποι της υπόλοιπης ομάδας. μίλησαν για το πώς βρέθηκαν στον Ατρόμητο, για το ποια συμβουλή από αυτές που τους δίνουν οι άνθρωποι της ομάδας τούς έχει μείνει πιο πολύ και  ποιοι είναι οι στόχοι τους για το μέλλον.Πρόκειται για τον Θάνο Γαλατά, τον Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, τον Φρέρη Βεντούρη, τον Γιάννη Καρόπουλο, τον Άγγελο Βαρδακώστα και τον Αναστάσιο Μάριο Κώτση.   Όλα τα παιδιά απολαμβάνουν την παρουσία τους στην ακαδημία του Ατρόμητου και χαίρονται την συνύπαρξη με τους συμπαίκτες τους. Παράλληλα, υπολογίζουν πάρα πολύ αυτά που τους λένε οι προπονητές και οι άνθρωποι της ομάδας,  έχοντας ως κοινό στόχο να φορέσουν τη φανέλα του Ατρόμητου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Θάνος Γαλατάς είπε πως «ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα και ο Ατρόμητος μου δίνει ξεκάθαρα αυτή την ευκαιρία». Από όσα ακούει από τους προπονητές του, έχει επιλέξει να κρατήσει την προτροπή τους να δίνει και την ψυχή του και να μην τα παρατάει ποτέ. Απώτερος σκοπός του είναι να γίνει σε λίγα χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος ήθελε να παίξει και αυτός σε μεγάλη ομάδα και να γίνει επαγγελματίας. Ως προς το πρώτο ο Ατρόμητος τον κάλυψε απόλυτα και ελπίζει να γίνει το ίδιο και ως προς το δεύτερο στόχο. Από αυτά που του λένε στην ομάδα ξεχωρίζει το «να δίνω την ψυχή και την καρδιά μου», καθώς και το «να παραμένω πάντα συγκεντρωμένος». Έτσι, ελπίζει πως θα φτάσει σε καλό επίπεδο και θα γίνει κάποια μέρα ένας καλός επαγγελματίας. Ο Φρέρης Βεντούρης διάλεξε τις Ακαδημίες του Ατρομήτου γιατί «είχα ακούσει πως κάνουν πολύ καλή δουλειά». Θέλει και αυτός να γίνει ποδοσφαιριστής σε μεγάλη ομάδα και για να το πετύχει αυτό πρέπει να ακούει τη συμβουλή «να τα δίνω όλα». Ο Γιάννης Καρόπουλος ήρθε στον Ατρόμητο γιατί είχε φίλους παίκτες πιο μεγάλους σε ηλικία που ήξεραν τι γίνεται και του είχαν μεταφέρει πολύ καλά λόγια. Έτσι, «αποφάσισα να δοκιμαστώ, για να παίξω σαν επαγγελματίας σε μία μεγάλη ομάδα». Προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύει ο ίδιος πως θα τον βοηθήσει πολύ το να μάθει να αντιμετωπίζει την κούραση και την πίεση.  Ο Άγγελος Βαρδακώστας επιθυμούσε από μικρός να παίξει σε μία πολύ  καλή ομάδα. «Ο Ατρόμητος ήταν κοντά στο σπίτι μου και έτσι είπα ''γιατί όχι''». Από τις συμβουλές που του δίνουν οι άνθρωποι της ομάδας, αυτός επιλέγει ως σημαντικότερη το «να σέβομαι τον αντίπαλο, να μην τον υποτιμάω. Όπως και το να μην τα παρατάω στις δυσκολίες». Στόχος του για το μέλλον είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αν είναι εφικτό «να αγωνιστώ στο εξωτερικό και να έχω πολύ καλούς συμπαίκτες». Ο Αναστάσιος Μάριος Κώτσης βρήκε την ευκαιρία να συνδυάσει το στόχο του να παίξει σε μεγάλη ομάδα τον Ατρόμητο. Ξεκαθάρισε και αυτός πως έχει πολύ ψηλά στις προσωπικές του ιεραρχήσεις το να σέβεται τον αντίπαλο, να μην τον υποτιμάει, αλλά και να παλεύει πάντα για το καλύτερο. Όσο για το μέλλον του στο χώρο του αγαπημένου του αθλήματος θέλει να δει τον εαυτό του να γίνεται ένας καταξιωμένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Και, πάνω από όλα, αυτό να καταφέρει να το πετύχει κάποια μέρα μέσα από τον Ατρόμητο. 

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αναστάσιος Μάριος -Κώτσης (μέσος)

Άγγελος Βαρδακώστας (αμυντικός)

Φρέρης Βεντούρης (αμυντικός χαφ)

Κωνσταντίνος Κοκόριας (winger)

Θάνος Γαλατάς (αμυντικός)

Μάριος Μπουρλάκος (χαφ)

Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος (αμυντικός)

Ανδρέας Σαμιώτης (winger)

Φίλιππος Παπακωνσταντίνου (winger)

Ορέστης Σεφεράι (αμυντικός)

Ευάγγελος Μάκος (αμυντικός)

Γιώργος Παρασκευόπουλος (αμυντικό χαφ)

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (αριστερό χαφ)

Λούης Ζώτο (επιθετικός)

Γιάννης Καρόπουλος (αμυντικός)

Ευγένιος Καύκας (winger)

Θεόφιλος Τσουλάκος (κεντρικό χαφ)

Ιωάννης Ντόκος (αμυντικός)

Διονύσης Καρκάλης (αμυντικός)

Παναγιώτης Θεοτικός (αμυντικός)

Αντώνης Καλημέρης (winger)

Γιώργος Πολίτης (επιθετικός)

Παναγιώτης Κατσαράς (τερματοφύλακας)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Δοκιμές για 2006-2007-2008 ο ΑΠΣ Ατρόμητος »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας