Τελευταία ενημέρωση 16:54, 23 Απρ 2024

Τσιαντάκης:«Ο Ατρόμητος είναι μέσα στην καρδιά μου»

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 «Ένας 16χρονος έκλεψε την παράσταση». Αυτό είχα γράψει πριν πολλά χρόνια όταν ο Νίκος Τσιαντάκης είχε κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιά.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Μου το θύμισε ο μεγάλος άσος του παρελθόντος και ειλικρινά ένιωσα μεγάλη συγκίνηση. Ήταν η αφετηρία για την άνοδο του Τσιαντάκη στην πυραμίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού εκτός από την καριέρα στον Ατρόμητο, έπαιξε στον Πανιώνιο στον οποίο δόθηκε με μεταγραφή, διέπρεψε στον Ολυμπιακό, ενώ αφγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα στο Μουντιάλ του 1994 στην Αμερική. Ο Τσιαντάκης κυριολεκτικά.. μιλούσε της μπάλας. Είναι σαφώς ο καλύτερος παίκτης που ανέδειξε ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την άριστη τεχνική του κατάρτιση και τη κοφτή ντρίπλα του ήταν ταχύτατος, και με τις επελάσεις του και την πλούσια κώμη του ξεχυνόταν ως σίφουνας στις αντίπαλες περιοχές. Ο παλαίμαχος άσος πήγε πολύ μικρός στον Ατρόμητο και γράφθηκε στο τσικό, Επειδή όμως πήγαινε σχολείο, σταμάτησε και έπαιζε στις αλάνες σε μια ανεξάρτητη ομάδα τη Δυναμό Κολωνού. Όσοι τον έβλεπαν του είπαν να επιστρέψει στον Ατρόμητο, όπως κι έγινε,. Σε ηλικία πλέον 12 ετών πήγε να δοκιμαστεί ενώ προπονητής ήταν ο Μάνος Σταματάκος. Η προπόνηση είχε τελειώσει, όμως ο πατέρας του επειδή δεν μπορούσε να πάει ξανά λόγω της δουλειάς του επέμενε να τον δοκιμάσουν. Έγινε ένα μικρό διπλό 3χ3 που μετείχε και ο Καραλής και ο Νίκος εντυπωσίασε. Αμέσως ο Σταματάκος τον κράτησε για να υπογράφει όμως τα γραφεία στα παλιά αποδυτήρια ήταν κλειστά που σήμερα είναι η καφετέρια. Έτσι έσπασαν το τζάμι για να πάρουν το δελτίο και να υπογράψει γιατί έπρεπε να ήταν παρών και ο πατέρας του κι έγινε επίσημα παίκτης του Ατρόμητου.

Από σπόντα στην Α’ ομάδα

Ο Τσιαντάκης επρόκειτο να παίξει με την ομάδα Νέων κόντρα στον Πανιώνιο όμως υπήρξε ένα πρόβλημα με το δελτίο του και απογοητευμένος πήγε στην εξέδρα μαζί με άλλους τρεις συμπαίκτες του για να δει κι ένα φιλικό με τον Εθνικό που επακολουθούσε. Στο ημίχρονο τον είδε ο Καλκιτανίδης που ήταν βοηθός του Κώστα Πολυχρονίου και του είπε να ντυθεί και να κάτσει στον πάγκο. Έτσι έκανε την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή, εντελώς από σπόντα. Για τις αναμνήσεις που έγραψε 117 συμμετοχές και πέτυχε 17 γκολ μου είπε: «Τον Ατρόμητο θα τον έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου γιατί μου έδωσε το πρώτο βήμα για να κάνω τη μετέπειτα καριέρα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του κόσμου που πάντα και με κάθε τρόπο μου την έδειχνε. Πρέπει να πω ότι και οι τότε παράγοντες του συλλόγου αν και δεν είχαν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες έκαναν τα πάντα για τον Ατρόμητο μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους».

Μεγάλη υπόθεση ο Σπανός

Για τον σημερινό Ατρόμητο μου είπε: «Είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα που την ανέλαβε ο Γιώργος Σπανός. Έχει  την οικονομική δυνατότητα ξέρει και ποδόσφαιρο και ο Ατρόμητος όχι μόνο καθιερώθηκε στην Α’ Εθνική αλλά είναι μεταξύ των πρώτων ομάδων. Έπαιξε  Ευρώπη, σε δύο τελικούς κυπέλλου. Κάνει πάντα σωστές κινήσεις και οι επιλογές του είναι τέλειες. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη ραγδαία άνοδο του Ατρόμητου, επίσης θέλω να πω ότι και οι άλλες ομάδες που έπαιξα θέλω να πηγαίνουν καλά.

Όταν σταμάτησα δεν σκέφθηκα να ασχοληθώ με το «προπονιτιλίκι», μετά πέρασε ο καιρός και δεν έγινα προπονητής αν και θα το ήθελα».

Θυμάμαι ότι ο Βικ Μπάκιγχαμ που ήταν προπονητής στον Εθνικό είχε πει εκείνα τα χρόνια στον Κώστα Τσάκο: «Όταν ήμουν στον Άγιαξ στήριζα όλο το παιχνίδι μας στον Γιόχαν Κρόιφ. Έτσι κι εσύ πρέπει να στηρίξεις την ομάδα σε αυτόν τον παίκτη με το «10» που έχει τρομερά προσόντα.  Κλείνοντας ο Νίκος Τσιαντάκης μου είπε: «Ωφελήθηκα από το ποδόσφαιρο όμως δεν έγινα πλούσιος ενώ είχα και κάποιες ατυχίες. Τουλάχιστον είμαι καλά κι έχω την υγεία μου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τα αδέλφια που μεγαλούργησαν στα '70s! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας