Τελευταία ενημέρωση 15:16, 23 Απρ 2024

Μήπως είμαστε «θύματα» της προπαγάνδας;

Κατηγορία Ποδόσφαιρο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η προπαγάνδα σε βάθος χρόνου άμα ανατρέξει κανείς θα διαπιστώσει ότι ήταν το μέσο που χρησιμοποιούσαν οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις για να ποδογετήσουν τις μάζες. Μέρος του συστήματος της προπαγάνδας ας μην κρυβόμαστε είναι και τα μέσα ενημέρωσης που έχουν υποκαταστήσει πολλές φορές τη δικαιοσύνη και δικάζουν απαγγέλοντας κατηγορίες πριν από τη δίκη. Σκοπός της προπαγάνδας είναι να  αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα.

Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα.

Ακόμη και στο Βικιπαίδεια άμα διαβάσει κανείς θα δει τα εξής στο λήμμα «προπαγάνδα»: Η επίκληση στο συναίσθημα είναι ίσως η πιο απροκάλυπτη μέθοδος προπαγάνδας, αφού υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι, λιγότερο φανερές και μάλιστα δόλιες. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να διαδίδεται έμμεσα. Μπορεί να μεταδίδεται ως εύλογη προκατάληψη εντός μιας φαινομενικά ισορροπημένης και δίκαιης δημόσιας συζήτησης ή επιχειρηματολογίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ακόμη καλύτερα σε συνδυασμό με την μέθοδο μετάδοσης ειδήσεων των μέσων μαζικής επικοινωνίας».

Και ερωτάμε λοιπόν: Μήπως κι εμείς εδώ στο Περιστέρι είμαστε θύματα της προπαγάνδας των μέσωv μαζικής επικοινωνίας που έσπευσαν να δικάσουν κι εμείς πέσαμε στην παγίδα τους;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μάιος 2015 10:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πρόγραμμα ΕΠΣΑ (9-10/5) »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας