Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λόπεθ:«Είμαι περήφανος και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ισπανικά χέρια ανέλαβαν φέτος το χτίσιμο» του νέου Ατρόμητου. Ο Άνχελ Λόπεθ, με την πετυχημένη θητεία πέρσι στο Βόλο, αποτέλεσε τον εκλεκτό της ομάδας για να υλοποιήσει ένα project που έχει ως απώτερο στόχο να οδηγήσει πάλι τον Ατρόμητο στο δρόμο των επιτυχιών. Ο 38χρονος προπονητής  ήρθε στο Περιστέρι με όνειρα και φιλοδοξίες δείχνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της διοίκησης και των φιλάθλων.

---- Κόουτς καλώς ήρθες και από εμάς στο Περιστέρι και στον Ατρόμητο και πολλές επιτυχίες. Τα πρώτα σου συναισθήματα που βρίσκεσαι εδώ.

«Ήρθα με πολλά όνειρα, είμαι χαρούμενος που είμαι στον Ατρόμητο. Η ομάδα μου παρουσίασε ένα ωραίο πλάνο και βρίσκομαι εδώ για να μπορέσω να το υλοποιήσω. Όλοι μαζί θα το υλοποιήσουμε, όλοι μαζί θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

---- Ίσως να μην το γνωρίσεις,  είσαι  ο πρώτος Ισπανός προπονητής  στην ιστορία του Ατρόμητου που αναλαμβάνει την ομάδα. Ας το θεωρήσουμε λοιπόν καλό σημάδι;

«Αφού μου λέτε ότι είναι έτσι, απαντώ ότι είμαι πολύ περήφανος και θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η διοίκηση».

---- Ο κόσμος του Ατρόμητου έχει ένα αλάθητο κριτήριο. Θέλει η ομάδα του να μάχεται μέσα στο γήπεδο και την επιβραβεύει ακόμη και αν χάνει. Εσύ δήλωσες ότι θέλεις να δημιουργήσεις μια ομάδα που να βγάζει πάθος μέσα στο γήπεδο. Μια φιλοσοφία που συμβαδίζει με τη δική σου;.

«Είναι πολύ ευχάριστο αυτό γιατί η δική μου φιλοσοφία είναι να κάνω μια ομάδα που θα παλεύει μέσα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό που θέλουμε είναι οι φίλαθλοι μας να δουν μια δεμένη και δυνατή ομάδα».

---- Ως αντίπαλος ποια εικόνα είχες σχηματίσει πέρσι για τον Ατρόμητο σε μια ομολογουμένως άσχημη χρονιά για εκείνον;

«Μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες αλλά δεν βρισκόταν στο επίπεδο που θα έπρεπε. Ο Ατρόμητος πάντα είχε καλούς παίκτες και οργάνωση αλλά του έλειπε η αύρα που θα τον έφερνε πιο ψηλά».

----- Εκτός γηπέδων πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Είμαι άρρωστος με το ποδόσφαιρο και πάντα θα κάνω κάτι που θα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο».

---- Ποιο ταλέντο πέρα από το ποδόσφαιρο σε χαρακτηρίζει; Σε τι είσαι πολύ καλός;

«Μου αρέσει πολύ να αθλούμαι και αγαπημένο σπορ είναι το πάντερ»

---- Αν δεν ήσουν προπονητής τι επάγγελμα θα μπορούσες να κάνεις;

«Δεν νομίζω ότι μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Και ποτέ δεν είχα σκεφθεί. Πριν γίνω προπονητής, ήμουν γυμναστής».

---Έχεις δημιουργήσει οικογένεια;

«Έχω οικογένεια και είμαι πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό. Έχω ένα αγοράκι που είναι τριών ετών».

---- Πιστεύεις στη θρησκεία και αν ναι ποιος Άγιος είναι ο προστάτης σου;

«Εμείς στην Ισπανία είμαστε όπως γνωρίζετε Καθολικοί. Πιστεύω στη θρησκεία αλλά δεν έχω κάποιον Άγιο για προστάτη».

----- Η ελληνική κουζίνα σου αρέσει και ποιο το αγαπημένο σου φαγητό;

«Πάρα πολύ. Είναι καταπληκτική. Οι σαλάτες σας είναι υπέροχες. Στον Βόλο είχα μάθει τα θαλασσινά που συνοδεύουν το τσίπουρο και μπορώ να σας πω ότι και τα θαλασσινά σας είναι υπέροχα».

---- Είχες έρθει ποτέ στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές;

«Το 2003 είχα έρθει με το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Δεν πήγα κάπου αλλού αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ η ελληνική πρωτεύουσα».

--- Είσαι 38 ετών, πολύ μικρός για προπονητής. Ποιο είναι το μεγάλο προπονητικό σου όνειρο;

«Αυτό που θέλω είναι να είμαι σε ένα καλό επίπεδο προπονητικά και ότι καλύτερο αν είναι να έρθει στο μέλλον θα έρθει».

--- Έχεις γεννηθεί στη Μαδρίτη, άρα είσαι Ρεάλ  ή Ατλέτικο;

«Είμαι Ρεάλ, πήγαινα και την έβλεπα πιο μικρός. Αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Ραούλ».

---- Ο Ατρόμητος δεν θα παίξει φέτος στην Ευρώπη αλλά δεν να του λείψει και η Ευρώπη δίνοντας μεγάλα φιλικά παιχνίδια στην πατρίδα σου.

«Είναι πολύ καλό γιατί η ομάδα θα ανεβάσει και άλλο το επίπεδο της αντιμετωπίζοντας συλλόγους από το πολύ δυνατό πρωτάθλημα της Ισπανίας που είναι καταξιωμένες».

---- Τι είναι εκείνο που διαφοροποιεί τον Ατρόμητο από τις υπόλοιπες ομάδες αν  εξαιρέσουμε το big4 του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Ο Ατρόμητος είναι η άλλη δύναμη αμέσως μετά τις «μεγάλες» ομάδες. Έχει πολύ καλό όνομα,  άριστη οργάνωση, τέλειες συνθήκες εργασίας και αυτό που πρέπει είναι να βγάλει αυτή τη δύναμη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

---- Θα είναι η ομάδα έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ή θέλεις μια μικρή πίστωση χρόνου για να παρουσιάσει αυτό που εσύ θέλεις μέσα στο γήπεδο;

«Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Σίγουρα θα χρειαστούμε ένα διάστημα για να καταλάβει ο ένας παίκτης τον άλλον, δημιουργούμε μια νέα ομάδα αλλά πρέπει να καταλάβουν και τη δική μου φιλοσοφία».

---- Πόσο θα σε βοηθήσει η συνύπαρξη με τους δύο ανθρώπους που μιλάτε κοινή γλώσσα και αναφέρομαι στους Ούμπιντες- Μπρίτο που θα είστε άμεσοι συνεργάτες στα αποδυτήρια;

«Αυτά τα δύο παιδιά θα είναι το αριστερό και το δεξί μου χέρι. Θα με βοηθήσουν μαζί με το υπόλοιπο staff για να πετύχουμε όλοι μαζί κάτι πολύ καλό για τον Ατρόμητο».

---- Είσαι με Αργεντινή ή Βραζιλία; Μαραντόνα ή Πελέ;

«Τον Πελέ δεν τον πρόλαβα να παίζει, τον Μαραντόνα όμως τον πρόλαβα. Διαλέγω Μαραντόνα».

---- Το 2023 ο Ατρόμητος γίνεται 100 ετών. Θα είναι μια επετειακή χρονιά. Θα ήθελες να είσαι σε δύο χρόνια από τώρα μέλος αυτής της ομάδας;

«Ήρθα εδώ με ένα πρότζεκτ που δεν είναι μόνο για φέτος. Μακάρι να είμαστε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Ατρόμητου».

---- Κλείνοντας ποια υπόσχεση θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ομάδας που σε διαβάζει τούτη την στιγμή;

«Θα τους πω καταρχάς Vamos Atromitos. Να είναι κοντά στην ομάδα μας σε αυτό το καινούργιο που πάμε να κάνουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του club και αν κάνουμε κάτι θα το κάνουμε όλοι μαζί».