Τελευταία ενημέρωση 23:56, 16 Απρ 2024

Ομιλία του Μ.Βαρβιτσιώτη σε Συνέδριο στη Ρωμαϊκή Αγορά

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλη εκδήλωση για τις «Προκλήσεις Δικαίου στην Ευρώπη του Μέλλοντος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη Ρωμαϊκή Αγορά, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε συνεργασία με τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας, προσκεκλημένοι του κ. Βαρβιτσιώτη, τους οποίους ο Υπουργός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως στην ομιλία του για την παρουσία τους εκεί, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης συνομίλησε με όλους κατ’ ιδίαν για τα θέματα των Δυτικών.

Συγκεκριμένα, στη Ρωμαϊκή Αγορά βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ενώ από τον Δήμο Περιστερίου το παρόν έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Αλέξιος Σταυρούλιας, κ. Τάσος Θεοδωράκος, κ. Βασίλης Λώλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Αναστάσιος Καλλιάφας. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Ειρήνη Καραπιδάκη,  ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιάννης Σφυράκης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικόλαος Γρέντζελος, καθώς και ο Πρόεδρος Β5 ΝΟΔΕ κ. Δημήτρης Μαυροειδάκος.

Κατά την ομιλία του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει την ιστορική υποχρέωση να πρωτοστατήσει στην εποχή των μεγάλων προκλήσεων γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και πρόσθεσε ότι, όπως πράξαμε φέτος με τις πρωτοβουλίες για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, έτσι και θα συνεχίσουμε βάζοντας στην ατζέντα θέματα Ευρωπαϊκών Αρχών και Αξιών που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης.

Επισήμανε ότι ο αγώνας για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι διαρκής και πρέπει να γίνεται χωρίς εκπτώσεις. «Μπαίνουμε στην εποχή των μεγάλων προκλήσεων για το Κράτος Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  και αυτό το θέμα θα απασχολήσει στο μέλλον τη θεσμική ενοποίηση της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα πρωτοστάτησε σε αυτό το θέμα πέρυσι, ασκώντας υπό τον ίδιο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και πετυχαίνοντας να υπογραφεί η σχετική Κοινή Διακήρυξη των Αθηνών για τα δικαιώματα σε καιρό πανδημίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόκληση της μετανάστευσης, αλλά και στην ανάγκη να θωρακιστούμε απέναντι στον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση, τα fake news και την ανεπαρκή προστασία των μειονοτήτων ακόμη και σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Για τον λόγο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός κάλεσε όλους τους Έλληνες να καταθέσουν στον Εθνικό Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης τις προτάσεις τους για τα θέματα Δημοκρατίας-Κράτους Δικαίου- Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. “Η μεγαλύτερη συμμετοχή των Ελλήνων στη Διάσκεψη θα δυναμώσει τη φωνή μας και την παρουσία μας στην Ευρώπη. Θέληση και επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό όνειρο»

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Διευθυντής του EPLO, καθηγητής κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο  Ιταλός Συνταγματικός Δικαστής και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Giuliano Amato.

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας