Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όνειρο ήταν και πάει ο τελικός!

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όνειρο ήταν και πάει.... Η ΑΕΚ του Κωνσταντίνου Δάνδολου, κόντρα στα προγνωστικά που την ήθελαν στη θέση του αουτσάιντερ, νίκησε στον 1ο ημιτελικό του Final – 8 του Κυπέλλου Ανδρών με 8-6 το Περιστέρι στο κολυμβητήριο του Λαιμού και προκρίθηκε στον αυριανό (23/5) Τελικό!
Η Ένωση… έγραψε ξανά ιστορία, καθώς στην πρώτη της παρουσία στην Τελική φάση του θεσμού κατάφερε να φτάσει στο προτελευταίο «σκαλοπάτι». Και το πέτυχε αυτό παίζοντας με φοβερό πάθος,  με τον Δάνδολο στην εξέδρα (λόγω κόκκινης) σχεδόν σε όλο το β’ ημίχρονο, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Φλέγκα και τον νεαρό Κωνσταντίνο Παπάκο, που έγραψε και το τελικό 6-8 στα 2:25 με ένα πανέμορφο γκολ.

Η νεοφώτιστη στη μεγάλη κατηγορία (Α1 Ανδρών) ΑΕΚ με την πρόκρισή της στον Τελικό εξασφάλισε παράλληλα την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας περιόδου. Σε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία.

Η εξέλιξη του συναρπαστικού ημιτελικού

Στην έναρξη του αγώνα κυρίαρχο ρόλο έπαιζαν οι άμυνες και οι δύο έμπειροι τερματοφύλακες, Κωνσταντίνος Φλέγκας και Φίλιππος Καραμπέτσος έως ότου ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Στελλάτος, ανοίξει το σκορ στα 3:19 με ένα πανέμορφο γυριστό σουτ. Στην επόμενη επίθεση του ΓΣ Περιστερίου οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν μία ακόμη καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο και μάλιστα κέρδισαν πέναλτι με τον Βούξεβιτς στη δική τους επίθεση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουτσιαλής, που νίκησε τον Καραμπέτσο για το 0-2. Στα 1:09 ο Στελλάτος με το 2ο προσωπικό του γκολ στο ματς έδωσε… αέρα τριών γκολ στην ομάδα του Κωνσταντίνου Δάνδολου σκοράροντας με ωραίο σουτ από τα αριστερά για το 0-3, το οποίο ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου.

Στην 2η περίοδο, ο Φλέγκας συνέχιζε να είναι… καυτός αποκρούοντας όποιο σουτ πήγαινε στην εστία του, αλλά το ίδιο έκανε και ο Καραμπέτσος, με το Περιστέρι να έχει βελτιώσει και την άμυνά του.

Στα 5:56 ο Γερακούδης κέρδισε πέναλτι από τον Παπάκο και ο Καρούντζος ευστόχησε μειώνοντας σε 3-1. Ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 3-2 με ωραίο σκαστό σουτ σχεδόν 4:30 πριν το ημίχρονο, αλλά ο Καζάζης τον… μιμήθηκε στα 4:19 και με εξίσου ωραίο σκαστό έκανε το 4-2 για την ΑΕΚ.

Στα 3:38 ο Γερακούδης μείωσε σε 4-3 με φοβερό σουτ από το «4» μέσα από τα 6 μέτρα.  Στα 1:32 ο Κουτσιαλής και πάλι σκόραρε στον παραπάνω σε αποβολή του Καρούντζου, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του!

To 3-5 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με το Περιστέρι να ξεκινά με γκολ το 2ο όταν κέρδισε αποβολή και ο Γερακούδης νίκησε τον Φλέγκα από την περιφέρεια στα 6:54 (4-5). Σε αυτό το σημείο αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Δάνδολος, για διαμαρτυρία. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Καραμπέτσου, αλλά κρατούσαν στον λιγότερο και τελικώς στα 4:05 βρήκαν το γκολ με τον νεαρό Παπάκο στην κόντρα (4-6).

Στα 1:46 ακυρώθηκε γκολ του Φάρμερ ως οφσάιντ και στη συνέχεια (1:22) ο Άρης Μαυρωτάς σκόραρε με θαυμάσιο συρτό σουτ για να δώσει… αέρα τριών γκολ στην ΑΕΚ! Αυτή η διαφορά, όμως, δεν διατηρήθηκε, καθώς κυριολεκτικά στην εκπνοή της 3ης περιόδου ο Αγκόρτσας με ένα… μάγκικο (λόγω της πίεσης που δέχτηκε) γκολ μείωσε σε 7-5!

Στην 4η περίοδο ο Αγκόρτσας πήρε την μπάλα στα 5:50 στο φουνταριστό μειώνοντας στο γκολ (6-7) με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να ζητούν επιθετικό νωρίτερα. Στα 4:52 ο Μιρόνοφ σούταρε άουτ στον παραπάνω, αλλά και ο Καραμπέτσος απέκρουσε την λόμπα του Γιαννουρή στην επόμενη επίθεση.

Ακολούθως σε νέο παραπάνω για το Περιστέρι ο Φλέγκας έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Καρούντζου από το 3, με το σκαστό του Κουκουμάκη να περνά άουτ στη συνέχεια.

Στα 2:25 ο εξαιρετικός νεαρός Κωνσταντίνος Παπάκος έβαλε δύο γκολ μπροστά την ΑΕΚ (6-8) με ωραίο συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Καραμπέτσου.

Το γκολ αυτό ήταν και το νικητήριο για την ΑΕΚ, καθώς στη συνέχεια ανέλαβε και πάλι «δράση» ο Φλέγκας με εξαιρετικές αποκρούσεις.

ΓΣ Περιστερίου – ΑΕΚ 6-8 (0-3, 3-2, 2-2, 1-1)

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Αγκόρτσας 2, Λαδάς Π., Φάρμερ, Γερακούδης 2, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Καρούντζος 2, Μιρόνοφ, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος, Κουτσιαλής 2, Βούξεβιτς, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 2, Βλατάκης, Μαυρωτάς 1, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 2