Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία ανάσα έφθασε το Περιστέρι πριν από τη νίκη που θα έστελνε τη σειρά των ημιτελικών της Α1 υδατοσφαίρισης με τη Βουλιαγμένη σε τρίτο αγώνα.

Η νίκη του ΝΟΒ με 6-4, στον αγώνα που έγινε στο Κολυμβητήριο της Χωράφας, έδωσε στους «μπέμπηδες» το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Οι «κυανοκίτρινοι» ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα με έπαθλο την τρίτη θέση.

Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα της σειράς στο Λαιμό, όπου το Περιστέρι είχε μπει μουδιασμένο και υποκύπτοντας στην τρομερή άμυνα της Βουλιαγμένης βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 9-0, στη Χωράφα, οι παίκτες του Κώστα Λούδη μπήκαν με άριστη ψυχολογική προετοιμασία και πάλεψαν από την πρώτη στιγμή σαν ίσοι προς ίσους με το μεγάλο αντίπαλό τους.

Αποτελεσματα

Ομαδα 1 2 3 4 T Καταληξη
Περιστέρι 1 1 0 2 4 Ήττα
Βουλιαγμένη 1 2 2 1 6 Νίκη

Σε ένα σφιχτό αγώνα, όπου κυριάρχησαν οι άμυνες, το πρώτο οκτάλεπτο βρήκε τις ομάδες ισόπαλες (1-1), με το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται πάνω – κάτω και στη δεύτερη περίοδο. Ο ΝΟΒ προηγήθηκε με δύο τέρματα, αλλά ο ΓΣΠ κατάφερε να μειώσει στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου (2-3).

Στην τρίτη περίοδο κρίθηκαν πολλά για την τελική έκβαση του ματς, αφού η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 4-2 και οι «κυανοκίτρινοι» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν, με την κρίσιμη στιγμή να έρχεται όταν, μετά την απώλεια πέναλτι, το Περιστέρι έχασε και επίθεση με παίκτη παραπάνω και στην κόντρα ο ΝΟΒ πέτυχε γκολ, την εγκυρότητα του οποίου αμφισβήτησαν έντονα οι του Περιστερίου.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Λούδη δεν παρέδωσε τα όπλα, πίεσε ψυχωμένα στο τελευταίο οκτάλεπτο, μείωσε τη διαφορά στο γκολ (4-5) και έχασε την τελευταία επίθεση για την ισοφάριση. Όταν όλα είχαν κριθεί, ο ΝΟΒ σκόραρε το τελευταίο τέρμα του αγώνα χωρίς άμυνα, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-6.

Η γενική εικόνα της ομάδας του ΓΣΠ ήταν εξαιρετικά βελτιωμένη σε σχέση με τον άτυχο πρώτο ημιτελικό, καθώς οι παίκτες του δεν φοβήθηκαν, έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα, είχαν κέρβερο κάτω από το δοκάρια τον αειθαλή Φίλιππο Καραμπέτσο και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη αν εμφανίζονταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω (0/11).

Περιστέρι (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς Π., Φάρμερ 1, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης, Αγκόρτσας 1, Καρούντζος 1, Μιρόνοφ, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος

Βουλιαγμένη (Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλυφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης 1, Λόζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης