Τελευταία ενημέρωση 17:18, 19 Απρ 2024

Τι είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αφτιά μου...

Κατηγορία ΑΟΔΗΠ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Διαβάστε τη στήλη «Τι είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αφτιά μου» από την εφημερίδα Αθλητικό Περιστέρι, τεύχος Απριλίου.

Γεια χαρά ντάν και τα κουκιά μπαγλάν» αγαπημένοι μου φίλοι! Τι έγινε μάγκεψε η Ρουμπίνη; Όχι δεν μάγκεψε, είμαι σε πολύ φόρμα και σε καλή διάθεση και σκέφθηκα να σας υποδεχθώ με την υπέροχη ατάκα του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν. Μακριά από εμένα οι μαγκιές. Για κατινιές, παραξενιές και τσαχπινιές είμαι μέσα. Λατρεύω να με διαβάζετε και να ξεκινάτε από εμένα, αυτό είναι το χούι μου.

* Εγώ από μπάλα δεν σκαμπάζω πολλά. Καταλαβαίνω τα βασικά. Εντάξει μπορεί οι δύο ομάδες μας ο Ατρόμητος και ο ΓΣΠ να πηγαίνουν φέτος χάλια, αυτή είναι η σωστή λέξη ας μην κρυβόμαστε όμως είμαι σίγουρη ότι αν υπήρχε κόσμος στις κερκίδες η πορεία τους θα ήταν πολύ καλύτερη. Εννοώ ότι θα είχαν περισσότερους βαθμούς και περισσότερες νίκες, βάζω στην άκρη το θέαμα που δεν παρουσιάζουν ούτως ή άλλως.

* Για να σας δώσω να καταλάβετε: Ο Βόλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Λαμία ακόμη και με την παρουσία των φιλάθλων τους παραπάνω δεν θα μπορούσαν να πάνε. Ενώ ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πάει, γιατί σε παιχνίδια που δεν είναι καλός θα μπορούσε να τα είχε πάρει. Όχι πως έχουμε και την πιο καυτή ατμόσφαιρα για να τα λέμε όλα, είναι διαφορετικά πάντως με κόσμο, δίνει μια ώθηση  που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε.

* Καλά για το μπάσκετ δεν το συζητώ. Ξεκάθαρα το λέω ότι εδώ ο κόσμος του Περιστερίου έχει πάρει παιχνίδια από μόνος του, σπρώχνει κυριολεκτικά την ομάδα και αποθαρρύνει τον αντίπαλο. Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να  χαλιέστε. Μια κακή χρονιά δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια των τελευταίων ετών από Ατρόμητο και ΓΣ Περιστερίου. Μας ζηλεύουν άλλες πόλεις και αυτό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει γιατί τα θεωρούμε όλα δεδομένα.

* Πάμε τώρα στα…παραδημοτικά που γουστάρω με τρέλα και θα σχολιάσω δύο πράγματα που ήθελα καιρό. Το πρώτο αφορά την αλλαγή εκλογικού νόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση που δίνει αυτοδυναμία με το 42% των ψήφων στην πλειοψηφούσα παράταξη του εκάστοτε δήμου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν κάποιοι ψάχνονται για την «επόμενη μέρα» θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2027.

---- Οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν το 2023. Όπως ακούγατε πολλά σενάρια για τον Σπανό και «ράδιο αρβύλα», τα ίδια θα ακούτε και για τον Ανδρέα Παχατουρίδη. Όπως κανείς μας δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του Σπανού, έτσι δεν μπορεί να μπει και στο μυαλό του Παχατουρίδη. Αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή όχι εννοώ. Από το 2002 εκλέγεται ο άνθρωπος.

---- Η δική μου οπτική χωρίς να έχω καμιά πληροφορία «λέει» ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα ξανακατέβει. Αυτό δείχνουν οι πράξεις του. Και φυσικά άμα ξανακατέβει, θα βγει περίπατο. Για μεγάλο περίπατο. Το 42% του νέου εκλογικού νόμου απέχει παρασάγγας από το 74% που έπιασε στις τελευταίες εκλογές. Έτσι  αν κάποιος θέλει να διεκδικήσει το δήμο  πρέπει να το κάνει με φόντο το 2027.

---- Το δεύτερο πράγμα που θέλω να σχολιάσω αλλά κυρίως να κάνω είναι να δώσω συγχαρητήρια στους διοικητές Αστυνομίας και Ασφάλειας που έχουμε στην πόλη μας. Γιατί μέσα στην περίοδο του (εν τύποις) lock down δεν είχαμε φασαρίες, δεν είχαμε φαινόμενα «τύπου Νέας Σμύρνης) και όλα κύλησαν σχετικό ήρεμα.

----- Όλα αυτά βέβαια μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου που μια μέρα πριν από την θλιβερή επέτειο της Επταετίας έγινε κατάληψη στην πόλη μας από περιπολικά λες και ετοιμαζόμαστε για…πόλεμο. Μια άσχημη εικόνα όπως άσχημη ήταν και η εικόνα με κεντρικό δρόμο να είναι γεμάτος με μπουκάλια, πλαστικά μέχρι και…περιττώματα. Μέχρι που μια κάτοικος υποχρεώθηκε να ρίξει κουβά με νερό με συγκεντρωμένους κάτω από το σπίτι της. Σε κάθε περίπτωση η αποτυχία του lock down δεν

* Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα χαρακτηρίσω το «φαινόμενο της Αιμιλίου Βεάκη». Νιώθω και καταλαβαίνω την ανάγκη των νέων να βγουν έξω, να πιούν τον καφέ τους στο πόδι, να κάνουν το καμάκι τους στο όρθιο, ωστόσο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Και η άποψη μου είναι ότι φταίει η νεολαία, ειδικά οι πιο μικρές ηλικίες. Οι γονείς φταίνε που δεν καθοδηγούνε τα παιδιά τους σωστά γιατί ο κίνδυνος παραμονεύει και είναι μέλος,. Και αυτό κάποια παιδιά θα το πληρώσουν δυστυχώς!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τα 18 εξώφυλλα της εφημερίδας Αθλητικό Περιστέρι» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας