Τελευταία ενημέρωση 01:15, 19 Απρ 2024

«Να με αξιώσει ο Θεός να είμαι στα 100!»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Κυριάκος Κιβρακίδης στην πιο ανθρώπινη συνέντευξη της καριέρας του στην εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι».

Ο Κυριάκος Κιβρακίδης δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν χρειάζεται να καλλωπίσεις το λόγο για να τον περιγράψεις. Εδώ και επτά χρόνια έχει ταυτιστεί με τον Ατρόμητο αποτελώντας πια (μαζί με τον Χαβιέρ Ούμπιντες) τον παλαιότερο παίκτη της ομάδας αν και 29 ετών. Ανεβήκαμε στο Ποικίλο Όρος και από εκεί «έδωσε» την πιο ανθρώπινη συνέντευξη της καριέρας του αποκλειστικά για το «Αθλητικό Περιστέρι]

--- Καταρχάς Κυριάκο ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι είσαι παιδί ομογενών.

«Ναι, γεννήθηκα στο Βάμπλιγκεν της Στουγκάρδης, οι γονείς μου με καταγωγή από την Ακρινή Κοζάνης. Λόγω του θανάτου του παππού μου επέστρεψαν στην Ελλάδα όταν ήμουν 3 ετών αλλά επειδή τα οικονομικά δεν ήταν τόσο καλά πήραν την απόφαση να ξαναφύγουν για τη Γερμανία όπου ζουν ακόμη.

--- Πότε και που ξεκίνησες ποδόσφαιρο;

«Στο χωριό μου την Ακρινή σε ηλικία 9 ετών. Μετά με είδε ένας προπονητής που με πήρε στους Ακρίτες Κοζάνης και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου. Έπαιξα στην ανδρική ομάδα που ήταν στο Β’ τοπικό, πήραμε δύο πρωταθλήματα και φθάσαμε στη Δ’ Εθνική. Πήρα μετά μεταγραφή στον Εθνικό Βατερού και από εκεί πήγα στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Γ’ Εθνική) που έκανε την συγχώνευση με τον Ηρακλή. Όταν πια έγινα 18 ετών, οι γονείς μου επέστρεψαν στη Γερμανία».

Θυμάσαι τις πρώτες σου αντιδράσεις και στιγμές μόλις έμαθες για τον Ατρόμητο;

«Όταν έμαθα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ατρόμητο παίζοντας πια στον Αιγινιακό είχα πολύ άγχος και αυτό φάνηκε στον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη που ήρθε να με δει ο κύριος Αποστόλου. Αποβλήθηκα κι εκεί πίστεψα ότι δεν θα μπω στο ρόστερ της ομάδας και θα χαλάσει η μεταγραφή. Όταν πια με απέκτησε ο Ατρόμητος, με υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο κύριος Αποστόλου ο οποίος μου είπε ότι μου δίνεται μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της ζωής μου και ότι μόνο αν δουλέψω θα κάνω κάτι σε αυτή την ομάδα. Από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο μου έγινε συνεχώς συμβουλές για το τι θα βρω μπροστά μου».

Ποιο είναι το αξέχαστο παιχνίδι και ποιο το καλύτερο σου παιχνίδι;

«Αξέχαστο θα μου μείνει το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο «Σουκρού Σαράτσογλου», ένα απίστευτο γήπεδο, με τρομερή ατμόσφαιρα και με αντιπάλους που δεν φανταζόμουν ότι θα συναντήσω στο γήπεδο. Προσωπικά είχα αναλάβει τον Νάνι. Το καλύτερο μου ματς είναι το 0-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη που πέτυχα το γκολ. Αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου».

Η μεταγραφολογία που υπήρχε παλαιότερα σε επηρέασε, μήπως σε έκανε να πάψεις να προσπαθείς ακόμη περισσότερο;

«Είναι αλήθεια και δεν σας το κρύβω ότι το 2015 όταν ήταν να πάω στον Παναθηναϊκό με επηρέασε. Ήμουν πιο μικρός και σκεφτόμουν διαφορετικά. Είχε επηρεαστεί η καθημερινότητά μου αλλά όσο μεγάλωνα κατάλαβα ότι για κάποιο λόγο δεν έγινε αυτή η μεταγραφή»

Και στην Εθνική Ανδρών ακούστηκε το όνομα σου πολλές φορές αλλά και πάλι δεν κλήθηκες.

«Πάντα θα έχω μια πικρία στην καρδιά μου γιατί ήθελα και θέλω να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής. Μέχρι να σταματήσω θα προσπαθώ γι’ αυτή την κλήση».

Άρα αυτό είναι το ποδοσφαιρικό  απωθημένο σου;

«Ναι αυτό είναι, η κλήση μου στην Εθνική Ομάδα».

Το κεφάλαιο οικογένεια σε απασχολεί ή θέλεις να μείνεις ελεύθερος για κάποια χρόνια ακόμη;

«Θα ήθελα πολύ να κάνω οικογένεια, απλά πιστεύω ότι δεν έχω βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Νομίζω ότι έχω περιθώρια μέχρι να γνωρίσω τον άνθρωπο που θα περάσω την ζωή μαζί του. Είμαι από τους  άνδρες που θα ήθελε να παντρευτεί και να είναι η επιλογή μου αν όχι 100% σωστή να είναι 99%. Ποτέ βέβαια δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή».

Στο Ποικίλο Όρος εδώ που βρισκόμαστε έχεις έρθει άλλη φορά; Είναι όμορφος τόπος για περπάτημα και χαλάρωμα.

«Βέβαια έχω έρθει πολλές φορές είναι ένας χώρος για να ηρεμεί το μυαλό, που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, Προτιμώ να έρχομαι με φίλους ή συμπαίκτες μου».

Τι κάνεις και σε ευχαριστεί για να χαλαρώνεις;

«Να ακούω μουσική, μου αρέσουν πολύ οι Πάριος, Μητροπάνος από τους νεότερους οι Αργυρός, Βέρτης. Από ξένη μουσική θέλοντας και μη ο «Ούμπι» με έκανε να συνηθίσω την αργεντίνικη-ισπανική μουσική. Μου αρέσει ένα καλός καφές αλλά και να περνάω χρόνο μόνος μου».

Μένεις Χαϊδάρι αλλά όλη σου η δραστηριότητα εκτός γηπέδου πάλι στο Περιστέρι δεν επικεντρώνεται;

«Αγαπάω πολύ το Περιστέρι μετά την προπόνηση πάντα  μου άρεσε να πηγαίνω για καφέ στην Βεάκη, να δω φίλους που έχω εκεί. Κάποια ταβερνάκια με live μουσική επίσης. Έχω φτιάξει ένα κύκλο από φίλους και γνωστούς στο Περιστέρι, είμαι τυχερός γιατί άνθρωποι με αγάπησαν πολύ. Έχω γνωρίσει φίλους σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από εμένα και καθόμαστε στο καφενείο για να παίξουμε τάβλι. Το απολαμβάνω».

Τελικά τι έφταιξε και η ομάδα δεν πήγε φέτος καλά;

«Όλοι φταίξαμε από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, όλη η ομάδα. Στο τέλος αυτό που μένει όμως είναι ότι ο Ατρόμητος είναι οικογένεια. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά αγαπάνε αυτή την ομάδα, που έχουν βάλει την ομάδα πάνω από αυτούς. Μπορεί μερικά πράγματα να μην φαίνονται μπορεί να μην μαθαίνονται έξω στον κόσμο αλλά πάντα υπάρχουν παίκτες που βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ τους σε πολλά πράγματα».

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους, ακόμη και στην κακή σου μέρα δεν γίνεσαι αποδέκτης αρνητικών σχολίων. Πως το εξηγείς αυτό;

«Όπως η ομάδα έχει κακές στιγμές έτσι κι εγώ έχω κακές στιγμές. Αναγνωρίζω ότι έχω κάνει πολλά λάθη με την ομάδα, ήρθε κάποτε η στιγμή που αντέδρασα σε κάποιους φιλάθλους, ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Όλοι κάνουν όμως λάθη. Την αγάπη του κόσμου τη ζω και την νιώθω. Ποτέ μου δεν κρύφθηκα, ήμουν πάντα εκεί για να ακούσω τα δύσκολα. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει ποιοι αγαπούν πραγματικά την ομάδα και παίζουν πραγματικά για τη φανέλα. Τα αρνητικά σχόλια είναι μέσα στο ποδόσφαιρο».

--- Ήσουν από τους πρώτους παίκτες που ανανέωσες μέχρι το 2023 όταν δηλαδή η ομάδα γίνει 100 ετών.

«Πάντα ήμουν χαρούμενος στον Ατρόμητο, είχα την ευκαιρία να φύγω πολλές φορές ήρθαν ομάδες να με ζητήσουν πριν υπογράψω συμβόλαιο ακόμη και ομάδες που αυτή την στιγμή είναι στην πρώτη τετράδα αλλά χωρίς να το σκεφθώ η επιλογή μου ήταν να υπογράψω στον Ατρόμητο. Γιατί αγαπάω την ομάδα γιατί είμαι ευτυχισμένος εδώ. Ποτέ δεν ήμουν παίκτης που κοιτούσα τα λεφτά, όχι ότι ενδιαφέρει τον κόσμο το συμβόλαιο μου όμως οικονομικά είμαι καλά. Θα μπορούσα να πάω και στο εξωτερικό αλλά ποτέ δεν με ένοιαξαν τα λεφτά. Δέθηκα με την ομάδα και το γεγονός ότι ήμουν από τους πρώτους που ανανέωσα μέχρι το 2023 σημαίνει ότι θα είμαι και στα 100 της χρόνια. Ήρθα μικρό παιδί, είμαι αρχηγός και μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να είμαι υγιής και παρών στα 100».

---- Θα σου δοθεί μάλιστα στα επόμενα χρόνια να φθάσεις και να ξεπεράσεις τους Ούμπιντες –Μπρίτο που είναι πρώτοι σε συμμετοχές στην Α’ Εθνική.

«Για να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Είναι πολύ όμορφο, τιμητικό και ξεχωριστό να έχεις τόσες πολλές συμμετοχές σε μια ομάδα αλλά εγώ δεν θέλω να προσπεράσω κανένα, όλοι έχουν γράψει την ιστορία τους. Τα ρεκόρ αν τα κάνω θέλω να τα κάνω μαζί με τον Ατρόμητο, όσο μου το επιτρέπει η ομάδα και ο κόσμος εγώ θα είμαι εδώ».

---Κι ένα μήνυμα  για τους φιλάθλους;

«Έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις και πολλά λόγια. Το ξέρω ότι κουράστηκαν αλλά πάντα πιστεύω ότι είναι διαφορετικοί από τους άλλους. Ξέρω επίσης ότι στις δύσκολες στιγμές θα είναι δίπλα μας γιατί αυτό σημαίνει Ατρόμητος, σημαίνει οικογένεια».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Θετικό κρούσμα σε πόδοσφαιριστή! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας