Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κατηγορία Φίλαθλοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

O Σύνδεσμος Φιλάθλων Ατρόμητου Fentagin εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για να μην μακρηγορούμε θα μπούμε με την μία στο θέμα. Μιας και οι εξελίξεις τρέχουν, θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε όσο πιο σύντομα κάποια γεγονότα και κάποιες σκέψεις μας, με πολύ προσοχή και ακόμα περισσότερη ψυχραιμία. Γιατί το κομμάτι που λέγεται ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ βυθίζεται στον βούρκο (όχι μόνο αγωνιστικά) όλο και πιο γρήγορα. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως σκοπός μας δεν είναι να τον ¨σπρώξουμε” ακόμα πιο βαθειά, αντιθέτως και με γνώμονα πάντα την εμπειρία αλλά και την αγνή μας πρόθεση, να αποτελέσουμε για ακόμα μία φορά το “χέρι βοηθείας” έτσι ώστε να μην δούμε αυτό, που κάνεις μας δεν θέλει.

Ο covid λοιπόν και οι μετέπειτα συνέπειες τις οποίες επέφερε, δεν αποτέλεσαν πρόβλημα μόνο σε επίπεδο προσέλευσης στα γήπεδα, ούτε η οικονομική ζημιά που είχαν οι εταιρείες ήταν από ότι φαίνεται το μοναδικό επακόλουθο. Δυστυχώς η απουσία των οπαδών από τα τσιμέντα γενικότερα και ειδικότερα σε εμάς, έδωσε τον χώρο για να συμβούν γεγονότα που εκ των πραγμάτων αντιτίθενται στην οπαδική μας νοοτροπία αλλά και στην κουλτούρα που έχουμε γύρω από τον σύλλογο και πιο συγκεκριμένα το πως εμείς επιλέγουμε να στεκόμαστε στο πλάι του.

Και αν όλα αυτά που θα αναφερθούν στην συνέχεια δεν έγιναν με σκοπιμότητα, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιους καλά βολεμένους υπάλληλους της παε τους “έκατσε γάντι” προκειμένου να μην έχουν τρεχάματα και προπάντων να μην τους θέσουν σε μία διαδικασία συζήτησης/ενημέρωσης/προστριβής με τον πρόεδρο. Δεν πίστευαν όμως ποτέ, πως αυτή η νοοτροπία του “δημόσιου υπάλληλου” από την μία και του “σφουγγοκωλάριου” από την άλλη θα είχε σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ να φλερτάρει επικίνδυνα ακόμα και με τον υποβιβασμό. 

Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το συμπέρασμα θα πρέπει να δεχτούμε δημόσια, πως ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ μικραίνει εκ των έσω και πως το αγωνιστικό ανέκδοτο που βλέπουμε τόσο καιρό, είναι αποτέλεσμα τις γενικότερης φιλοσοφίας που έχει η διοίκηση του συλλόγου.Η απάθεια που αντικρίζουμε μέσα και έξω από το γήπεδο είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς λανθασμένης νοοτροπίας και εν συνεχεία πρακτικής που έχει η παε ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ τόσο εντός της ομάδας όσο και εντός της πόλης δυστυχώς.

Έχοντας γνώση αυτής της κατάστασης θεωρήσαμε σωστό όλο αυτό το διάστημα να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω την κατάσταση με εξωαγωνιστικά ζητήματα (απλά και δεδομένα) που αφορούν εμάς τους οπαδούς. Είχαμε όμως την πεποίθηση πως όταν ένας άνθρωπος είναι αρμόδιος για ένα κομμάτι και πληρώνεται για αυτό να μην υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνει στην μέση ο πρόεδρος, όχι τόσο για να λύσει την διαφορά, αλλά πολύ περισσότερο για να πάρει την ευθύνη προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Το Σάββατο που μας πέρασε ίσως γράφτηκε μία από της πιο μαύρες σελίδες του συνδέσμου.

Για να ενημερώσουμε λοιπόν τα μέλη μας αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Όλα όσα αποφασίστηκαν στην συνέλευση του περασμένου Σαββάτου δυστυχώς δεν έγιναν πράξη, πολύ απλά γιατί λογοκρίθηκε ο σύνδεσμος.Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, άλλωστε μέσα στην φετινή χρονιά και με την ευκαιρία της φυσικής μας απουσίας, έχει γίνει άλλες 2 φορές. Προσπαθήσαμε και δεχτήκαμε ότι κάποια μηνύματα, ήταν υβριστικά, αλλά ήταν ονομαστικά και άλλα θα επέφεραν ακόμα και ποινική δίωξη. Με δεδομένη την απουσία μας, θελήσαμε - για ακόμα μια φορά – να μην δημιουργήσουμε κανένα θέμα ,αφενός για να μην διαταραχτεί η ομάδα αφετέρου γιατί δεν θέλαμε να “χρεώσουμε” και να “εκθέσουμε” νομικά, κανένα πρόσωπο προς στους θεσμούς, ακόμα και αν είναι υπάλληλος της παε.

Αυτήν την φορά όμως το σκεφτήκαμε καλά. Ούτε ονόματα, ούτε βρισιές, ούτε εικασίες. 

Βαρεθήκαμε να μην μπαίνουν τα πανό με τα μηνύματά μας για δήθεν σοβαρούς λόγους και με επίκληση πάντα ως προς το καλό της ομάδας.

Για πρώτη φορά επιλέξαμε να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο ασφαλείας για το τι ακριβώς θα λένε (άκουσον- άκουσον εκεί φτάσαμε) μόλις 4 ώρες πριν τον αγώνα και όχι κάποιες μέρες πριν όπως συνηθίζαμε φέτος (για την καλή επικοινωνία όπως διατυμπάνιζε) λόγω της μην κανονικής μας εισόδου στις κερκίδες. Αυτό το αποφασίσαμε για 2 λόγους, πρώτος λόγος είναι ότι οι λινάτσες δεν θα έγραφαν τίποτα το επιλήψιμο. Ο δεύτερος και βασικότερος λόγος ήταν για να αποδειχτεί όλο αυτό το μπάχαλο που επικρατεί μέσα στην ομάδα και κυρίως για το τι και πως μεταφέρονται τα γεγονότα στον πρόεδρο.

Πιο συγκεκριμένα, 8 ώρες πριν τον αγώνα ενημερώσαμε τον υπεύθυνο ασφαλείας ότι έχουμε λινάτσες και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρει τι γράφουν (μας λες και προφήτες) γιατί δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και πως δεν δεχόμαστε ηθικά να πάρουμε το “οκ” από καμία λίγκα και κανένα αρχιδιαιτητή, για ένα τέτοιο μήνυμα. Για να πάρουμε σε πρώτη φάση την απάντηση (προσωπική του εκτίμηση) πως αφού δεν έχει βρισιές η ονόματα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. 4 ώρες πριν τον αγώνα ενημερώθηκε στα πλαίσια της “καλής επικοινωνίας ", ακριβώς για το τι θα λέει, χωρίς να ειπωθεί κάτι παραπάνω.

Μετά από κάποια λεπτά πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο, πως μιλώντας με την προϊσταμένη του, υπήρχε θέμα και πως το πανί δεν έπρεπε να μπει. Ο ίδιος δεν “έβλεπε” κάτι περίεργο,αλλά η προιστάμενη του είδε...ΠΑΡΑΝΟΙΑ...

Όταν ήρθε η ώρα να μπούμε για να βάλουμε τα πανιά του club, επιλέξαμε το αυτονόητο. Κανείς δεν είναι σε θέση να μας υποδεικνύει τι θα λέμε και κυρίως τι θα σκεφτόμαστε ,ειδικά όταν αυτό δεν εμπεριέχει ονόματα, βρισιές και βασίζεται μόνο σε αληθινά και σε όλους - δημοσίως - γνωστά γεγονότα. Κρεμάσαμε τα κλασικά πανιά και μαζί με αυτά και τις λινάτσες. Ποιος θα περίμενε πως μόλις 1 λεπτό αφού κλείσαμε την πόρτα οι 2 λινάτσες ξηλώθηκαν χωρίς ούτε καν να ειδοποιηθούμε. Μιλάμε για σκοτεινές και επικίνδυνες πρακτικές. 

Ίσως να περίμεναν να μας κάνουν το “δώρο” και να το δούμε live από την τηλεόραση πως λείπουν. Όμως εμείς και τα μάτια έχουμε και την αξιοπρέπεια που πρέπει.

Σε εκ νέου άμεση επικοινωνία με τον υπεύθυνο τα λόγια δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρα για το ποιος πήρε την ευθύνη να ξηλώσει με νταβατζιλίκι τις λινάτσες ,οι οποίες είχαν πάνω το όνομα και το σύμβολο του συνδέσμου, χωρίς καν να ενημερωθούμε!!!

Η μόνη εξήγηση ήταν, πως θα μπορούσε να είναι εντολή της ιδιωτικής εταιρίας security (η κοροϊδία στο μεγαλείο της), ενώ δεν θα έπρεπε να το δούμε αρνητικά γιατί έτσι διασφαλιζόμαστε και εμείς από το να έχουμε νομικά μπλεξίματα.

Μετά από 20 λεπτά και αφού τους δόθηκε αρκετός χρόνος στα τηλέφωνα, ήρθε η εξήγηση πως ο πρόεδρος έπαιρνε την ευθύνη και πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να μιλάμε μαζί του. Ποιος θα φανταζόταν πως φτάσαμε στο 2021 και ο πρόεδρος, μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, έφτασε στο σημείο να εκτελεί τα καθήκοντα αυτών που που πληρώνει. 

Επικοινωνήσαμε μαζί του και όντως επιβεβαίωσε το γεγονός. Μέσα από την σύντομη συζήτηση μαζί του, συνειδητοποιήσαμε ότι μπήκε απλά στην μέση σε ρόλο πυροσβέστη (δική μας εκτίμηση γνωρίζοντας τις καταστάσεις αλλά και τον ίδιο), ενώ είμαστε βέβαιοι πως όλα του μεταφέρονται όπως οι άλλοι γουστάρουν…

Άλλωστε το  “Λευτεριά στην ΑΕΛ” τι  πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στην ομάδα μας???

Γιατί να ξεκρεμαστεί ένα τέτοιο πανί??? Ποιον εξυπηρετεί και γιατί??? 

Μετά από αυτήν την έκβαση αποφασίσαμε να ξεκρεμάσουμε και τα κανονικά πανιά του club, καθώς η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να δεχόμαστε αναίτια λογοκρισία και επιπλέον κοροϊδία κατάμουτρα. Αφού δεν έχει αξία “ο λόγος” του club μέσα στο γήπεδο, δεν υπάρχει απολύτως καμία σημασία να υπάρχει και αυτή η “εικονική” παρουσία, μέσω των πανό μας.

Αποφασίσαμε ΞΑΝΑ για το καλό της ομάδας, να μην δώσουμε παραπάνω έκταση καθώς ξέρουμε, πως όταν βρεθούμε από κοντά με τον πρόεδρο και θα συμφωνήσει και θα καταλάβει τι ακριβώς έφταιξε.

Όλο αυτό το διάστημα δείξαμε και την καλή μας διάθεση και την εμπιστοσύνη που πρέπει προς όλους. Η επιβράβευση ήταν να φτάσουμε στο εξής σημείο.

Στο Περιστέρι να ισχύουν άλλοι νόμοι, Σε εμάς όλα τιμωρούνται με πρόστιμο, Σε εμάς θα διακοπεί το παιχνίδι, Σε εμάς για να μπει το οτιδήποτε, πρέπει να πάρει έγκριση από τρίτους, Σε εμάς θα έρθουν οι εξωγήινοι και θα μας απαγάγουν…

Σε όλα τα γήπεδα βγαίνουν κανονικά τα πάντα και μάλιστα με φωτογραφίες προσώπων, ονόματα, βρισιές, απειλές και χυδαιότητες. Ποιος δεν είδε στην Λεωφόρο και το Γεντί Κουλέ τα πανό για τον κοντοπούτανο?

Ποιος δεν είδε μόλις χτες, όλα αυτά που ανέβηκαν στο Καραΐσκάκη?? Δεν είδαμε καμία εταιρία security να έχει πάρει δήθεν εντολές από λίγκα και αρχιδιαίτητες και να κατεβάζει τα πανό. Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε γήπεδο να ξηλώνονται πανιά χωρίς καμία ενημέρωση λες και ήταν αντίπαλοι οπαδοί, που και αυτοί ενδεχομένως τις λινάτσες δεν θα τις κατέβαζαν. Ποιος δεν βλέπει ότι χρόνια τώρα είμαστε γήπεδο-εκκλησία??

Για να φτάσουμε στο σημείο λοιπόν να έχουμε ένα κοντό σκουπίδι να προκαλεί μέσα στο σπίτι μας, να βρίζει τους πάντες(2η φορά) και εν τέλει να πανηγυρίζει μέσα στο γκαζόν ενώ έχει φάει απαγόρευση παρουσίας στα γήπεδα, ουκ ολίγες φορές. Ενώ σουλάτσαρε λες και ήταν μαγαζί του, μετά τον αγώνα είχε το θράσος να μας προσβάλει και από πάνω.

Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαραίνει τον ίδιο τον πρόεδρο και όχι γιατί εσκεμμένα το οδήγησε εκεί. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πλέον την αγάπη του για την ομάδα και κυρίως τα όσα έχει προσφέρει μέσα σε αυτήν, τα 16 χρόνια που βρίσκεται στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. Όμως ήρθε η ώρα να αναφέρουμε δημόσια, όσα κατά καιρούς του έχουμε πει - συμβουλευτικά πάντα- στις συναντήσεις μας. Η τυφλή εμπιστοσύνη που επιδεικνύει θα του αποβεί μοιραία σε τέτοιο βαθμό που και ο ίδιος ξενερωμένος δεν θα έχει την όρεξη και το πάθος που είχε. Έτσι ακριβώς έγινε...Και ρωτάμε τον ίδιο…

Αν υπάρξει υποβιβασμός...

Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την εταιρία που θα βρίσκονται από την επόμενη μέρα?

Πόσο θα στενοχωρηθούν και τι θα προτείνουν στο τραπέζι των μετέπειτα συζητήσεων?

Αν εσύ φύγεις, ποιος από όλους αυτούς θα μείνει?? Εν τέλει ποιος από όλους αυτούς είναι ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ή έστω ποιος το νοιώθει όπως το νιώθεις και εσύ???

Δεν είναι ερωτήματα που πρέπει να απασχολούν μόνο τον κόσμο πρόεδρε, άλλα και εσένα τον ίδιο. Πως μπορείς να βασίζεσαι σε ανθρώπους που το κάνουν από αγγαρεία.

Αυτό είναι αρρώστια…Μια αρρώστια που αργά η γρήγορα πέρασε και στο αγωνιστικό κομμάτι...

Όλα αυτά τα λέμε από ενδιαφέρον και σε πολύ ψύχραιμο επίπεδο. Με γνώμονα πάντα το καλό του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ !!! Μέχρι τότε εμείς θα κάνουμε ότι κάναμε τόσο καιρό..Θα πράξουμε αναλόγως και με γνώμονα μόνο το καλύτερο μέλλον της ομάδας. 

Σε 4 εβδομάδες θα κάνουμε ταμείο. Όπως πάντα στο τέλος!!! Μετά πρόεδρε, όπως και ο ίδιος γνωρίζεις, θα έρθουμε σε κουβέντα μαζί σου βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ(τριετίας) με 3 βασικούς άξονες :

 -Την νοοτροπία πάνω στην οποία θα λειτουργεί όλη η ομάδα από του χρόνου. Από τον εσένα μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο.

-Την ενδυνάμωση όλης της οικογένειας που λέγεται ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παε,ερασιτέχνης και παλαίμαχοι).

-Την αποκατάσταση της φυσικής θέσης που πρέπει να έχει ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ μέσα στην πόλη.

Υγ1 : Το μοναδικό θετικό της ημέρας ήταν το αυθόρμητο μάζεμα που έγινε, αφότου μαθεύτηκε πως τα πανιά μας κατέβηκαν και πως αυτό το μίασμα ήταν μέσα στο γήπεδο μας. Πάνω από 100 άτομα βρέθηκαν σχεδόν έξω από τα επίσημα δηλώνοντας φωναχτά και περήφανα, πως στο γήπεδο μας δεν θα είναι ποτέ ευπρόσδεκτος.

Υγ2: Τυπάκια-πρόεδροι με τέτοιες απόψεις και πρακτικές, που κρατάνε δέσμιες τις ομάδες και επιτίθενται εναντίον των οπαδών αποτελούν εχθρό για όλο το εγχώριο οπαδικό κίνημα. Λευτεριά στην ΑΕΛ, λερώνεις και μόνο που υπάρχεις...

Υγ3 : Προς όλους αυτούς που ρωτάνε “που είναι και τι κάνει ο σύνδεσμος για την αγωνιστική κατρακύλα” και προς αυτούς που έχουν δεδομένο πως το club πρέπει πάντα να κάνει κάτι για να σώζει τις καταστάσεις.. Τους ενημερώνουμε πως ούτε μεσσίες είμαστε, ούτε σε μεσσίες πιστεύουμε. 

Ας  σηκώσουν την καλά βολεμένη κωλάρα τους και να ενισχύσουν τον σύνδεσμο εμπράκτως..!!».