Τελευταία ενημέρωση 09:32, 19 Απρ 2024

Η συνέντευξη του Ανδρέα Πολέμη στο «Α.Π.»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Ανδρέα Πολέμη στην εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι», τεύχος Μαρτίου.

Ένας ηχηρός ερχομός και ένας σιωπηλός αποχωρισμός. Μετά από 4 σχεδόν χρόνια με πολλές επιτυχίες,  ο Ανδρέας Πολέμης αποτελεί παρελθόν από τον ΓΣ Περιστερίου. Αποτέλεσε ένα ισχυρό δίδυμο μαζί  με τον Φίλιππο Κότση που έφερε την ολική επαναφορά της ομάδας στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας και τη μετουσίωσε σε μια υπολογίσιμη δύναμη. Για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του, ο Ανδρέας Πολέμης μίλησε αποκλειστικά για το «Αθλητικό Περιστέρι» και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός «ΓουΣουΠου».

---- Μαζί με τον Φίλιππο Κότση φέρατε  μεγάλα αποτελέσματα στον ΓΣΠ.  Ξαφνικά ενημερωθήκαμε  τον περασμένο Δεκέμβριο ότι έφυγες αλλά δεν μάθαμε τους λόγους της αποχώρησης.

«Δημιουργήσαμε πράγματι  μια καλή παρέα που βασίστηκε στην κοινή διάθεση και πίστη για άνοδο της ομάδας  μέχρι την Α1 με ξεκάθαρους ρόλους, σωστή επικοινωνία κι εμπιστοσύνη. Τα αποτελέσματα ήταν πράγματι εντυπωσιακά. Άνοδος από την Β’ Εθνική στην Α2 και την επόμενη σεζόν πάλι άνοδος στην Α1. Την επόμενη χρονιά Ευρώπη και πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος πάλι Ευρώπη μέχρι την έλευση του Πεδουλάκη».

---- Πότε ξεκίνησε να υφαίνεται το κουβάρι που σε οδήγησε στην αποχώρηση;

«Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος μου στην ομάδα είχε αρχίσει να μικραίνει σταδιακά.  Οι αποφάσεις θεωρώ ότι δεν ήταν ομαδικές και αυτό με ενοχλούσε. Ωστόσο προσπερνούσα της μικροκαταστάσεις  για το καλό της ομάδας. Μέχρι που φθάσαμε όμως στην αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη την οποία θεωρώ κορυφαίο λάθος της διοίκησης αλλά και του Αργύρη. Δεν θέλω να μπούμε σε λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του Λουκά θεωρώ δεν ήταν ξεκάθαροι μαζί μου. Αποτέλεσμα ήταν να εκτεθώ προσωπικά. Η κατάσταση ξεχείλισε όμως με την έλευση του Μπουρούση την οποία δεν γνώριζα και έγινε χωρίς να ενημερωθώ. Εκεί έγινε παρασκήνιο πίσω από την πλάτη μου και είχε σχέση με την απόφαση αποχώρησης του Μαυροκεφαλίδη και τότε θεώρησα ότι δεν είχα θέση στο περιβάλλον της ομάδας. Δήλωσα παραίτηση την οποία καθυστέρησα να ανακοινώσω επίσημα διότι η ομάδα έκανε κάποια αρνητικά αποτελέσματα και δεν ήθελα να επηρεαστούν τα αποδυτήρια».

---- Εκ του αποτελέσματος αυτό το διαζύγιο είχε συνέπειες στην ομάδα. Ακολούθησαν κόντρα αλλαγές και προπονητή και παικτών. Ως και τώρα έγινε αλλαγή με τον Τσαϊρέλη αντί του Μπορούση.

«Κοιτάξτε στο διάστημα αυτό διαφώνησα και με άλλες κινήσεις που δυστυχώς πρόβλεψα και έπεσα μέσα».

---- Φέτος τι δεν πήγε καλά; Η ομάδα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

«Η ομάδα αρχικά ήταν πολύ καλή, ήθελε άλλο ένα 4αρι και ένα ακόμη «Άσο» για να κάνει «παπάδες»..

---- Η αποχώρηση Γκρέι είναι ένα κομβικό κομμάτι αυτή της πτώσης; Έδειχνε ευχαριστημένος και ξαφνικά ζήτησε να φύγει…

Θεωρώ ότι η διοίκηση δεν μπορεί να είναι διακοσμητική και δεν έθεσε βέτο στις κινήσεις που έκανε ο Αργύρης (ΣΣ. Πεδουλάκης). Αυτό έφερε αναστάτωση στα αποδυτήρια, προβλήματα σχέσεων και βέβαια αποχωρήσεις βασικών παικτών. Ήταν για εμένα η χειρότερη περίοδος καθώς βρισκόμουν εκτός και μάθαινα τι γινόταν».

---Και η άλλη ομάδα της πόλης όμως δεν πάει καλά. Τον Γιώργο Σπανό τον γνωρίζεις, τι πιστεύεις ότι θα γίνει το καλοκαίρι;

«Θεωρώ κεφάλαιο την ύπαρξη του στον Ατρόμητο όπως αντιστοίχως και τον Κότση. Τι θα γίνει με τη λήξη της σεζόν δεν ξέρω. Θα ήταν λυπηρό να αποχωρήσει κάποιος από τους δύο. Εγώ θα σταθώ στην έλλειψη (υπο)στήριξης από τον Δήμο Περιστερίου, τουλάχιστον στο μπάσκετ. Αυτό ήταν το μεγάλο μου παράπονο γιατί ο Δήμαρχος ήταν παρών στο αρχικό μας ραντεβού με τον Κότση. Με προέτρεψε να ασχοληθώ και με διαβεβαίωσε ότι θα ήταν δίπλα μας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια με μικρές εξαιρέσεις».

----Θα μείνεις ανενεργός. Αλήθεια τις σκέφτεσαι γιατί ήσουν πολλά χρόνια στη δράση και υποθέτω ότι θα σου έχει λείψει αυτή η καθημερινή τριβή.

«Πέρασα ένα ονειρεμένο διάστημα στο Περιστέρι κυρίως γιατί ήρθαν όλα αυτά τα αποτελέσματα και η επιστροφή της ομάδας στην Α1 που ήταν και η αρχική μου επιθυμία και στόχος για την ενασχόληση μου. Αν σκεφθεί κανείς και τα προηγούμενα έξι χρόνια στον Φάρο και τις συνεχόμενες ανόδους μέχρι την Α1 νομίζω ότι η τελευταία δεκαετία ήταν τόσο όμορφη όσο και η δεκαετία που υπήρξα αθλητής στο Σπόρτινγκ. Είμαι ευλογημένος».

--- Η αποχώρηση σου είναι  οριστική; Γιατί υπήρχαν σενάρια επιστροφής σου.

«Δεν κρατώ κακίες, άλλωστε δεν είναι στο χαρακτηρα μου. Δεν ειπα ουδέποτε ότι θα επανέλθω ούτε κι έθεσα κάποιο βέτο για την επιστροφή μου. Ήμουν και παραμένω ξεκάθαρος. Ίσως να ήταν μια γενικότερη επιθυμία. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη για την τιμή να διατελέσω πρόεδρος του συλλόγου. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στο νέο πρόεδρο Γιώργο Παρδακίδη».

----Είχες δηλώσει ότι ο κόσμος του Περιστερίου σε αγκάλιασε και αυτή είναι αλήθεια. Κλείνοντας νιώθεις ότι κάτι να του πεις;

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους – φιλάθλους για την συμπαράσταση τους  και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη των Fentagin προς το πρόσωπό μου. Είναι οι καλύτεροι και τους προτρέπω να συνεχίσουν την κόσμια συμπεριφορά τους και την συμπαράσταση τους στην ομάδα. Μπορεί να έφυγα όμως δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι για την ομάδα. Θα την παρακολουθώ από την εξέδρα και ευελπιστώ να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες στην συνέχεια. Περιστέρι μόνον!!».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προγνωστικά στοιχήματος:Πέντε ματς είναι… πολλά! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας