Τελευταία ενημέρωση 09:53, 20 Απρ 2024

Τα «μπράβο» δεν είναι για τη νίκη!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν είναι τόσο η νίκη και τα «μπράβο» δεν είναι για τη νίκη! Τα «μπράβο» είναι για την προσπάθεια, για το γεγονός ότι οι παίκτες του ΓΣΠ δεν πέταξαν λευκή πετσέτα, δεν τα παράτησαν όταν βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και 18 πόντους στο 25'. Τα μπράβο» είναι για τη διάθεσή τους για ανατροπή που μπορεί να ερχόταν και μπορεί και όχι.....Αυτό έχει όμως περισσότερη σημασία τούτη τη στιγμή που η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει και να πατήσει γερά στα πόδια της. 

Στο ντεμπούτο του Σωτήρη Μανωλόπουλου που πρέπει να...φρίκαρε με όσα έβλεπε από τους παίκτες του να κάνουν στο πρώτο ημίχρονο, όπως ...φρικάραμε κι εμείς που βλέπαμε το ματς από τη τηλεόραση ο ΓΣΠ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας στο Αγρίνιο με 70-63 επί του Μεσολογγίου και μπορεί να βλέπει το μέλλον με πολύ καλύτερο μάτι.

Έχει δουλειά όμως ακόμη ο 50χρονος κόουτς, έχουν δουλειά και οι παίκτες του ΓΣΠ που είναι πάντως άξιοι συγχαρητηρίων γιατί επαναλαμβάνουμε δεν τα παράτησαν. Γιατί κακά τα ψέμματα είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσεις όταν τίποτα δεν σου πηγαίνει καλά.... Όταν όμως έχεις και παίκτες της εμπειρίας του Βασιλόπουλου και του Μπουρούση (βοήθησε πάρα πολύ) που μπορούν να δώσουν το σύνθημα της αντεπίθεσης δεν γίνεται να παραδώσεις τα όπλα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν πάντως ο Τζέιμς Γούνταρντ  που σαν άλλος Στίβεν Γκρέι  ήταν κορυφαίος με 20 πόντους και 6/7 τρίποντα και έτσι το Περιστέρι πήγε το ρεκόρ του στο 9-6. 

Από την άλλη, η ομάδα του Καλαμπάκου παρέμεινε ουραγός με 4-11, ενώ είχε για πρώτο σκόρερ τον Σαχπατζίδη με 20 πόντους.

Το ματς

Καλό ξεκίνημα για το Μεσολόγγι στην αναμέτρηση, όπου μέσα από την άμυνά του και τα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο προηγήθηκε 8-2, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, το Περιστέρι βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο (14-13), στο 8’. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, οι γηπεδούχοι έσφιξαν αμυντικά με τον Σαχπατζίδη έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +4 (19-15).

Με τους Κρόκετ και Σκορδίλη, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι (22-22), στο 12’. Η αντίδραση της ομάδας του Καλαμπάκου ήρθε αρχικά με Χατζηνικόλα και Σαχπατζίδη για το+8 (30-22). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Μεσολόγγι είχε τον απόλυτο έλεγχο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει ακόμη και στο +15 (39-24), στο 17’. Στα τελευταία λεπτά, οι Πέτεγουεϊ και Μάντζαρης κράτησαν επιθετικά το Περιστέρι, με τον Σαχπατζίδη να στέλνει τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με το +13 (45-32).

Το ίδιο καλά μπήκε και στο δεύτερο μέρος το Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα να πάει στο +18 (52-34), στο 25’. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Περιστερίου, όπου μέσα από την εξαιρετική άμυνα, τα τρίποντα του Γούνταρντ και τους Μπουρούση-Μάντζαρη έκανε ένα επιμέρους σκορ 2-13 (54-45), μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Γούνταρντ συνέχισε το ίδιο «ζεστός» έξω από τα 6,75μ. και στην τέταρτη περίοδο, με το Περιστέρι όχι μόνο να μένει κοντά, αλλά να περνάει και μπροστά (59-60), στο 25’. Το μυαλό των παικτών του Μεσολογγίου είχε χαλάσει εντελώς και με τον Αμερικανό να ήταν ασταμάτητος, μαζί με τον Σαλούστρο έστειλαν την ομάδα του Μανωλόπουλου στο +10 (60-70), με τον Λόρενς να διαμορφώνει το τελικό 63-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 45-32, 54-45, 63-70

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2021 22:22
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αρνήθηκε την πρόταση της Τόφας για Μάντζαρη »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας