Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Γούτας, πραγματικός κυρίαρχος των αιθέρων!

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου Δημήτρης Γούταςσκόραρε για 13η φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του και όλα τα τέρματά του είναι με κεφαλιές! 

Ας τα θυμηθούμε:

*Ο 26χρονος βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη «μεγάλη» κατηγορία στις 9 Δεκεμβρίου του 2012 και στο 4-0 που επικράτησε η Ξάνθη του Πανιωνίου. Τότε στο 38' είχε διπλασιάσει με κεφαλιά, σε κόρνερ του Μάνταλου, τα τέρματα της ομάδας του. 
 
*Μερικούς μήνες αργότερα (18/03/2013) στην Κομοτηνή το «δίδυμο» συνδυάστηκε ξανά, στη νίκη της ομάδας τους με 2-0 επί του Πανθρακικού. Αλλά σε εκτέλεση φάουλ αυτή τη φορά. Ο Μάνταλος «σέρβιρε» στο 39' και ο νεαρός τότε στόπερ άνοιξε από αέρος το σκορ.
 
*Αρκετά αργότερα (19/01/2014) η Ξάνθη απέσπασε 2-2 στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Ο Γούτας στο 90'+4' ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, όταν σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μετά από σέντρα/γέμισμα του Κάλβο. 
 
*Τον Φλεβάρη του ίδιου έτους η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της Καλλονής, χάρης σε μία φάση «καρμπόν» με εκείνη του Ηρακλείου. Σέντρα Κάλβο στο 88', κεφαλιά Γούτα και η μπάλα στο πλεκτό. 
 
*Οι δυο τους «βρέθηκαν» και τον Απρίλιο του 2014 στο «Γεντί Κουλέ», όπου η Ξάνθη έχασε με 3-2. Στο 45' ο Ισπανός ακραίος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά όπως έκανε επίθεση και ο Γούτας σκόραρε με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι και έδωσε τότε το προβάδισμα στους Θρακιώτες. Οι οποίοι όμως δεν το κράτησαν. 
 
*Τον Ιούνιο του ίδιου έτους σημείωσε ίσως το πιο κρίσιμο γκολ της καριέρας του. Στις 6 του μηνός η Ξάνθη αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Βόλου στο μπαράζ του «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο νικητής θα ήταν στη Super League της επόμενης σεζόν. Στο 34' έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Γούτας μετά από φάουλ του Κάλβο (ΞΑΝΑ) ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Τελικά η Ξάνθη κέρδισε με 2-1, χάρις σε τέρμα του Ράνου στο φινάλε. 
 
*Στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 η Ξάνθη κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 4-2 και εκείνος έβαλε τις «βάσεις» για τη μετέπειτα επιικράτησή της. Μόλις στο 3' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ.  
 
*Τον Γενάρη του 2015 σημείωσε το τελευταίο του γκολ με την Ξάνθη, στο 2-2 που παραχώρησε στη Βέροια. Στο 56' και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο,ήταν εκείνος που με κεφαλιά έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του. 
 
*Για όσους θυμούνται ο αγώνας της 1ης Σεπτεμβρίου του 2019 μεταξύ Λαμίας και Ατρόμητου που έληξε 2-2, σημαδεύτηκε από ένα πανέμορφο γκολ του Βέλλιου. Ομως σε εκείνο το ματς ο Γούτας σκόραρε για πρώτη φορά με τους Περιστεριώτες, όταν στο 35' και σε εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες (όπως και σήμερα δηλαδή), έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. 
 
*Τον Γενάρη του 2020 ο Γούτας σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Κύπελλο, στο 3-0 που κέρδισε ο Ατρόμητος το Βόλο. Πώς; Στο 3' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή... 
 
*Στις αρχές της φετινής σεζόν ο Ατρόμητος απέσπασε 2-2 στο «Γεντί Κουλέ», σκορ που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις.  Μέχρι το 90' έχανε 2-1, όμως τότε ανέβηκε σε θέση φορ και στο 90'+3' εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μανούσου και χάρισε το βαθμό στην  ομάδα του. 
 
*Λίγες ημέρες μετά ο Ατρόμητος επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 και ο 26χρονος ήταν ο «δράστης». Κόρνερ Γκάλο στο 24' και με κεφαλιά «νίκησε» τον Τσιντώτα. 
 
Μέχρι που φτάσαμε στο 2-2 των «Ζωσιμάδων». Ο Γούτας σκόραρε ξανά και ναι ναι δεν είναι έκπληξη, με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες στο 45'.   
Πηγή gazzetta.gr