Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανοησία του Σάλομον «ξελάσπωσε» τον... αγχώδη Καραντώνη!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια ανοησία του Σάλομον ξελάσπωσε τον αγχώδη διαιτητή Καραντώνη και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρόμητου χθες βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο με σκορ 2-1.

Συγκεκριμένα στο 61′ και με το αποτέλεσμα να είναι στο 0-0. ο Μανδάς είχε την μπάλα στα χέρια του και Σάλομον, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, έσπρωξε τον Σιμόες, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και επιχείρησε να παρεμποδίσει τον τερματοφύλακα, με την μπάλα να είναι εντός πεδιάς.

Ο διαιτητής  Καραντώνης που ήταν ήδη πολύ αγχωμένος και στο β' ημίχρονο έκανε μια πολύ...επιστημονική διαιτησία υπέρ της ΑΕΚ έτρεξε αμέσως στην άσπρη βούλα χωρίς τη χρήση του VAR και χωρίς καν να εξετάσει την περίπτωση να προηγείται η παράβαση του Σιμόες στον Μανδά. Τόσο μεγάλο ήταν το άγχος του..

Αλλά και οι τηλεκριτικοί διαιτησίας...μούγκα στη στρούγκα. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανοησία του Σάλομον αλλά κανείς δεν μπήκε στο κόπο να μας εξηγήσει έτσι για τα μάτια του κόσμου αν οΣιμόες έκανε πρώτος παράβαση. Με αυτά και με αυτά η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα και το δρόμο για τη νίκη της σε ένα χρονικό σημείο που είχε αρχίσει να ξεφουσκώσει έπειτα από το δυναμικό της ξεκίνημα στην επανάληψη. Στο πρώτο μέρος άλλωστε ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος.

Το ματς

 Ο Νταμίρ Κάναντι είχε διαβάσει άψογα το ματς και με τους τρεις χαφ στην ευθεία είχε καταφέρει να... εξαφανίσει τον Μάνταλο και να περιορίσει επιθετικά την ΑΕΚ, κοντρολάροντας παράλληλα το παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες ψάχνονταν στην κόντρα-επίθεση, έκλεβαν διαρκώς μπάλες στον άξονα και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Μάλιστα, ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ από μια τρομερή έμπνευση του Χαρίση, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη από τα 40 μέτρα αλλά ο πορτιέρε της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Χαρίσης ήταν εξαιρετικός και έτρεχε ακατάπαυστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κοντά τις γραμμές τους και μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και είχαν βραχυκυκλώσει την ΑΕΚ.


Ο Λιβάγια προσπαθούσε με κάποιες ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις να... τραβήξει επιθετικά την ΑΕΚ, αλλά δεν τον ακολουθούσε κάποιος με το ματς να αρχίζει να σκληραίνει. Πολλά μαρκαρίσματα, διαδοχικά λάθη και ένα παιχνίδι που παιζόταν στο κέντρο αλλά χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό (πέραν της αναγκαστικής αλλαγής του Κιβρακίδη με τον Τομάσεβιτς) και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0). Οι γηπεδούχοι έπρεπε να βγάλουν αντίδραση, ώστε να φτάσουν στην 4η σερί νίκη τους. Ωστόσο, δυσκολεύονταν αρκετά να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντική γραμμή του Ατρομήτου.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους την πίεσή τους, με τον Ολιβέιρα να βλέπει την καρφωτή κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (52'), ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έκανε ένα πάρσιμο-ντρίμπλα στον Στρούγγη και πλασέ στη συνέχεια, στέλνοντας όμως την μπάλα στο κέντρο της εστίας και πάνω στον Μανδά. Ο Ατρόμητος είχε γλιτώσει από την πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Κάναντι έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας Λάζαρο-Κωτσόπουλο και βγάζοντας Ραμπέλο-Μανούσο αλλά στα... καπάκια τον «κρέμασε» ο Σάλομον. Ο Αυστριακός χωρίς λόγο και αιτία έσπρωξε τον Σιμόες μέσα στην περιοχή κι ενώ η μπάλα ήταν στα χέρια του Μανδά με τον Καραντώνη να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Ολιβέιρα να ανοίγει το σκορ (63').

Η ΑΕΚ είχε βρει το γκολ, ουσιαστικά από το πουθενά και δέκα λεπτά μετά εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος των φιλοξενούμενων για να «κλειδώσει» το τρίποντο για την ομάδα του. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Μπακάκη και αυτός με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Λιβάγια, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μανδά, που είχε βγει λανθασμένα εκτός εστιας και την είχε αφήσει ανυπεράσπιστη. Η ομάδα του Χιμένεθ είχε βρει δεύτερο τέρμα, ο Μανόλο από τον πάγκο έκανε διαχείρηση αλλά είδε έναν... πρώην να σκοράρει απέναντί της. Ο λόγος για τον Λάζαρο, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από τον Λιβάγια, σκόραρε από την άσπρη βούλα στο 89' αλλά αυτό δεν άλλαξε το αποτέλεσμα αλλά απλώς το σκορ (2-1).

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 14:20