Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιμένει Λαύριο για το...5-1!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με τον «αέρα» των δύο διαδοχικών επιτυχιών επί του Μεσολογγίου  εντός και του Ηρακλή εκτός έδρας, που το οδήγησαν στο 4-1, το Περιστέρι περιμένει στην έδρα του το Σάββατο (5/12, 19:30) το Λαύριο Megabolt. Η ομάδα της λαυρεωτικής που περίμενε πολύ για να μπει στο φετινό Πρωτάθλημα της Basket League, μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.


Η ιστορία

Η έδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια των δύο ομάδων, στις δύο σεζόν συνύπαρξης τους στη  Basket League, αυτές που πέρασαν δηλαδή. Τόσο το Περιστέρι όσο και το Λαύριο  έκαναν το 2/2 στο γήπεδο τους και μάλιστα με άνεση.
Στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο κλειστό «Αν.Παπανδρέου», το Περιστέρι ξεπέρασε τους 80 πόντους στην επίθεση. Σε εκείνο της σεζόν 2018-19, επικράτησε με 87-78 έχοντας ως κορυφαίους τους Ράιαν Χάροου που είχε 15 πόντους, έξι ασίστ και Στίβεν Γκρέι με 15 πόντους και πέντε ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Ντορόν Λαμπ είχε 20 πόντους και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς 14 με 10 ριμπάουντ.
Στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν, η νίκη ήρθε ακόμη πιο εύκολα για τους γηπεδούχους που επικράτησαν με 88-62. Ο Στίβεν Γκρέι ήταν και πάλι ο κορυφαίος τους, αφού κόντρα στην πρώην ομάδα του σημείωσε 23 πόντους και μοίρασε επτά ασίστ, ενώ 12 είχε ο Μπι Τζέι Μπλέικ. Για το Λαύριο Megabolt, ο Γκλιν Ουότσον είχε 15 πόντους και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος οχτώ πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.


Οι αριθμοί

 


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος χρειάζεται τρία αμυντικά ριμπάουντ για να γίνει ο 6ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τα 1.200.

*Τέσσερις πόντους μακριά από τους 1.300 είναι ο Γιάννης Αθηναίου.

*Το Περιστέρι εκτέλεσε με ποσοστό υψηλότερο κατά 18,5% από το τρίποντο στα τρία εντός έδρας παιχνίδια του, σε σύγκριση με τα δύο που έδωσε μακριά από αυτήν (41,3% έναντι 22,8%).