Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ό.τι χτίζει στα «μεγάλα» το γκρεμίζει στα «μικρά» ματς!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στη λογική της αυτοκαταστροφής επιμένει ο Ατρόμητος! Να γκρεμίζει στα «μικρά» ματς θεωρητικά (ήττες εντός έδρας από Βόλο και Γιάννινα) ότι χτίζει με πολύ κόπο στα «μεγάλα» ματς (νίκες με ΑΕΚ, ΠΑΟ, ισοπαλίες εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ). Το έκανε σήμερα απέναντι στον  Απόλλωνα που έφυγε από το Περιστέρι με το 2-2 μα το κυριότερο με την αίσθηση ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη. Σκόρερ και των δύο τερμάτων από την άσπρη βούλα ο Μανούσος, τη...διαφορά έκαναν μια - δύο ποιοτικές ενέργειες του Λάζαρου που κέρδισε το δεύτερο πέναλτι ενώ από αυτόν ξεκίνησε η φάση που έφερε το πρώτο πέναλτι.

Το ματς

Με τα... μπούνια μπήκε στο ματς ο Απόλλωνα Σμύρνης. Πήρε τον έλεγχο, πίεζε εξ αρχής και άγγιξε το γκολ με τον Ιωαννίδη στο 2ο λεπτό μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη, αλλά ο Γιαννιώτης με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, ο πορτιέρε του Ατρομήτου είχε κακή αντίδραση δύο λεπτά μετά και στην σέντρα του Μπεντινέλι, με τον Φατιόν να του... παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή για το 1-0. Ο Μουνιέ προσπάθησε να κρεμάσει τον Γιαννιώτη από τα 40 μέτρα αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων είχε καλή θέση, με τον Ατρόμητο να αρχίζει να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτη απειλή στο 15' όταν ο Λάζαρος εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα δεν πήρε φάλτσο και πέρασε άουτ, με τον έμπειρο εξτρέμ να κάνει τρομερό ανάποδο ψαλίδι στο 21' αλλά να βλέπει τον Ντομίνγκες να διώχνει πριν η μπάλα καταλήξει στην αριστερή γωνία της εστίας.

Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να πιέσει, το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο και... μονόπαντα, κυρίως από τα δεξιά αλλά δεν έβρισκε λύσεις. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, οι φιλοξενούμενοι δεν τους επέτρεπαν να παίξουν κάθετα και οδηγούσαν το ματς στα πλάγια, αλλά στο 36ο λεπτό οι παίκτες του Απόλλωνα έκαναν ένα ακόμη χέρι στην περιοχή, με τον Ντομίνγκες να πηδάει για κεφαλιά με τον Χριστοδουλόπουλο και η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του. Πέναλτι που υπέδειξε χωρίς καν να χρειαστεί το VAR ο Τζήλος και ο Μανούσος νίκησε τον Βέρχουλστ από τα 11 βήματα για το 1-1 του πρώτου μέρους, το οποίο έκλεισε με μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Ιωαννίδη να περνάει άουτ.

Ο Ατρόμητος δεν έμαθε από το πρώτο μέρος και την... πάτησε ξανά στο δεύτερο με τον ίδιο τρόπο! Για ακόμη μια φορά οι αμυντικοί του αδράνησαν, όπως και ο Γιαννιώτης και μετά από φάση διαρκείας ο Ιωαννίδης κατάφερε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το νέο προβάδισμα (1-2) του Απόλλωνα Σμύρνης στο 47'. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είχε πάρει ξανά αυτό που ήθελε, σκόραρε για πρώτη φορά φέτος δύο τέρματα και έδειχνε έτοιμος να... σπάσει το σερί των πέντε ηττών, εφόσον συνέχιζε με αυτό το πρόσωπο. Οπισθοχώρησε ξανά, όμως, δέχτηκε πίεση και φάσεις από τον Ατρόμητο, που είχε κύριο εκφραστή τον Χριστοδουλόπουλο.

Ο Κάναντι θέλησε να αλλάξει την ομάδα του με τους Ραμπέγιο, Μπουσούλατζιτς, ενώ ο Παράσχος έβαλε τους Τσαμπούρη, Κιτόκο για έξτρα ανάσες και για να κερδίσει σε τρεξίματα και μαρκαρίσματα. Ωστόσο, ο Κιτόκο ήταν αυτός που υπέπεσε σε πέναλτι και υποδείχτηκε μετά από πολύωρη εξέταση του VAR από τον Τζήλο, ο οποίος έδειξε την παράβαση στο 70ο λεπτό και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, με τον Βέρχουλστ να κάνει μεγάλη επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Γούτα, αλλά λίγο πιο πίσω ο Λάζαρος είχε πέσει στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Κιτόκο. Μια φάση, που φάνηκε ο παίκτης του Απόλλωνα να κρατάει τον αντίπαλό του πριν εκτελέσει το φάουλ ο Γκάλο και όχι μετά. Παρόλα αυτά, ο Τζήλος έδειξε την άσπρη βούλα, απ' όπου ο Μανούσος νίκησε για δεύτερη φορά τον Βέρχουλστ για το 2-2.

Το γκολ αυτό, όμως, έσβησε το ματς. Ο ρυθμός έπεσε, ο Ατρόμητος είχε μεν τον έλεγχο αλλά δεν απειλούσε και κέρδιζε ορισμένα κόρνερ και στατικές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευόταν, με τον Απόλλωνα να έχει την τελευταία φάση του αγώνα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπρούσιτς να υποχρεώνει τον Γιαννιώτη σε ωραία επέμβαση για να κρατήσει το σκορ ως είχε!

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Κιβρακίδης (87' Τομάσεβιτς), Γούτας, Γκαλβάο, Σάλομον (87' Ούμπιδες), Χαρίσης (58' Μπουσουλάτζιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μανούσος, Κωτσόπουλος (78' Ενσικουλού), Μάτιτς (58' Ραμπέλο)

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (60' Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (81' Φερνάντες), Ιωαννίδης (88' Ντάουντα), Μπεντινέλι, Μουνιέ (61' Κιτόκο), Φατιόν (82' Σλίβκα)

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2020 21:23