Τελευταία ενημέρωση 21:11, 08 Δεκ 2019

H Xoύντα ήθελε να το ονομάσει «Κώστας Ασλανίδης»

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από ένα πολύ μεγάλο ατόπημα που θα έμεινε για πάντα στην ιστορία και θα θύμιζε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 γλίτωσε τον Ατρόμητο η διοίκηση που είχε τα ηνία της ομάδας στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Η Χούντα των Συνταγματαρχών είχε αποφασίσει να δώσει το όνομα του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου στον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ασλανίδη ωστόσο παρά το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κάθε απόφαση του καθεστώτος γινόταν χωρίς διάλογο προς την άλλη πλευρά εν τούτοις η διοίκηση του Ατρόμητου κατάφερε να αποφύγει την ονομασία.

Πρόεδρος του Ατρόμητου ήταν ο Αντώνης Γαλλαίος και Γενικός Γραμματέας ο εν ζωή Νίκος Τσακίρης ο οποίος είναι 97 ετών. Με διάφορα τεχνάσματα οι παράγοντες του Ατρόμητου κατάφεραν να πείσουν τους δικτάτορες ότι οι αντιδράσεις του κόσμου θα ήταν έντονες και πως εκείνη την στιγμή έπρεπε να μην διαταραχθεί η ηρεμία του τότε πολιτεύματος. Οι πραξικοματίες πείστηκαν ότι πράγματι ο κόσμος δεν έπρεπε να ξεσηκωθεί κι έτσι το σχέδιο για να ονομαστεί το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου σε «Κώστας Ασλανίδης» δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ευτυχώς γιατί άμα είχε υλοποιηθεί θα μας θύμιζε σήμερα την πιο μαύρη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2015 11:44
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Περήφανοι για τον περιστεριώτη Βαγγέλη Μάντζαρη »
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας