Τελευταία ενημέρωση 23:35, 19 Απρ 2024

Ασυμβίβαστος που δικαιώθηκε με τον Γούτα στο 93'!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο Ατρόμητος δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την ιδέα της ήττας που προδιαγραφόταν στον Ηράκλειο και δικαιώθηκε έστω και στο τέλος (2-2).

Με γκολ του Γούτα στο 93' με κεφαλιά από υπέροχη σέντρα του κορυφαίου του  Μανούσου που νωρίτερα είχε χάσει τα άχαστα πήρε πολύτιμο βαθμό κόντρα στον ΟΦΗ και επιστρέφει στην Αθήνα με την αυτοπεποίθηση του να είναι τονωμένη ακόμη περισσότερο. Ήταν πάντως ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με θεαματικές αλλαγές και τον Κάναντι να δίνει...ρέστα από τον πάγκο. Ο Ατρόμητος με την εκπνοή του α΄ημιχρόνου προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα. Δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ στην επανάληψη, πίεσε για την ισοφάριση χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες, έχασε με απευθείας κόκκινη τον Μουνίθ αλλά...χαμογέλασε τελευταίος. Ήταν πάντως ένα απίθανο ματς.

Το φιλμ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι, ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο από την έναρξη κι εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο 10', με τον Νέιρα να μην μπορεί να κερδίσει τον Γιαννιώτη. Από εκείνο το σημείο και μετά, ναι μεν ο ΟΦΗ είχε την κατοχή, όμως δεν απειλούσε ουσιαστικά την αντίπαλη εστία μέχρι το 32', όταν ο Ναμπί μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Γιαννιώτη που έσωσε και πάλι.

Στο 41', ο Ναμπί και πάλι, είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ από το 44' μέχρι και το τέλος των καθυστερήσεων έγιναν όσα δεν έγιναν στα προηγούμενα λεπτά...

Δύο δύσκολες φάσεις, η μία για τον ΟΦΗ και η άλλη για τον Ατρόμητο, είχε να διαχειριστεί ο Ζαχαριάδης και οι διαιτητές VAR και τα δύο ήταν γκολ! Πρώτα οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά το τέρμα αυτό δεν μέτρησε με τον Ουές να είναι σε θέση οφσάιντ όταν έγινε κάτοχος της μπάλας και στη συνέχεια, ήταν σειρά του Ατρόμητου να σκοράρει και το τέρμα να ακυρωθεί προσωρινά αυτή τη φορά ως οφσάιντ...

Μετά από φάουλ του Γκάλο, ο Ραμπέλο έκανε το σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννούλη και στρώθηκε στον εκτεθειμένο Μανουσο που πλάσαρε για το 0-1. Ο επόπτης σωστά σήκωσε το σημαιάκι του, ωστόσο στη συνέχεια και με τη βοήθεια του VAR ο Ζαχαριάδης πήγε να δει τη φάση και αποφάσισε πως η κόντρα πάνω στο Γιαννούλη κάνει την μπάλα να πάει στον Μανούσο από πόδια αντιπάλου κι έτσι μέτρησε το τέρμα.

Ο ΟΦΗ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να γυρίσει την κατάσταση και να πάρει το προβάδισμα. Πρώτα στο 49', ο Νέιρα πέρασε στον Ναμπί ο οποίος πρόλαβε τους αμυντικούς του Ατρόμητου, πάτησε για τον Σαρντινέρο που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Η επόμενη φάση ήταν και το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ! Συγκεκριμένα στο 56', ο Σαρντινέρο βγήκε στη πλάτη της άμυνας, μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε για το 2-1. Κάπως έτσι οι Κρητικοί έφεραν το ματς... τούμπα κι έφτασαν κοντά στο 3-1, όταν ο Ναμπί με απευθείας εκτέλεση κόρνερ είδε τον Γιαννιώτη στο 60' να σώζει.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές με το 2-1 στη πλάτη και βγήκαν μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. Ο Μανούσος, έχασε δύο απίθανες ευκαιρίες σε τετ α τετ να σκοράρει κι ακόμα μία με σουτ στη κίνηση από την μικρή περιοχή. Τόσο στο 67', όσο και στο 75' αστόχησε στα τετ α τετ με τον Βάτερμαν, ενώ στο 86' το πλασέ στη κίνηση που έκανε έφυγε άουτ.

Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 93' κι αφού πρώτα ο Μουνίθ είχε δει την κόκκινη κάρτα κι είχε αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Αμέσως μετά την αποβολή, ο Γούτας με κεφαλιά βρήκε τον Μανούσο στα αριστερά και πέρασε σαν φορ στη περιοχή. Ο δεύτερος σέντραρε και ο στόπερ του Ατρόμητου με κεφαλιά έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του στο Ηράκλειο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ναμπί (87' Στάρτζεον), Βούρος, Γιαννούλης, Σαρντινέρο (79' Γκαργκαλατζίδης), Στάικος (78' Μίγγος), Μεγιάδο, Κοροβέσης (90+4' Γιάννου)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Στρούγγης (46' Στρούγγης), Γούτας, Κιβρακίδης, Τομάσεβιτς (42' Νάτσος), Σάλομον, Χαρίσης (65' Μουνίθ), Ραμπέλο (79' Ενσικουλού), Γιακουμάκης (46' Ούμπιδες), Μανούσος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2020 20:47
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας