Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανικολόπουλος: «Ανταγωνιστικοί παντού»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το Περιστέρι, τους στόχους του, εγχώριους και ευρωπαϊκούς, τη δική του φιλοσοφία, αλλά και την φιλοσοφία που διέπει τον σύλλογο, μίλησε ο προπονητής της ομάδας Νίκος Παπανικολόπουλος στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» της ΕΡΑ Σπορ.

Αρχικά, ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοσιογραφικός και αποφεύγει να μιλάει πολύ.

«Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί από... σπόντα γεννήθηκα μέσα στην δημοσιογραφία. Έχω μεγαλώσει μέσα στο χαρτί, στο μελάνι, στα παραδοσιακά τυπογραφεία. Την έχω ζήσει και προσπαθώ να την αποφύγω, όμως την σέβομαι απόλυτα».

Η πρώτη ερώτηση που αφορούσε την ομάδα του Περιστερίου είχε να κάνει με τις επιλογές των παικτών και το αν πήρε αυτούς που ήθελε.

«Οι επιλογές που έχουν γίνει είναι αυτές που θέλαμε. Έγιναν αυτές που θέλαμε, είμαστε ικανοποιημένοι και προχωρούν όλα βάσει πλάνου. Βέβαια, κανείς προπονητής δεν θα σου πει αυτή την χρονική στιγμή ότι κάτι πάει στραβά», παραδέχθηκε.

Ο κορωνοϊός

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και στον αθλητισμό, αλλά ο Νίκος Παπανικολόπουλος εξηγεί:

«Αναμφίβολα, είναι μια αντικειμενική δυσκολία ο κορωνοϊός, μια απρόσμενη δυσκολία. Το διάστημα των έξι μηνών απραξίας ήταν μεγάλο, γι’ αυτό και βλέπουμε πράγματα ασυνήθιστα για την ποιότητα και την αξία των παικτών. Εμείς, από τις 15 Μαΐου, όταν έγινε η άρση του lockdown, δουλεύαμε με τους Έλληνες παίκτες και κάποιους από τους μικρούς που ήταν στην ομάδα και είχαμε μια εικόνα του τι συμβαίνει. Είχαμε μπει στο γήπεδο, το Περιστέρι είναι μια οργανωμένη ομάδα και κάναμε προπόνηση την μεταβατική περίοδο. Δυσκολεύτηκαν ενδεχομένως κάποιες άλλες ομάδες που δεν είχαν εικόνα του τι να περιμένουν».

Για το αν αισθάνθηκε πίεση ως πρώτος προπονητής την περσινή περίοδο αναλαμβάνοντας τα «ηνία» της ομάδας, τόνισε:

«Έχω εμπειρία δουλεύοντας σε πολλά τιμ τα προηγούμενα χρόνια, όπου είχα λόγο, δεν κρυβόμουν και έλεγα την άποψη μου, τόσο με τον κόουτς Ζούρο, όσο και με τους κ. Πεδουλάκη, Μαρκόπουλο, αλλά και το Ντίνο Καλαμπάκο, και έπαιρνα το βάρος της απόφασης. Όταν αναλαμβάνεις πρώτος προπονητής έχεις κάποιες ιδέες, παίρνεις κάποια πράγματα, προσθέτεις δικά σου και με αυτό τον τρόπο θέλω να πιστεύω ότι φτιάχνεις μια δομημένη φιλοσοφία».

Όσο για την παραμονή του βασικού κορμού των παικτών του Περιστερίου, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, είπε:

«Είναι πολύ πιο εύκολο να περνάς πράγματα όταν κρατάς μια βάση. Παρέμεινε ένας κορμός ποιοτικών παικτών. Στην συνέχεια 'ανέβηκαν' στην ομάδα οι Τόλα - Βησσαρίου που ήταν ούτως η άλλως μαζί μας τα τελευταία χρόνια, ενώ στην επιλογή των υπολοίπων παικτών βασικό κριτήριο ήταν ο χαρακτήρας τους και οι ανάγκες της ομάδας».

«Ανταγωνιστικοί παντού»

Για τους στόχους του Περιστερίου, υπογράμμισε:

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να διατηρηθούμε στην τετράδα. Στο Κύπελλο, αλλά και στο Σούπερ Καπ όπου κληρωθήκαμε με τον Παναθηναϊκό, παίζει μεγάλο ρόλο η κλήρωση και εκεί δεν ήμασταν εκεί τυχεροί! Όμως, θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν και θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Στο Basketball Champions League βλέπουμε ότι φέτος ο θεσμός είναι πολύ δυνατός. Συμμετέχουμε στον δυσκολότερο όμιλο χωρίς αμφιβολία, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση στους «16» όπως πέρσι, αλλά να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για την φιλοσοφία του και το δόγμα του ως προπονητή εξήγησε πως «θα ήθελα οι ομάδες μου να συνδυάζουν την εξυπνάδα και την ταχύτητα, που είναι ένα χαρακτηριστικό του μπάσκετ, με τα αθλητικά προσόντα που κυριαρχούν πλέον, όπως και με το παιχνίδι ένας εναντίον ενός».

Τέλος, ρωτήθηκε και για τους Πρωταθλητές Ελλάδος Έφηβους και την προοπτική προώθησής τους στην ανδρική ομάδα.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια το Περιστέρι ξεκίνησε μια πορεία όπου έχτισε και τις ακαδημίες του, έφτιαξε το παιδικό και το εφηβικό και μετά έκανε το βήμα παραπάνω στο ανδρικό. Αυτή είναι η βάση της ομάδας, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Το Περιστέρι, όπως και άλλες παραδοσιακές ομάδες, δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγική διαδικασία. Αυτό στο Περιστέρι το προσέχουμε πολύ. Το έχουμε στο μυαλό μας κάθε μέρα. Το παρακολουθούμε. Γι’ αυτό και οι συνεργάτες μου έχουν τμήματα των υποδομών, για να μπορούμε να αξιοποιούμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε. Έτσι είναι δομημένο το Περιστέρι».