Τελευταία ενημέρωση 23:30, 18 Απρ 2024
Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι» παραχώρησε ο έμπειρος και καταξιωμένος σέντερ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με αφορμή τη μεταγραφή του στον ΓΣ Περιστερίου.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

«Λουκάς Μαυροκεφαλίδης άνευ συστάσεων!. Το μπασκετικό του παρελθόν σε  προδιαθέτει ότι ο ΓΣ Περιστερίου έκανε μια πολύ δυνατή και ποιοτική προσθήκη κάτω από τα καλάθια που θα τον ενισχύσει σημαντικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 36χρονος καταξιωμένος σέντερ μιλά για τον ερχομό του στην πόλη μας στο «Αθλητικό Περιστέρι» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάτι καλό «γεννιέται» στην δημοφιλή μπασκετική ομάδα της δυτικής όχθης.

-----Καταρχάς Λουκά να σε καλωσορίσουμε στην πόλη του Περιστερίου και να σου ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία με τη φανέλα του ΓΣΠ.

«Σας ευχαριστώ, υγεία να έχουμε που είναι το πιο βασικό και όλα θα έρθουν όπως τα θέλουμε».

---- Καμιά φορά στη ζωή ότι είναι γραφτό να συμβεί θα συμβεί. Δεν ήρθες πέρσι, ήρθες φέτος. Τι άλλαξε σε αυτό το χρόνο για να πεις το ναι;

«Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Ο Προμηθέας με είχε προσεγγίσει πολλές, δεν ήθελα να πάω στην Πάτρα αλλά επέμεναν και με ήθελαν αρκετά. Τώρα είχα μια άλλη προτεραιότητα να μείνω στην Αθήνα και ήρθα στο Περιστέρι με το οποίο είχα ξανασυζητήσει».

----- Και δεν είναι μόνο ότι δεν ήρθες πέρσι αλλά ως επαγγελματίας αθλητής ουσιαστικά στέρησες από τη μελλοντική του ομάδα την συμμετοχή της σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της και αναφέρομαι στον ημιτελικό με τον Προμηθέα.

«Εντάξει αυτό δεν το ξέρεις πως θα έρθουν στο μέλλον τα πράγματα. Έκανα αυτό που έπρεπε για την ομάδα μου».

---- Από το Περιστέρι λείπει ένας τίτλος. Όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στον Ατρόμητο που έχει παίξει σε δύο τελικούς. Ένας από τους λόγους που ήρθες είναι μήπως και αυτός να πανηγυρίσεις ένα κύπελλο;

«Ο τίτλος εκτός από τον Παναθηναϊκό είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τις υπόλοιπες ομάδες. Θέλει τύχη και χημεία, εμείς θα πάμε με χαμηλά το κεφάλι να δουλέψουμε σκληρά και παιχνίδι με παιχνίδι μπορεί να μας ανοίξει η όρεξη και να στοχεύουμε όλο και πιο καλά».

---- Στις συζητήσεις που κάνεις με ανθρώπους του μπάσκετ όταν γίνεται αναφορά στον  «ΓΣ Περιστερίου» ποιες λέξεις συνοδεύουν το club;

« Μια ιστορική ομάδα που έχει καταφέρει αρκετά πράγματα, έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες, που βγάζει υγεία κάτι που δεν το έχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα κι επιπλέον έχει μέλλον».

----- Πηγαίνουμε σε ένα πρωτάθλημα που ομάδες σαν το Περιστέρι πρέπει  να έχουν υψηλές βλέψεις. Έτσι όπως διαμορφώνεται το τοπίο ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας;

«Σίγουρα θα υπάρχει μια ποιότητα, τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα δείχνει φοβερό πρόσωπο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Μισό βήμα μπροστά από πέρσι, ένα βήμα δεν ξέρω πόσο θα είμαστε ικανοποιημένοι».

---- Η περσινή ομάδα χώρεσε τρεις διοργανώσεις στην ίδια μασχάλη μέχρι που έγινε η διακοπή λόγω του Conid19. Μπορεί να το επαναλάβει και φέτος γνωρίζοντας κι εσύ καλύτερα από εμάς τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό;

«Για να μπορέσουμε το βήμα παραπάνω όπως είπα και πιο πριν πρέπει να είμαστε τυχεροί στις κληρώσεις του κυπέλλου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε δύσκολο όμιλο αλλά μπορούμε να περάσουμε και στο πρωτάθλημα μπορούμε παραπάνω από πέρσι».

----- Έχεις παίξει σε μεγάλες ελληνικές ομάδες, έχεις παίξει στο εξωτερικό, έχει γευθεί επιτυχίες. Ερχόμενος στο Περιστέρι ποιες είναι οι προσδοκίες σου σε προσωπικό επίπεδο;

«Το μόνο που θέλω είναι να έχουμε όλοι υγεία για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη δουλειά μας. Να είμαι λοιπόν πανέτοιμος και οι προσωπικές επιτυχίες έρχονται μέσω της ομάδας».

----- Για πόσα χρόνια θα παίξεις ακόμη μπάσκετ; Είσαι στα 36 σου χρόνια και όμως εξακολουθείς να είσαι σε υψηλό επίπεδο. Θα είναι το Περιστέρι η τελευταία σου ομάδα;

«Θέλω να τελειώσω αυτό το χρόνο, ευελπιστώ και τον επόμενο. Όσο αντέχει το σώμα θα συνεχίσω να παίζω όταν καταλάβω ότι πέφτω σε απόδοση δεν θέλω να το ξεχειλώσω. Άμα είμαι καλά σωματικά και ψυχικά πόσο θα πάει ειλικρινά δεν ξέρω».

---- Από το παρελθόν του Περιστερίου ποιοι παίκτες σε άγγιξαν;

«Όπως σας είπα έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες και προσωπικότητες. Ο Άγγελος Κορωνιός που τον γνωρίζω και προσωπικά, ο Φορντ από τους μεγαλύτερους σκόρερ στα ελληνικά γήπεδα, ο Όντι Νόρις, ποιους να πρωτοθυμηθώ».

----- Η οικογενειακή του κατάσταση ποια είναι;

«Έχω μια όμορφη οικογένεια με δύο παιδάκια που μου δίνουν το κίνητρο να συνεχίσω να παίζω».

---- Πιο νέος ή και τώρα στον ελεύθερο σου χρόνο επισκέφθηκες ποτέ το Περιστέρι για φαγητό ή για διασκέδαση;

«Βέβαια και για φαγητό αλλά και για καφέ. Το Περιστέρι είναι μια ζωντανή πόλη, γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τη διασκέδαση της».

---- Θα συνεργαστείς με ένα νέο προπονητή τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Έχεις άποψη;

«Τώρα τον γνωρίζω. Σαν προπονητής αυτό που έβλεπα είναι ότι έχει μια ηρεμία στον πάγκο, που αυτό στους προπονητές είναι εξαιρετικά σπάνιο, δεν το βρίσκεις εύκολα, πραγματικά μόνο στους προπονητές του ΝΒΑ. Ζει τον αγώνα με πολύ ηρεμία στο πρόσωπο του, δεν μεταφέρει πίεση στους παίκτες, είναι νέος, φιλόδοξος και ελπιδοφόρος».

----- Οι φίλαθλοι του Περιστέρι τι μπορούν να περιμένουν από τον Λουκά μέσα στο παρκέ;

«Ό,τι θα δώσω το καλύτερο εαυτό μου μαζί με όλη την ομάδα. Νομίζω ότι άμα έχουμε την τύχη με το μέρος μας θα κάνουμε κάτι καλό».

---- Και ποιο μήνυμα θέλεις να τους στείλεις; Γνωρίζεις ασφαλώς την ωραία ατμόσφαιρα που κάνουν στο κλειστό, είμαστε και σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας αν θα είναι στις κερκίδες στη νέα σεζόν;

«Λόγω της κατάστασης δεν ξέρουμε πως θα είναι  τη νέα σεζόν. Θα  ήθελα όσο το δυνατόν να βοηθήσουν περισσότερο, έχω την εντύπωση ότι δεν το έχουν κάνει όσο θα έπρεπε. Με τους φιλάθλους δίπλα μας εμείς θα  είμαστε πιο δυνατοί».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Αύγουστος 2020 19:19
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ξεκίνημα με εξετάσεις! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας