Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκησαν ΟΣΦΠ και φουλ για πρωτάθλημα Ελλάδας οι Έφηβοι του ΓΣΠ!

Κατηγορία Ακαδημίες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την κούπα του του Πρωταθλητή Ελλάδας είναι κοντά στο να φέρει στο Περιστέρι η ομάδα μπάσκετ Εφήβων του ΓΣΠ, που επικράτησε το Σάββατο και του Ολυμπιακού Πειραιώς με σκορ 77-76.

Τελευταία υποχρέωση της ομάδας του Κώστα Παπαμάρκου να νικήσει το πρωί (10:00) της Κυριακής τον ΚΑΟ Χαλκιδικής (ζωντανή μετάδοση εδώ) και να περιμένει μία ήττα του ΠΑΟΚ, είτε το Σάββατο (με αντίπαλο το Ηράκλειο), είτε την Κυριακή (με αντίπαλο τον Ολυμπιακό). Σε αυτήν την περίπτωση, ο ΓΣΠ θα κατακτήσει το 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ακόμη και σε ισοβαθμία με τον Προμηθέα Πατρών.

Στο δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, οι «κυανοκίτρινοι» κατέβηκαν χωρίς δύο βασικούς παίκτες που έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω τραυματισμού (Σκόρδος, Καλιανιώτης), ενώ έχασαν και τρίτον, τον Τόλα με ντισκαλιφιέ στο 23′. Βρήκαν όμως τον παίκτη που θα τους οδηγούσε στη νίκη αυτήν τη φορά στο πρόσωπο του Ευσταθιάδη, που τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Το ματς ήταν αμφίρροπο από το τζάμπολ έως την κόρνα της λήξης. Στο Α’ δεκάλεπτο οι Πειραιώτες προηγήθηκαν μέχρι και με εννέα πόντους, με τους «κυανοκίτρινους» να επανέρχονται και να παίρνουν προβάδισμα πέντε πόντων στη δεύτερη περίοδο. Το προβάδισμα αυτό το έχασε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, που έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 42-41.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 15′ ο Καραμανλής χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και ο Παπαμάρκος αναγκάσθηκε να αποσύρει στον πάγκο το μόνο κλασσικό πλέι μέικερ που έχει στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να πάρει πολύ χρόνο ως κατά συνθήκην άσσος ο Βησσαρίου.

Στην Γ’ περίοδο επαναλήφθηκε το σκηνικό, καθώς το Περιστέρι αντεπεξήλθε σε μία ακόμη αντιξοότητα, την αποβολή του Τόλα στο 23′, και προηγήθηκε έως και με οκτώ πόντους. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό και να περάσουν μπροστά με 62-60.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το άγχος επηρέασε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να φορτωθούν με πολλά φάουλ και να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Το Περιστέρι ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές καλύτερα από τον αντίπαλό του και κατάφερε να χτίσει μία διαφορά που έφτασε και τους 8 πόντους (74-66, στο 37′).

Όμως, όπως είχε συμβεί και νωρίτερα, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, έφερε το ματς στον πόντο, αλλά οι «κυανοκίτρινοι» άντεξαν στην αντεπίθεση και πήραν τη μεγάλη νίκη με 77-76.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-42, 60-62, 77-76

Περιστέρι (Παπαμάρκος): Διαμάντης 5 (4 ριμπ.), Παπαδημητρίου 9 (1/3 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασίστ, 2 κλεψ.), Βησσαρίου 15 (2/7 τριπ.), Πατρινός, Πολύζος 2, Τόλα 8 (3 ριμπ., 2 ασίστ), Καλιανιώτης, Καραμανλής 11 (2/3 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ), Ευσταθιάδης 21 (7/9 δίποντα, 16 ριμπ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Νάνος 6 (1/1 τριπ., 2 ασίστ), Κακαβούλας.

Ολυμπιακός Πειραιώς (Τσαλδάρης – Μπάρλος): Δρίτσας 1, Νικολαΐδης 21 (3/10 τριπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ, 5 κλεψ.), Κολοβέρος 24 (3/7 τριπ., 6 ριμπ., 4 ασίστ, 4 κλεψ.), Γιοβανής, Μοσχόπουλος, Οικονομόπουλος 4, Τσάμης Γ., Κοσμόπουλος, Μαυραντζώτου, Περρής 9 (2/4 τριπ., 2 ριμπ.), Τσολάκης 6 (3 ριμπ.), Τσάμης Π. 11 (1/1 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασίστ).