Τελευταία ενημέρωση 23:14, 18 Ιαν 2021

Σπανός: «Προπονητής από το πάνω ράφι ο Κάναντι»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για όλα τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Σπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή Κάναντι: «Από την στιγμή που είδαμε πως υπάρχουν προϋποθέσεις να ξανά συνεργαστούμε με τον κ. Κάναντι ήταν η πρώτη μας επιλογή και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να το πετύχουμε και σε δύσκολους καιρούς γιατί ο κύριος Κάναντι είναι προπονητής από το "πάνω ράφι" και το οικονομικό είναι από το πάνω ράφι, οπότε σε δύσκολες εποχές κορωνοϊού που γνωρίζετε πως στο οικονομικό υπάρχει θέμα και πρόβλημα καταφέραμε και ξανά συνεργαζόμαστε με τον συγκεκριμένο προπονητή που είχε δύο χρόνια στην ομάδα μας με επιτυχίες και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία».

Για τα λάθη της σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Νομίζω ότι όταν διοικείς πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να μην ψάχνεις να τα ρίχνεις δεξιά κι αριστερά. Εγώ πάντα στην πορεία μου την παραγοντική αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήταν μια χρονιά που ο σχεδιασμός δεν μας βγήκε, ίσως δεν μας βγήκαν και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις που κάναμε, γιατί αλλάξαμε αρκετούς παίκτες το καλοκαίρι.

Δεν καταφέραμε να εντάξουμε τους νέους παίκτες γρήγορα και δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακοί προπονητές ο κ. Παντελίδης και ο κ. Αναστασίου να τους ρίξουμε όλο το ανάθεμα».

Για το γεγονός πως ο Ατρόμητος δεν συνηθίζει να αλλάζει προπονητές πολύ συχνά: «Δεν συνηθίζουμε να αλλάζουμε προπονητές σαν τα πουκάμισα κι έχει συνηθίσει ο Ατρόμητος να χτυπά ψηλές θέσεις. Όποιος προπονητής έρχεται εδώ ξεκινά με ένα βάρος ότι θα πρέπει να πετύχει πόσο μάλλον από την στιγμή που η ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε μια εξαιρετική πορεία και οι προπονητές που ήρθαν το καλοκαίρι ήρθαν με ένα βάρος να επαναλάβουν αυτές τις επιτυχίες».

Για τη νέα σεζόν: «Υπάρχει ένας προπονητής ο οποίος γνωρίζεται μαζί μας. Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, δεν θα είναι η συνεργασία όπως ήταν. Έχει παρακολουθήσει την ομάδα, ξέρει τις αδυναμίες της ομάδας, σίγουρα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν, να κάνουμε κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Όπως είπε κι εκείνος, πρέπει να είμαστε λίγο τυχεροί και στις μεταγραφές για να βρούμε τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόμαστε.

Από εκεί και πέρα, έχουμε δείξει σαν διοίκηση κι εμένα πρώτα απ' όλα να είναι νοικοκυρεμένος ο σύλλογος κι όχι να κάνω μεταγραφές αεροδρομίου και να δημιουργώ χρέη. Θέλω να έχω μια ομάδα που να είναι νοικοκυρεμένη, να είναι οικονομικά αυτάρκης και στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε αυτές τις συνθήκες μπορούμε, ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μια δυνατή ομάδα όπως την ξέρουν όλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την επικοινωνία που υπήρχε με τον Κάναντι: «Είχαμε επικοινωνία με τον κ. Κάναντι από τους πρώτους μήνες που έφυγε. Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Πέρα από την επαγγελματική σχέση έχουμε μια ανθρώπινη, φιλική σχέση. Κι όταν ήταν στη Νυρεμβέργη πολύ συχνά είχαμε επικοινωνία, οπότε ήταν εύκολη η επικοινωνία μαζί του.

Κι όταν είδαμε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις πλέον, γιατί είχε ένα διετές συμβόλαιο με την Νυρεμβέργη αλλά υπήρχαν εμπόδια να το λύσει, νομίζω ήρθαμε πιο κοντά και βρήκαμε την χρυσή τομή για να συνάψουμε ξανά μια καινούρια συμφωνία».

Για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Είχε ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της στο πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές σταμάτησαν ένα μεγάλο διάστημα, εν συνεχεία είχαμε τραυματισμούς. Είναι δύσκολο να παίξεις και χωρίς κόσμο, το αλατοπίπερο σε ένα παιχνίδι είναι ο κόσμος. Τα παιχνίδια περισσότερο είχαν μια μορφή ενός δυνατού φιλικού.

Νομίζω επηρέασε όλο αυτό και την ποιότητα των αγώνων, είχαμε και τραυματισμούς, όλο αυτό το σχήμα θεωρώ και τα play off και τα play out δεν ήταν στο επίπεδο αυτό που θα θέλαμε. Σαν προκηρύξεις σίγουρα ήταν ενδιαφέρον και γιατί ο πρωταθλητής θα έβγαινε από τα play off και οι υπόλοιπες θέσεις είχαν ενδιαφέρον και τα play out, αλλά η πανδημία επηρέασε στο τέλος».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 21:53
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η τερματοφυλακάρα γύρισε πίσω! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας