Τελευταία ενημέρωση 03:43, 18 Απρ 2024

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Έχω κουρδίσει τη ζωή μου στα Δυτικά»!

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον χαρακτηρίζει το ταλέντο στη δουλειά του και η απλότητα με το ήθος στην καθημερινότητα του. Ο Προκόπης από τις «Άγριες Μέλισσες» που «κλέβει» την παράσταση με τον ρόλο του κουρέα αποτελεί γέννημα θρέμμα της Δυτικής Όχθης. Τον μάθαμε από τα «Σφηνάκια» αλλά ο ρόλος του Προκόπη τον έβαλε μέσα σε όλα τα σπίτια. Ο ταλαντούχος ηθοποιός  Γιώργος Ηλιόπουλος περί ου ο λόγος λοιπόν γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει  στην Πετρούπολη αλλά έχει πολλούς δεσμούς με το Περιστέρι. Παιδί της δυτικής όχθης, παιδί της διπλανής πόρτας που ποτέ δεν έχασε τις ρίζες και ταυτότητα του.

---- Προκόπη καλησπέρα πως είσαι;

«Μια χαρά, τώρα που αφήνουμε πίσω μας την περιπέτεια με τον κορονοϊό ακόμη καλύτερα»

----- Βλέπω  ότι απαντάς με την ίδια ευκολία και στο Γιώργος και στο Προκόπης. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος σου στις Άγριες Μέλισσες ως κουρέας στο Διαφάνι έχει αγαπηθεί από το κοινό.

«Τώρα πιο πολύ απαντώ στο Προκόπης παρά στο Γιώργος (γελάει). Δεν κρύβω ότι το απολαμβάνω αλλά το σημαντικό είναι ότι το κοινό αγκάλιασε τις «Άγριες Μέλισσες». Κι εμεί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε σκηνή».

---- Η αναγνωσιμότητα  έχει αλλάξει τη ζωή σου;

«Δεν το έχω καταλάβει γιατί δουλεύω 20 ώρες την ημέρα. Έχω υπάρξει ξανά τυχερός με την τηλεόραση γιατί τα «Σφηνάκια» έπαιζαν 10 χρόνια ασταμάτητα στον Alpha.  Έχει σημασία να εισπράττεις την αγάπη του κόσμου  αλλά η αναγνωσιμότητα ειλικρινά δεν μου λέει τίποτα».

Όταν σε συναντούν στο δρόμο τι σε ρωτάνε;

«Ζητούν να μάθουν πληροφορίες για τις «Άγριες Μέλισσες», ποιος θα τσακωθεί με ποιόν, αν εγώ εκλεγώ κοινοτάρχης αντί του Τόλια. Δεν σας κρύβω ότι ο προεκλογικός μου αγώνας αρέσει στον κόσμο» (γελάει).

---- Την καραντίνα πως την βίωσες; Έβαλες το περπάτημα στο πρόγραμμα σου;

«Δεν βρήκα έξω ούτε για το σούπερ μάρκετ που λέει ο λόγος .Έτρωγα σαν να μην υπάρχει αύριο και πήρα δέκα κιλά. Ασχολήθηκα όμως και με κάποια άλλα πράγματα που μου πήρε όλη την καραντίνα, δηλαδή με βιβλία και τακτοποίηση αρχείων».

----- Σε τι φάση σε βρίσκει πλέον το καλοκαίρι αφήνοντας πίσω την Άνοιξη του 2020 που σαν να μην ήρθε ποτέ;

«Αυτό που περάσαμε πραγματικά δεν υπάρχει. Το καλοκαίρι με βρίσκει στη φάση των γυρισμάτων με τις «Άγριες Μέλισσες». Γυρίζουμε ατελείωτα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να έχουμε υλικό γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η κατάσταση από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα κάνουμε γυρίσματα μέχρι τις 10 Αυγούστου. Παράλληλα από την 1η Ιουλίου και για 10 ξεκαρδιστικές παραστάσεις θα βρίσκομαι στην ταράτσα του θεάτρου «Λαμπέτη» με την κωμωδία «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας» σε σκηνοθεσία Βασιλικής Ανδρούτσου.

----- Γιώργο να πάμε και στα δικά μας. Είσαι γέννημα θρέμμα της δυτικής όχθης. Η Περικλέους μας χωρίζει….

«Πράγματι. Γεννήθηκα στην Πετρούπολη, μένω στην Πετρούπολη, πήγα δημοτικό, λύκειο τα πάντα στην Πετρούπολη έχω κάνει. Έχω προσπαθήσει να φύγω αλλά δεν μπορώ να πάω αλλού. Ο άξονας μου είναι Πετρούπολη-Περιστέρι-Αιγάλεω. Σε αυτόν έχω μάθει να κινούμαι».

----- Όταν λέμε «δυτικά προάστεια» τι εικόνες σου έρχονται, τι συναισθήματα σου γεννά για τους ανθρώπους που ζούμε στα δυτικά;

Κοιτάξτε, οι άνθρωποι είναι παντού οι ίδιοι απλά εμείς ζούμε σε περιοχές, μεγαλώσαμε σε γειτονιές με λαϊκούς ανθρώπους και εξωστρεφείς. Οι σχέσεις μας είναι πιο ουσιαστικές, αυτή την αίσθηση έχω. Μπορείς να χτυπήσεις την πόρτα του γείτονα και να ζητήσεις ένα αβγό πολύ πιο εύκολα παρά να είσαι στη Δροσιά. Η ζωή στα δυτικά έχει να κάνει με τον κόσμο του μόχθου, τον αγώνα για το μεροκάματο χωρίς βέβαια να αποκλείω τις άλλες περιοχές της Αττικής».

----- Στα εφηβικά σου χρόνια το Περιστέρι ήταν ένας πόλος έλξης για τη νεολαία. Εσύ σύχναζες στο Περιστέρι;

«Εγώ από τα εφηβικά μου χρόνια δούλευα. Διασκέδαζα όμως γιατί ήμουν παιδί του έξω και της παρέας. Εν προκειμένω μιλάμε για το Μπουρνάζι, ζήσαμε την άνθησή του. Θυμάμαι ασφαλώς το Horus, το Frendo στη γωνία. Τώρα το Περιστέρι ζει την άνθηση του πεζόδρομου και της Αιμιλίου Βεάκη».

----- Ασχολήθηκες ποτέ με τον αθλητισμό;

«Πιο πολύ ήμουν τεμπέλης και ποτέ της γυμναστικής. Στο σχολείο δεν έκανα ποτέ Γυμναστική. Πέρναμε απουσίες και μετά πήγαινα για καφέ. Τιμώ βέβαια τους αθλητές και όσα μας έχουν προσφέρει. Τον Πετρούνια τον θεωρώ «Εθνικό ήρωα» για τις επιτυχίες του. Οι άνθρωποι του αθλητισμού ενώνουν τους ανθρώπους, η άμιλλα είναι σημαντική στη ζωή μας ειδικά για τα νέα παιδιά. Σήμερα οι πειρασμοί είναι δίπλα μας και μόδα. Είναι σωστό λοιπόν να βάζουμε τον μυαλό μας στην προσπάθεια για τον αγώνα και όχι στην ευκολία».

----- Το μικρόβιο της υποκριτικής σε ποια ηλικία  το απέκτησες;

«Το πεπρωμένο σου δεν μπορείς να το αποφύγεις. Από πολύ μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός. Κάποια στιγμή ενώ έκανα άλλα πράγματα είδα τον Κώστα Καζάκο και κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω. Με δέχθηκε στη σχολή του και από εκεί ξεκίνησαν όλα».

----- Κάποια στιγμή ασχολήθηκες και με το εμπόριο ρούχων με κατάστημα στο Περιστέρι.

«Είχαμε μαζί με τον αδελφό μου τα επώνυμα μαγαζιά «Missisipi» και ένα απ’ αυτά ήταν στην Εθνικής Αντιστάσεως. Από το γυμνάσιο δουλεύω, δεν είχα καμιά σχέση με το χώρο του ρούχου, ο πατέρας μου ήταν ελαιοχρωματιστής και η μητέρα μου καθαρίστρια. Τώρα ο αδελφός μου έχει ένα μαγαζί στο Αιγάλεω».

----- Επισκέπτεσαι τακτικά την πόλη μας;

«Έρχομαι πολύ συχνά, προτιμώ να κάνω τα ραντεβού μου και στο Περιστέρι. Είναι πολύ σημαντικό που έχει το Μετρό. Άμα έχεις μεγαλώσεις σε αυτή την περιοχή τη θεωρείς σπίτι σου. Την ζωή μου την έχω κουρδίσει προς τα δυτικά».

----- Είμαστε πλέον μια πόλη πολύ όμορφη, βλέπεις και σε αυτή την πλατεία που είμαστε το εισπράττεις κι εσύ;

«Το Περιστέρι είναι πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, έχει βοηθήσει η διοίκηση και δεν είναι τυχαίο ότι εκλέγεται παμψηφεί.  Δίνεται σημασία στο κοινωνικό πρόσωπο, το Περιστέρι φροντίζει τον πολίτη και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ».

----- Ποδόσφαιρο παρακολουθείς; Πηγαίνεις στο γήπεδο;

«Όχι δεν προλαβαίνω, παρακολουθώ μόνο τα sos παιχνίδια. Ούτε ομάδα θα έλεγα ότι έχω»

---- Άρα μπορούμε να σε κάνουμε Ατρόμητο;

«Γιατί όχι; Με πολύ χαρά να στηρίξουμε τον Ατρόμητο που είναι της περιοχής και κάνει μεγάλο αγώνα για να είναι στις καλύτερες ελληνικές ομάδες».

------ Εμείς εδώ στο Περιστέρι ζούμε μια αθλητική ευφορία με τον Ατρόμητο και τον ΓΣ Περιστερίου που δεν το έχουν άλλοι δήμοι της Αττικής σε τόσο υψηλό βαθμό.

«Αυτό πράγματι είναι σπουδαίο. Όταν υπάρχουν δομές, ο δήμος είναι εκεί, ο κόσμος είναι εκεί μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Μπράβο λοιπόν στο Περιστέρι για τις ομάδες του».

----- Εκτός από ηθοποιός διδάσκεις και ηθοποιία. Τι είναι πιο δύσκολο από τα δύο.

«Το πιο ουσιαστικό είναι που είμαι δάσκαλος. Η αγάπη που εισπράττεις από τα παιδιά είναι ανιδιοτελής. Το να είσαι δάσκαλος είναι λειτούργημα και το πιο σπουδαίο που έχω κάνει. Και όταν βλέπεις τους μαθητές  να κάνουν πράγματα διαπιστώνεις ότι ο σπόρος ανθίζει.  Εγώ είμαι πολύ τυχερός που είχα δάσκαλο τον Κώστα Καζάκο.  Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά, πρέπει να τους δείξεις σημεία που θα πρέπει να κυνηγήσουν, πρέπει να τα εμπνεύσεις ενώ αν δεν είσαι σωστός μπορεί να καταστρέψεις ψυχές».

--- Επίσης είσαι και συγγραφέας με έργα που έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό.

«Έχω γράψει θεατρικά έργα που έχουν παιχθεί στην Αγγλία, στην Ιρλανδία, στην Τσεχία, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και στον Καναδά»

---- Δεν θα σου ρωτήσουμε τι θα γίνει στο Διαφάνι  είναι τόσα πολλά τα ανοικτά μέτωπα. Στεφάνι τουλάχιστον θα βάλεις;

«Μακάρι να παντρευτώ. Εγώ και ο ξάδελφος μου ο καφετζής περιμένουμε να έρθουν οι νύφες».

---- Σε προσωπικό επίπεδο έχεις βάλει στεφάνι;

«Είμαι σχεδόν παντρεμένος, έχω βρει τον άνθρωπο μου, ζούμε μαζί και όλα είναι καλά».

---- Πως είναι η καθημερινότητα του με τα γυρίσματα για τις Άγριες Μέλισσες. Έχεις ελεύθερο χρόνο;

«Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος τα γυρίσματα μας απορροφούν πολλές ώρες. Οι ηθοποιοί δεν έχουν ωράριο. Τις περασμένες μέρες είχαμε δύσκολες σκηνές αλλά είμαστε της ίδιας σχολής και υπάρχει ασφάλεια μεταξύ μας. Και ξέρετε κάτι; Τα γυρίσματα είναι σπαστά. Τη μια πρέπει να τσακώνεσαι, στην άλλη σκηνή να γελάς, γενικά πρέπει να είμαστε εύκαμπτοι». 

---- Σε ποιον  θα ήθελες να σου φύγει το ξυραφάκι στο ξύρισμα;

«Υπάρχουν προσωπικότητες που σε προβληματίζουν ας πούμε η πολιτική του Τραμπ και του Κιμ στη Βόρειο Κορέα. Θα ήθελα να τους ρωτήσω αν  έρχονταν στο κουρείο μου γιατί αγνοούν τον ανθρώπινο παράγοντα, αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση. Η γενιά μου έχει γνωρίσει τον πόλεμο μέσα από τα βιβλία και δεν δίνουμε στη ζωή την αξία που της αρμόζει.  Αν είχαμε αίσθηση θα ήμασταν αλλιώς τοποθετημένοι πάνω στα πράγματα. Ζούμε αλλαγές κοσμοϊστορικές, αγώνες ετών εξανεμίστηκαν. Αυτό που συμβαίνει είναι κρίση αξιών, κλονίστηκαν τα πάντα και τα νέα πράγματα πρέπει να έχουν κέντρο τον άνθρωπο και όχι τις τράπεζες».

 ----- Γιώργο ή Προκόπη μιας και ακούς και στα δύο σε ευχαριστώ πολύ. Πιστεύω να σου άρεσε η βόλτα στο Περιστέρι και το…κούρεμα.

«Πέρασα πολύ ωραία. Κουρεύτηκα κιόλας(γελάει) Στηρίζουμε δυνατά τα δυτικά. Την αγορά μας. Στηρίζουμε τον τόπο μας, τους επαγγελματίες για να μην πάνε χαμένες θέσεις εργασίας. Βγες στη γειτονιά, ανακύκλωσε, βοήθησε τον συνάνθρωπο, στήριξε την ομάδα της πόλης σου. Πως περιμένεις να πηγαίνει καλά ο Ατρόμητος αν δεν τον στηρίξει ο κόσμος του; Στηρίζω σημαίνει ενεργός»!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020 17:28
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας