Τελευταία ενημέρωση 06:10, 11 Αυγ 2020

Πισκοπάκης: «Δεν υπήρξε ψυχολογική επίπτωση στους ποδοσφαιριστές

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για την ζωή των αθλητών την εποχή της καραντίνας μίλησε ο γιατρός του Ατρομήτου, Ανδρέας Πισκοπάκης τονίζοντας πως θα δοθεί βάρος στην προαγωνιστική περίοδο, ενώ στάθηκε στο ότι το lockdown δεν είχε επίπτωση στους αθλητές.

Αναλυτικά ο γιατρός του Ατρομήτου ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Η πανδημία επηρέασε κάθε τομέα της ζωής μας και δεν θα μπορούσε να μην αλλάξει και τη ζωή των αθλητών.

Ο Ανδρέας Πισκοπάκης μας μίλησε για το διάστημα της καραντίνας, την ψυχολογία των παικτών και την έναρξη της νέας σεζόν με την προετοιμασία.

Πέρασαν τρεις μήνες μετά την επιβολή καραντίνας λόγω της πανδημίας του COVID-19, που οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις προπονήσεις. Πόσο διάστημα χρειάστηκε για την επάνοδο των αθλητών στην ίδια αγωνιστική κατάσταση;

«Η μακρά αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες επηρέασε τους ποδοσφαιριστές σίγουρα ως προς την απόδοσή τους και τη φυσική κατάσταση.

Ήταν ουσιαστικά μια περίοδος διακοπών παρατεταμένων. Εμείς από την αρχή προσπαθήσαμε ως ομάδα μέσω ίντερνετ -μέσω τηλεδιασκέψεων που κάναμε- να διατηρήσουμε τη φυσική κατάσταση και τη μυϊκή μάζα των παικτών και ομολογουμένως τους βρήκαμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο όταν ξεκίνησαν οι προπονήσεις.

Με την επανέναρξη στο πρωτάθλημα δεν παρατηρήσαμε ιδιαίτερους μυϊκούς τραυματισμούς και ιδιαίτερη κόπωση όπως θα περιμέναμε. Άρα θεωρούμε ότι το διάστημα αυτό, δηλαδή το διάστημα της προετοιμασίας που ήταν περίπου ένας μήνας, ήταν ικανό για να έχουμε τους παίκτες μας σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο».

Πώς βρήκατε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μετά από δυο μήνες απραξίας;

«Είναι μια πολύ ωραία ερώτηση αυτή. Στη δική μας ομάδα και νομίζω στην Ελλάδα γενικότερα, ήταν ένα ζήτημα που η ιατρική κοινότητα ασχολήθηκε. Δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα.

Δεν υπήρχε ψυχολογική επίπτωση στους ποδοσφαιριστές μας, όπως προκαλεί η απομόνωση σε έναν ήδη μοναχικό άνθρωπο της τρίτης ηλικίας.

Οι αθλητές μας ευτυχώς δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Επειδή είχαμε και μια καλή απόδοση, κανείς δεν επηρεάστηκε, κανείς δεν το έριξε στην αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες για να πέσει ψυχολογικά. Δεν είχαμε επιπτώσεις».

Αν υπάρξει κάποιο κρούσμα ανάμεσα στους αθλητές πριν την ολοκλήρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για την προαγωνιστική περίοδο, δηλαδή πώς θα διαχειριστούμε ένα τυχόν περιστατικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Οι οδηγίες πάνω κάτω που θα δώσουμε είναι γύρω από μια διαδικασία απομόνωσης του αθλητή, επαναλαμβανόμενα PCR τεστ και αν αυτός δε νοσήσει ή δεν παρουσιάσει νοσήματα ή μας βγουν αρνητικά τα επόμενα τεστ, θα επανενταχθεί στην ομάδα.

Το ίδιο ισχύει και αυτήν την περίοδο, όταν βρέθηκε κάποιο κρούσμα στην ομάδα της Ξάνθης, απομονώθηκε και γίνονται επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Δεν διακόπηκε το πρωτάθλημα γι' αυτό το λόγο, απλά απομονώθηκε ο αθλητής».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020 16:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το «αντίο» του Χόρτσα! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Νέα προσθήκη ο Σπανουδάκης
Πανελληνιονίκης η Γεροστάθη!

Πανελληνιονίκης η Γεροστάθη!

10 Αυγ 2020 "Γιάννης Παλάσκας"

Πρώτο φιλικό στη Παλλήνη!

Πρώτο φιλικό στη Παλλήνη!

10 Αυγ 2020 ΑΟ Περιστερίου

Νικηφόρο το πρώτο τεστ

Νικηφόρο το πρώτο τεστ

10 Αυγ 2020 Άγιος Ιερόθεος

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας