Τελευταία ενημέρωση 18:40, 16 Απρ 2024

11 χρόνια χωρίς τον Άγγελο Ράμφο!

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια και συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου του 2009 έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατο νόσο ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής κατά γενική ομολογία που ανέδειξε ο Ατρόμητος: Ο τεράστιος Άγγελος Ράμφος το όνομα του οποίου φάνταζε για εμένα «μυθικό» όταν το άκουσα για πρώτη φορά στη δεκαετία του ' 70 πιτσιρίκος στις γειτονιές του Περιστερίου.

Δεν πρόλαβα να τον δω μέσα στο γήπεδο, τον γνώρισα στη δεκαετία του '80 ως προπονητή του Ατρόμητου και αργότερα όταν σταμάτησε μέσω των κοινών μας φίλων του Θοδωρή Μπεργελέ, του πάτερ Διονύση που αποτελούσαν το στενό του κύκλο αλλά και του Κώστα Καραλή όταν σύχναζε στο καφέ του Χονδρογιάννη στη Δωδεκανήσου

 

Ποιος ήταν

Ο Ράμφος διέπρεψε στις δεκαετίες του ’60 και του  ’70. Σπάνια μπορεί να θυμηθεί κάποιος παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να μπορεί να εκτελέσει και με τα δύο πόδια τόσο καλά τις λεγόμενες «στημένες μπάλες». Ο τρόπος που σταματούσε την μπάλα, υποτάσσοντάς τη στις διαταγές του, μένει αξέχαστος σε όποιον είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει.

Σε ηλικία 17 ετών, το 1962, μάγεψε με τη φανέλα του Ατρομήτου, καθώς επίσης και τα επόμενα χρόνια με τον Απόλλωνα Αθηνών. Ηταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" το 1970-71, χρονιά που ο Απόλλων τερμάτισε έκτος στο πρωτάθλημα, σκοράροντας τέσσερις φορές σε τριάντα ματς, αλλά η καρδιά του ανήκε πάντα στο Περιστέρι.

Επέστρεψε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και τη σεζόν 1975-76 βοήθησε τον Ατρόμητο να κάνει την καλύτερη παρουσία του στην Α” Εθνική τερματίζοντας ένατος. Ενα ματς ιστορικό ήταν και το καλύτερό του, αυτό που ο Ατρόμητος νίκησε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ του Κούδα, του Σαράφη και του Τερζανίδη μέσα στην Τούμπα 2-1. Τα κόρνερ που εκτελούσε με εξωτερικό φάλτσο ήταν μοναδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είχε τον χαρακτηρισμό του "Δομάζου του Περιστερίου".

Ήταν 5 Ιουλίου του 2009 όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του ο σπουδαίος και ανεπανάληπτος Άγγελός Ράμφος το όνομα του οποίου έγινε θρύλος για τους παλιούς φιλάθλους του Ατρόμητου. Πέθανε σε ηλικία 66 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Στην  φωτό τον Μάιο του 2006  τιμάται με αναμνηστική πλακέτα από τον Γιώργο Σπανό στην παρουσίαση του βιβλίου μου «Φτερούγισμα στη δόξα» όπου είχα την τιμή να έρθει γιατί ο αείμνηστος Άγγελος Ράμφος είχε σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας