Τελευταία ενημέρωση 04:23, 11 Αυγ 2020

Λινάρδος:«Όνειρο μου το Δημοτικό Κτηνιατρείο»!

Κατηγορία ΑΟΔΗΠ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο διαμερισματικός σύμβουλος της 2ης κοινότητας Κωνσταντίνος Λινάρδος αποτελεί τον κύριο εκφραστή της δημοτικής αρχής σε θέματα Φιλοζωϊκής Δράσης καλύπτοντας με την ευαισθησία του ένα σημαντικό κενό.  Ταυτισμένος πια στην συνείδηση πολλών συμπολιτών μας με τους τετράποδους φίλους μας μίλησε στην εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι» για την αγάπη  αλλά και τα όνειρα του για τα ζώα.

Κωνσταντίνε πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τα ζώα;

«Από μικρό παιδί, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα στο σπίτι μου ότι ζωάκι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μεγαλώνοντας συνέχισα με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη».

Η μεγαλύτερη ‘’τρέλα’’ που έχεις κάνει;

«Πριν μερικά χρόνια χρειάστηκε να πουλήσω το αυτοκίνητό μου, προκειμένου να πληρώσω τη νοσηλεία του κατοικίδιού μου».

Η ενασχόλησή σου με τα κοινά είχε ως προτεραιότητα τα ζώα;

«Παρότι προεκλογικά επέλεξα να μην μιλήσω για την αγάπη μου για αυτά, πλέον απαντώ ξεκάθαρα ναι. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή μου, όπως φυσικά και η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου, αλλά και η αγάπη μου για την πόλη μας».

Το όνειρό σου για τα αδέσποτα;

«Θα ήταν ιδανικό να βρούμε ως Δήμος Περιστερίου ένα χώρο που θα στεγάζει το δημοτικό κτηνιατρείο για έκτακτα περιστατικά, στειρώσεις, εμβολιασμούς, τσιπάκι, να διαθέτουμε μια διαδικτυακή πλατφόρμα με καταχωρημένα τα στοιχεία των μικρών μας φίλων και να υπάρχει ένας χώρος για την προσωρινή φιλοξενία τους, μέχρι να πάνε στη νέα τους οικογένεια. Ακόμη, θεωρώ, θα πρέπει να ιδρυθεί μία φιλοζωική οργάνωση, δυνατή και ενωμένη, στην οποία θα μοιραστούν ρόλοι και αρμοδιότητες. Ακόμη, να τοποθετηθούν ταΐστρες – ποτίστρες σε καίρια σημεία της πόλης. Μια τέτοια κίνηση μεταδίδει το μήνυμα της υποχρέωσής μας να ταΐζουμε τα αδέσποτα της πόλης  γεγονός που είναι σύννομο και όχι καταχρηστικό, όπως αρκετοί συμπολίτες μας πιστεύουν. Τέλος, θεωρώ πολύ σημαντικές τις επισκέψεις φιλοζωικών οργανώσεων στα σχολεία. Έτσι, τα παιδιά, από μικρή ηλικία θα μάθουν την συνύπαρξη με τα ζώα και την εν συναίσθηση».

Πόσο κοντά είσαι στην υλοποίηση αυτών των προτάσεων;

«Υπάρχει διάθεση, γίνονται συζητήσεις και έχουν αρχίσει ήδη κάποιες ενέργειες. Η μεγάλη στήριξη των φιλόζωων της πόλης μας με κάνει πολύ αισιόδοξο. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο που είναι δίπλα μας και βοηθάει με τα ζωάκια. Ας έχουμε υπομονή και πιστεύω πως στο μέλλον έρχονται όμορφα πράγματα για τους τετράποδους φίλους μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιούλιος 2020 17:29
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Νέα προσθήκη ο Σπανουδάκης
Πανελληνιονίκης η Γεροστάθη!

Πανελληνιονίκης η Γεροστάθη!

10 Αυγ 2020 "Γιάννης Παλάσκας"

Πρώτο φιλικό στη Παλλήνη!

Πρώτο φιλικό στη Παλλήνη!

10 Αυγ 2020 ΑΟ Περιστερίου

Νικηφόρο το πρώτο τεστ

Νικηφόρο το πρώτο τεστ

10 Αυγ 2020 Άγιος Ιερόθεος

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας