Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Γερμανίας

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ Ernst Reichel, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σήμερα στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γερμανός Πρέσβης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με τις προτεραιότητες της επερχόμενης Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινά την 1η Ιουλίου. 

Κατά τη συζήτηση ετέθησαν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν στον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των πολιτών της στην αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία. Είναι θέμα αξιοπιστίας και σιγουριάς”, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο Πακέτο Ανάκαμψης που πρόκειται να υιοθετηθεί. Τόνισε, ακόμη, πως πρέπει να υπάρξει μια δημιουργική και ευέλικτη προσέγγιση ως προς την αξιοποίηση των κονδυλίων, με στόχο τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Αναφορά έγινε, επίσης, και στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης αποδέχθηκε πρόταση να λάβει μέρος στην τελετή που οργανώνει η Γερμανική Πρεσβεία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γερμανία,  την 1η Ιουλίου.

 Δείτε εδώ σχετικό tweet.

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1273621625347457026?s=20

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2020 20:45