Τελευταία ενημέρωση 07:38, 25 Απρ 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα μέσω της διπλωματίας διευρύνει τις διεθνείς συμμαχίες της»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη διαμόρφωση διεθνών συμμαχιών, που καθιστούν τη χώρα μας πιο ισχυρή διπλωματικά, αλλά και αξιόπιστο συνομιλητή σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ μας δίνει ένα σύμμαχο και συνομιλητή στη λεκάνη της Μεσογείου», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και δείχνει – όπως είπε - ακριβώς και το βάρος το οποίο δίνουν οι ισραηλινοί στη δική μας σχέση. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ είναι πολυεπίπεδες και βασίζονται στην προοπτική που έχουν οι δυο λαοί να αντιμετωπίσουν κοινές προκλήσεις.

Σχετικά με την κατάρτιση συμφωνίας με την Αίγυπτο, επισήμανε πως είναι πιο πολύπλοκη από εκείνη με την Ιταλία. Σημείωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου βασίζονται στην ειλικρίνεια, στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στην κοινή αντίληψη για τη γεωγραφία της περιοχής. «Μιλάμε με όλους, με όρους ειλικρίνειας και συναντίληψης, ώστε να διευρύνουμε το πλαίσιο των διπλωματικών μας συμμαχιών, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από την διπλωματία μπορούμε να λύσουμε προβλήματα. Είναι μία σοφή στρατηγική, η οποία θέλει ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και στοχοπροσήλωση», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, εκτίμησε ότι μία επιθετική ενέργεια προς την Ελλάδα θα οδηγούσε την Τουρκία σε διεθνή απομόνωση, σημειώνοντας ότι η χώρα μας προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια και δουλεύει στο διπλωματικό επίπεδο, ώστε οποιοδήποτε κακό σενάριο να αποτραπεί. Προσέθεσε, ακόμη, πως απέναντι στη γειτονική χώρα, που συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας, η Ελλάδα εκπέμπει μήνυμα σταθερότητας, διευρύνοντας τις διεθνείς της συμμαχίες.

Δείτε εδώ σχετικό tweet.

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1273207260139925504?s=20

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη.

https://soundcloud.com/mvarvitsiotis/real-978-fm-20200617

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 22:09
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας