Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικούρειος και Ταξιάρχης πρωταθλητές στο Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα!

Κατηγορία ΑΟΔΗΠ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Επικούρειος και ο Ταξιάρχης αναδείχθηκαν πρωταθλητές από τους δύο ομίλους της Α' κατηγορίας του Ανεξάρτητου Πρωταθλήματος Περιστερίου μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για οριστική διακοπή του.

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑΠ σε συνεδρία του την 30/05/2020, έχοντας κατά νου όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του SARS COVID-19, πήρε την τελική απόφαση σε σχέση με τη συνέχιση ή μη των πρωταθλήματος.

Ανατρέχοντας στο καταστατικό αλλά και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόνοια που προβλέπει θέματα διακοπής πρωταθλήματος λόγω πανδημίας ή λόγω ανωτέρας βίας.
Παράλληλα όμως, και σύμφωνα με την προκήρυξη του 35ου Τουρνουά στο άρθρο 4 παρ.2 αναφέρει ρητά και επί λέξει τα ακόλουθα:
“Σε περίπτωση διένεξης ή ύπαρξης κενού τόσο στον πειθαρχικό κώδικα όσο και στον ΚΑΠ το Δ.Σ. της ένωσης (ΕΠΣΑΠ) αποφασίζει εντός του πλαισίου τόσο του κανονισμού και της προκήρυξης του 35ου τουρνουά”.

Στη βάση της πιο πάνω πρόνοιας, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τον Άμεσο Τερματισμό της φετινής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, περιόδου 2019 – 2020. Η πιο πάνω απόφαση του Δ.Σ. ήταν αποτέλεσμα πάρα πολλών διεργασιών, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, σε συνεννόηση πάντοτε με τις αρχές του Δήμου και στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί και των διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, στα πλαίσια της πανδημίας του SARS COVID-19.

Ενόψει των πιο πάνω, το Δ.Σ. πήρε την απόφαση του τερματισμού του φετινού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου για τους πιο κάτω λόγους:
1.Την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων
2.Την μη ικανότητα (χρονικά) των ομάδων για προετοιμασία με τις νέες προυποθεσεις τήρησης κανόνων υγιεινής.
3.Την μη δυνατή πραγματοποίηση του ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου βαση νομοθετικής ρύθμισης για την αντιμετώπιση του ιού SARS Covid-19.
(Το υφιστάμενο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος είτε ποδοσφαιριστή είτε μέλους της ομάδας, θα απαιτείται ο περιορισμός για 14 ημέρες ολόκληρης της ομάδας. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, καθιστά ανισορροπία στο πρωτάθλημα).

Βαση των ανωτέρω, το Δ.Σ. πήρε ομόφωνα την απόφαση να επικυρώσει τις βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής του πρωταθλήματος και στις δυο κατηγορίες. Ο κυπελλούχος επειδή δεν έχει αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών προκύπτουν τα εξής:

Με ομόφωνη απόφαση την ανάδειξη των πρωταθλητών:
Πρωταθλητής Ά ομίλου Ά κατηγορίας : Επικούρειος
Πρωταθλητής ΄Β ομίλου Ά κατηγορίας : Ταξιάρχης
Πρωταθλητής ΄Β κατηγορίας : Ατρόμητος
Πρωταθλητής Ήθους: Αετός

Με ομόφωνη απόφαση την ανάδειξη του κυπελλούχου:
Κυπελλούχος: Μετά από κλήρωση μεταξύ των ομάδων στα ημιτελικά και στον τελικό.

Με ομόφωνη απόφαση τον προβιβασμό των ομάδων από την Β΄ Κατηγορία στην Α΄ Κατηγορία:
Ατρόμητος – Παλατιανή – Κένταυρος – Κεραυνός.

Με πλειοψηφία υπέρ της απόφασης να υποβιβαστούν οι ομάδες από την Α΄ Κατηγορία στην Β΄ Κατηγορία:
Όλυμπος – Σαμπάρμπιανς – Αγ. Αντώνης – Περιστεριακός.

Επίσης σημειώνεται ότι διαγράφονται και δεν μεταφέρονται στο 36Ο Τουρνουά καμία πειθαρχική τιμωρία ομάδας ή ποδοσφαιριστή ή παράγοντα πλην αυτών που έχουν διαγράφει οριστικά από την Επιτροπή Εκδίκασης Φύλλων Αγώνων.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, θα ακολουθήσει η τροποποίηση της προκήρυξης του 35ου Τουρνουά βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού, περί τροποποιήσεων στις προκηρύξεις ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγο πανδημίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιούνιος 2020 20:02