Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ούτε δευτερόλεπτο δεν το μετάνιωσα»!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βασικό γρανάζι της φετινής «μηχανής» του Ατρόμητου, ο Χάρης Χαρίσης δίνει την αίσθηση ότι κάθε φορά που έχει γεμάτο το ρεζερβουάρ μπορεί να καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα. Στα 25 του χρόνια έχει ήδη παίξει  στο εξωτερικό (στο Βέλγιο με Σιντ Τρούιντεν και Κόρτραϊκ), δείχνει πλέον  κατασταλαγμένος αλλά και ώριμος για να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν τον  ικανοποίησε. Με φόντο την πλατεία Δημαρχείου μίλησε στο «Αθλητικό Περιστέρι»  με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους και παραδέχθηκε ότι η ομάδα πρέπει να πάρει και άλλες νίκες στα play out για να τους κάνει χαρούμενους με το κλείσιμο της χρονιάς.

----Χάρη,  τι γεύση σου άφησε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος γνωρίζοντας ότι ο στόχος των play offs δεν επιτεύχθηκε;

«Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι μέσα στην ομάδα, η διοίκηση, εμείς οι παίκτες δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία μας. Θα έλεγα αυτοκτονήσαμε και πως δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε την μεγάλη μας ποιότητα και να την αποτυπώσουμε μέσα στο γήπεδο».

---- Βέβαια η ιδιομορφία είναι ότι με την  6η θέση θα λέγαμε ότι η χρονιά είναι πετυχημένη ενώ τώρα με την 7η θέση λέμε ότι δεν είναι.

«Αφού είναι έτσι η ιδιομορφία του πρωταθλήματος, με αυτήν εμείς θα κριθούμε. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε βαθμούς μέσα από τα χέρια μας, ίσως να αργήσαμε να ξυπνήσουμε. Δεν μας πήγε καλά η χρονιά και αυτό τα λέει όλα».

---- Από την άλλη λησμονούμε  μια ευρωπαϊκή πρόκριση το καλοκαίρι επί της Ντουνάισκα αλλά και μια αξιοπρεπή παρουσία με τη Λέγκια Βαρσοβίας.

«Ίσως γιατί συνέβη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κάναμε δύο καλά παιχνίδια με την Ντουνάϊσκα και πήραμε μια πρόκριση ενώ και απέναντι στη Λέγκια Βαρσοβίας που ήταν καλή ομάδα προσπαθήσαμε πολύ. Μην ξεχνάμε ότι μπορέσαμε να πάρουμε την ισοπαλία στη Βαρσοβία».

---- Τι πιστεύεις τελικά  ότι πήγε στραβά και η ομάδα δεν μπήκε στα play offs;

«Αυτό που είπα και πριν, σε πολλά παιχνίδια χάσαμε βαθμούς μόνοι μας, σε κάποια δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Παιχνίδια που δεν έπρεπε να τα χάσουμε, όμως τα χάσαμε. Πέρσι η ομάδα επειδή την παρακολουθούσα, παιχνίδια που δεν είχε καλή απόδοση, μπορούσε και έπαιρνε τους βαθμούς που ήθελε»

--- Τελικά  με μια νίκη με τον Βόλο, μια ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη επί του ουραγού Πανιωνίου ή και ακόμη μια ισοπαλία στην Κρήτη θα βρισκόταν ο Ατρόμητος τώρα στη θέση του ΟΦΗ.

«Από τα τρία αυτά μας θα έλεγα εκείνο με τον ΟΦΗ, με μια ισοπαλία θα είχαμε μπει εμείς τώρα στα play offs και θα μιλούσαμε από διαφορετική βάση».

---- Στη Νέα Σμύρνη ίσως να κάνατε την χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς. Τι δεν πήγε καλά σε αυτό το ματς;

«Αυτή είναι η αλήθεια, είναι το χειρότερο μας φετινό μας παιχνίδι. Δεν ξέρω ήταν  σαν να μην μπήκαμε καθόλου να παίξουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

---- Μέσα στη διάρκεια της σεζόν άλλαξες και παρτενέρ. Δείγμα ότι κάτι δεν λειτουργούσε σωστά γι’ αυτό αποκτήθηκε και ο Μπουσούλατζιτς. Πόσο σε επηρέασε αυτό;

«Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα της ομάδας είναι αυτό. Κι εγώ άλλαξα και στις υπόλοιπες θέσεις άλλαξαν θέσεις παιδιά. Ποιότητα υπάρχει και μάλιστα μεγάλη αλλά ίσως το γεγονός ότι ήμασταν πολλοί νέοι και δεν καταφέραμε να βρούμε χημεία όσο πιο γρήγορα θα θέλαμε».

---- Ο φίλαθλος κόσμος του Περιστερίου έχει ένα αλάθητο  κριτήριο. Ξέρει να διακρίνει πότε η ομάδα τα δίνει όλα και ποτέ όχι, ή για τα λέμε πιο σωστά δεν έβλεπε στο πρόσωπο σας θέληση.

«Συμφωνώ, τον κόσμο τον ενδιαφέρει να βλέπει θέληση και καρδιά. Σε πολλά ματς που ήμασταν ανταγωνιστικοί μας χειροκρότησε και σε κάποια άλλα όχι άδικα δεν μας χειροκρότησε».

---- Σε ποιον συμπαίκτη σου βγάζεις το καπέλο και γιατί;

«Έχουμε στην ομάδα μας πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Θα σταθώ λιγάκι παραπάνω στον Χαβιέρ Ούμπιντες που παρά την ηλικία του δουλεύει σκληρά και έχει πάντα κάτι να προσφέρει».

---- Αυτό το «9 ματς χωρίς γκολ» πως το αντιμετωπίζατε στα αποδυτήρια. Τι συζητούσατε μεταξύ σας;

«Αυτό δεν ήταν καλό που συνέβαινε. Άμα δεν μπορείς να σκοράρεις, δεν μπορείς να κερδίσεις. Κυρίως μας προβλημάτιζε ότι δεν δημιουργούσαμε τις ευκαιρίες, εκεί ήταν το πρόβλημα».

---- Έχεις ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Είσαι ευχαριστημένος για την επιλογή σου, πως σκέφτεσαι το μέλλον σου;

«Σίγουρα δεν το έχω μετανιώσει δευτερόλεπτο για την απόφαση μου να έρθω στον Ατρόμητο. Ήξερα ότι ήρθα σε μια ομάδα που έχει πάντα φιλοδοξίες και στόχους, έχω εισπράξει αγάπη από τους ανθρώπους της και είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο και τις συνθήκες δουλειάς. Είμαι στενοχωρημένος που δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, εύχομαι στη νέα χρονιά να πάνε όλα όπως τα θέλουμε».

---- Που γεννήθηκες, που πήγες σχολείο και που έκανες τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα;

«Γεννήθηκα στα Γιάννινα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο στα Γιάννινα, και ξεκίνησα από την ακαδημία του ΠΑΣ φθάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα».

---- Για πρώτη φορά στην καριέρα σου παίζεις στην πρωτεύουσα. Σου αρέσει η ζωή εδώ, πηγαίνεις στα μαγαζιά του Περιστερίου;

«Έχω πάει για καφέ μετά τις προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου στην Αιμιλίου Βεάκη, είναι μια ωραία περιοχή αλλά επειδή κατοικώ στον Άλιμο κυρίως πηγαίνω προς τα εκεί».

---- Όταν σε βλέπουν οι φίλαθλοι τι σου λένε; Τι σου ζητάνε;

«Μας ζητούν να έχουμε πάθος και καρδιά σε κάθε παιχνίδι γιατί αυτά τα στοιχεία μπορούν να δικαιολογήσουν μια κακή ημέρα».

---- Τον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις; Ποιο είναι το χόμπι σου;

«Τον ξοδεύω περισσότερο με τον συμπαίκτη μου τον Δημήτρη Γούτα επειδή μένουμε στην ίδια πολυκατοικία και κάνουμε παρέα. Στα ρεπό μας παίζουμε πάντελ που μοιάζει με το τένις μαζί με τον Ούμπιντες και τον Κιβρακίδη και ασφαλώς μαζί με τον Δημήτρη».

--- Ζεις μόνος σου; Ξέρεις να μαγειρεύεις ή όλα παραγγελία απέξω;

«Μένω μόνος μου και είμαι τυχερός που μαζί με τον Δημήτρη (Γούτα) μένει και η κοπέλα του η Ειρήνη η οποία είναι καταπληκτική μαγείρισσα και επειδή όπως σας είπα είναι καλός φίλος, τρώμε μαζί»

--- Όλη αυτή η ιστορία με τον κορονοϊο  έχει επηρεάσει την καθημερινότητα σου;

«Δεν με έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής, νομίζω ότι οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας και μεγαλύτεροι σε ηλικία πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από εμάς τους νεότερους».

-----Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει; 

«Έχω πάρει πολλές συμβουλές, η πιο ουσιαστική που μπορείς να πάρει από παίκτες μεγαλύτερους είναι να είσαι ταπεινός, να δουλεύεις σκληρά όταν φθάνεις παραπάνω και να μην σταματάς».
-----Πότε έκλαψες για τελευταία φορά;  

«Είμαι λίγο σκληρός, δεν κλαίω εύκολα και αλήθεια σας λέω δεν θυμάμαι».

---- Σε προσωπικό επίπεδο είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου;

«Δεν είμαι ευχαριστημένος, θα μπορούσα να δώσω κάτι παραπάνω στην ομάδα γιατί ξέρω τις δυνατότητες μου. Αυτό μου αφήνει μια στενοχώρια γιατί δεν κατάφερα να αποδώσω τα μέγιστα».

---- Σε αυτή την πόλη μας λείπει πολύ ένα κύπελλο και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ. Πιστεύεις ότι μπορεί στο μέλλον να το φέρει;

«Αν και δεν παρακολουθώ πολύ μπάσκετ, ξέρω ότι το Περιστέρι τα πηγαίνει περίφημα. Θα σταθώ στον Ατρόμητο που τον ζω ως ομάδα, που έχει πάντα στόχους και ανθρώπους που θέλουν το κάτι παραπάνω. Έχει πάει σε τελικούς, άμα συνεχίσει το ίδιο σύντομα θα καταφέρει το βήμα παραπάνω».

---- Το μέλλον σου το βλέπεις μέσα από τον Ατρόμητο;

«Έχω συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμη. Ο στόχος μας τώρα είναι η πρώτη θέση στα play out, να πάρουμε κάποιες νίκες με ένα καλύτερο πρόσωπο που στα τελευταία ματς το έχουμε δείξει και από τη νέα χρονιά εύχομαι να φθάσουμε στην επίτευξη όλων των στόχων».

---- Έχεις απέναντι σου τους φιλάθλους του Ατρόμητου. Τι είναι αυτό που θα ήθελες να τους πεις;

«Το μόνο που έχω να τους πω είναι μια συγνώμη που τους στενοχωρήσαμε. Να είναι σίγουροι ότι οι πρώτοι που δεν θέλουμε να γίνεται αυτό στην ομάδα είμαστε εμείς. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι στα εναπομείναντα ματς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε νίκες και θα τους δώσουμε έστω και στο τέλος κάποιες χαρές».