Τελευταία ενημέρωση 01:30, 20 Απρ 2024

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής με το Performance Pros!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με την επιθυμία να προσφέρουν προς τον κόσμο εν μέσω καραντίνας λόγω του κορονοϊού, δυο πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και υπεύθυνοι ανάλυσης και φυσικής κατάστασης, προσφέρουν μέσω διαδικτύου, καθημερινά δωρεάν live μαθήματα εκγύμνασης από το κέντρο λειτουργικής ενδυνάμωσης & αποκατάστασης, Performance Pros!

Κάθεσαι στο σπίτι και... λιώνεις στον καναπέ; Βλέπεις σειρές και ταινίες, αλλά αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να ξεκινήσεις να ενεργοποιείς το σώμα σου που έχει «βουλιάξει» τις τελευταίες μέρες λόγω παραμονής στο σπίτι;

Όλα λύνονται με τη διάθεση και το στόχο των παιδιών του Performance Pros, που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ καθημερινά διαδικτυακά μαθήματα (πρωι και απόγευμα) στον κόσμο, μονάχα με το βάρος του σώματος κι όχι με κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό!

Ο Άγγελος και ο Μίμης Χόρτσας είναι πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και νυν επιστήμονες φυσικοθεραπείας & φυσικής αγωγής. Ο Άγγελος ανήκει στο προπονητικό team ως υπεύθυνος ανάλυσης της Κ19 του ΠΑΕ Ατρομήτου τα τελευταία 4 χρόνια & ο Μίμης διετέλεσε υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της Κ19 της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν ένα χώρο λειτουργικής ενδυνάμωσης & αποκατάστασης, το Performance Pros. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, για να βοηθήσουν τους ασκούμενούς τους (επαγγελματίες αθλητές & μη), αλλά και ανεξάρτητα οποιονδήποτε επιθυμεί να γυμναστεί, μέσω του χώρου τους προσφέρουν μαζί με την ομάδα τους, δωρεάν online διαδραστικές προπονήσεις.

«Ήταν Παρασκευή πρωί και μόλις είχαμε ενημερωθεί ότι θα πρέπει να κλείσουμε τις εγκαταστάσεις μας λόγω της έξαρσης του ιού COVID-19. Αφού ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ, μαζί με τις συνεργάτιδές μας, Ερωφίλη & Κυριακή, ξεκινήσαμε να βρούμε τρόπο να εξυπηρετήσουμε τους ασκούμενους μας. Γνωρίζουμε ότι η άσκηση δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου, αλλά η διατήρηση των καθημερινών συνηθειών και η κοινωνικοποίηση που σου προσφέρει η συμμετοχή σε ένα μάθημα γυμναστικής αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για την ομαλή προσαρμογή στον καινούργιο τρόπο ζωής που θα πρέπει να επιβάλουμε στους εαυτούς μας και στην διατήρηση της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας.

 

Επομένως έπρεπε να βρούμε άμεσα έναν τρόπο να μπορούμε όχι μόνο να δείχνουμε ασκήσεις γυμναστικής, αλλά κυρίως να επικοινωνούμε με τους ασκούμενους μας. Η πρώτη σκέψη ήταν να ανεβάζουμε το καθημερινό ασκησιολόγιο μέσω των λογαριασμών μας στα social media, αλλά έτσι θα χανόταν η επικοινωνία και οι διορθώσεις που ενδεχομένως θα έπρεπε να κάνουμε. Έπειτα, αφού δοκιμάσαμε αρκετές πλατφόρμες, καταλήξαμε στην πλατφόρμα Google Hangouts, όπου μπορούμε να συντονιζόμαστε ταυτόχρονα πολλά άτομα (10+) και να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Την συγκεκριμένη περίοδο, εκτελούμε 4 classes την ημέρα, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε class. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή από αθλητές, ασκούμενους οι οποίοι γυμνάζονται για λόγους υγείας, αλλά ακόμη και από ανθρώπους που μένουν στο εξωτερικό και τους άρεσε η ενέργειά μας.

Ο κλάδος μας προσπαθεί αυτή την στιγμή με κάθε τρόπο να προσφέρει, με ό,τι μέσα διαθέτει και πολλοί συνάδελφοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης να προσφέρουν, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, παρά το φόβο και την ανησυχία που υπάρχει για το αύριο. Μέσα από την επιστήμη της φυσικής αγωγής, όλοι οι επαγγελματίες δίνουν μια θετική νότα στην καθημερινότητα των ασκούμενων, με μια μικρή δόση «κανονικότητας» στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Όπως έχουμε μάθει από το ποδόσφαιρο και γενικότερα από τον αθλητισμό, οι δύσκολες καταστάσεις είναι αυτές που σε διαμορφώνουν, σου υπενθυμίζουν τα σημαντικά πράγματα, αλλά και τη σημασία του να προσφέρεις. Η συμπεριφορά μας και η στάση μας στις πιο κρίσιμες καταστάσεις είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει ως άτομα, ομάδα και κοινωνία. Η ανθρώπινη φύση είναι αυτή που σε τέτοιες στιγμές σου επιβάλλει να δώσεις το καλύτερο που μπορείς στον συνάνθρωπό σου, είτε αυτό θα γίνει μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε από ένα μπαλκόνι παίζοντας μουσική, είτε εξυπηρετώντας μέσα από ένα super-market ή ένα φαρμακείο, είτε μέσα από τα επείγοντα μίας νοσοκομειακής μονάδας.

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, να κάνουμε πιο φωτεινές τις μέρες μας και ας δώσουμε μια νέα διάσταση στο #ΜένουμεΣπίτι: Αυτή της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και, γιατί όχι, της διασκέδασης».

Το Performance Pros είναι ένα κέντρο φυσικοθεραπείας, λειτουργικής ενδυνάμωσης & αποκατάστασης, στην Ανάβυσσο Αττικής.

www.performancepros.gr | Facebook | Instagram | Τηλ.: +306974071323, +306947502480

Νικολάου Πλαστήρα 46, Ανάβυσσος, Αττική, 19013

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 12:57
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας