Τελευταία ενημέρωση 18:13, 24 Απρ 2024

Γκορμπούνοφ:«Ο Ατρόμητος είναι μια κορυφαία ομάδα»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αντρέι Γκορμπούνοφ έχει γεννηθεί στην Ρωσία στις 25-05-83  και έχει αγωνιστεί με τις: Ντνιέπρ, Ντιναμό Μινσκ, Νέμαν Γκρόντνο και Μπάτε Μπορίσοφ. Μάλιστα με την τελευταία κατέκτησε πρωτάθλημα και Super Cup στην Λευκορωσία, ενώ αγωνίστηκε και στο Champions League. 

 

Στην ηλικία των 31 ετών πήρε το ρίσκο να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη και όπως φαίνεται έκανε την σωστή επιλογή,επιλέγοντας τον Ατρόμητο για την πρώτη του εμπειρία εκτός Λευκορωσίας.Ο Λευκορώσος με τις εμφανίσεις του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Νιόπλια και την εμπιστοσύνη των φιλάθλων του Ατρόμητου. Αυτή την στιγμή ο Αντρέι υπολογίζεται ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Πριν από λίγο καιρό παραχώρησε συνέντευξη στον τύπο της Λευκορωσίας και μίλησε για την ζωή του στην Ελλάδα ως πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη, τους οπαδούς του Ατρόμητου και την πρώτη του φορά στην Εθνική Λευκορωσίας. Το peristerisports.gr την έψαξε την βρήκε και σας την παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα.

Έχεις ήδη συνηθίσει στο νέο σου περιβάλλον;
Ναί, συνηθίζεις παντού μετά από κάποιο καιρό.  Ζώ στο Περιστέρι, ένα προάστιο της Αθήνας. Το κέντρο είναι μόλις είκοσι λεπτά από εδώ. Νιώθω πολύ πιο άνετα στα προάστια. Είναι ήρεμα εδώ και μπορείς να πας στο προπονητικό κέντρο μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Ατρόμητος πληρώνει το διαμέρισμα μου, έτσι όλα είναι μια χαρά.
Η Ελλάδα πιστεύεις είναι τόσο ηλιόλουστη όσο την διαφημίζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία;
Δεν το έχω  ανακαλύψει ακόμα είναι η αλήθεια. Έφτασα στο τέλος του καλοκαιριού, ήταν ακόμα ζεστό το κλίμα και τώρα έχει 20 βαθμούς για δύο μέρες. Το κλίμα εδώ είναι λίγο διαφορετικό, έτσι αντιλαμβάνεσαι τις θερμοκρασίες διαφορετικά. Ήμουνα μερικές φορές στην παραλία..δεν ξέρω. Ο ένας λόγος για να έρθεις στην Ελλάδα είναι ως τουρίστας και ο άλλος για να δουλέψεις, οι αντιλήψεις αλλάζουν.


Όλοι οι ξένοι ονομάζουν το Minsk μία καθαρή πόλη, ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Αθήνας;
Συχνά χαρακτήριζα το Μinsk καθαρό αλλά με την Αθήνα είναι μπερδεμένη κατάσταση. Δεν γνωρίζω ποια λέξη να διαλέξω, η πόλη  σίγουρα δεν είναι βρώμικη. Υπάρχουν ακόμη και μερικές ομοιότητες με την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Ωστόσο η αρχιτεκτονική είναι λίγο διαφορετική, αλλά μερικά πράγματα είναι κοινά: είναι κοντά στα προάστια, πολλοί οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στο δρόμο, υπάρχουν κυκλοφοριακές συμφορήσεις.

Στην τηλεόραση πάντα ακούμε για την κρίση στην Ελλάδα, είναι πραγματικά τόσο φτωχή η χώρα;
Δεν το αντιμετώπισα αυτό. Είναι δύσκολο να το πω, αλλά οι άνθρωποι μιλάνε πολύ για την κρίση ακόμη και στο ποδόσφαιρο, ήδη δύο ομάδες σταμάτησαν να υπάρχουν. Δεν είναι δύσκολο να βρεις λύση με τα κοινωνικά προβλήματα. Όσο για τους πολιτικούς, δε θέλω να εμβαθύνω. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα βελτιώνεται. Οι Έλληνες ξέρουν να ξεπερνούν τις συνέπειες της κρίσης, να ξεφύγουν  επιτυχώς από την 'μαύρη τρύπα' αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.


Έχεις επισκεφθεί κανέναν διάσημο ιστορικό χώρο στην Ελλάδα;
Ήμουνα σε ένα τοπικό μουσείο με την οικογένεια μου. Είδαμε όλες αυτές τις ανασκαφές. Επίσης έχω πάει στην Ακρόπολη.  Έχω αρχίσει να ξεχνάω τα ρώσσικα εδώ. Τα χρησιμοποιώ μόνο στο σπίτι και στο skype όταν μιλάω με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Πέρα από αυτό μπερδεύω τα ελληνικά με τα αγγλικά.

Πιστεύεις το ποδόσφαιρο ελκύει τον κόσμο της ομάδας;
Αρκετά , βέβαια δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό των παρουσιών στο γήπεδό μας . Έχω την αίσθηση ότι είναι πέντε με έξι χιλιάδες στα παιχνίδια εντός έδρας. Ωστόσο το γήπεδο μας δεν είναι αρκετά  μεγάλο αλλά υπάρχουν κάποιοι τακτικοί οπαδοί στις κερκίδες όπως και στο γήπεδο της πόλης Borisov, λίγο καιρό πριν. Αυτά τα δύο γήπεδα μοιάζουν μεταξύ τους με κάποιο τρόπο . Δύο πλαϊνές κερκίδες και τίποτα πίσω από τους στόχους. Όταν παίζουμε εναντίον του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού ,το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι πλήρης, ακόμη και στους υπόλοιπους σημαντικούς μας αγώνες εκτός έδρας. Πρόσφατα άρχισα να αναγνωρίζομαι στο δρόμο. Αρχικά περπατούσα ήρεμα χωρίς να τραβάω κάποια προσοχή, αλλά τώρα υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για εμένα.


Πόσα αυτόγραφα έχεις υπογράψει;
 Στην αρχή δεν είχα παίξει  και κανείς δεν με ήξερε. Στη συνέχεια όμως, γνωρίστηκα με τους οπαδούς μας και απέκτησα κάποια φήμη.


Οι Έλληνες οπαδοί έχουν τη φήμη ότι είναι πολύ συναισθηματικοί!
Πολύ σωστά! Κατά τη διάρκεια των εκτός έδρας παιχνιδιών μερικές φορές αρχίζουν να φωνάζουν από τις κερκίδες, προσπαθώντας να μας κεντρίσουν το  ενδιαφέρον. Μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή σου. Έχουμε μερικούς παίκτες στην ομάδα, που έχουν διαφορετική μεταχείριση σε κάθε πόλη . Δεν έχω ιδέα γιατί οι οπαδοί τους αντιπαθούν τόσο πολύ. Εδώ οι οπαδοί έχουν μία προσέγγιση για κάθε παίχτη ξεχωριστά;. Για παράδειγμα φωνάζουνε για εμένα στα Ρώσικα. Πιθανόν μαθαίνουν σκόπιμα κάποιες άσχημες εκφράσεις και τις χρησιμοποιούν με ευχαρίστηση. Στα παιχνίδια μας που είναι εντός έδρας είναι το αντίθετο, οι άνθρωποι με υποστηρίζουν στα Ρώσικα. Υπάρχει ένας τύπος που φωνάζει πάντα στα Ρώσικα 'καλή τύχη Andrusha'. Προχωράω μετά την προθέρμανση και με χαιρετάει ,έχει πλάκα.


Κρίνοντας από τις επιτυχημένες εμφανίσεις σου , η προσαρμογή δεν ήταν τόσο δύσκολη..
Είναι νωρίς για να το πω έτσι . Πρέπει να κερδίσω σταδιακά μια θέση στην ομάδα . Στη Λευκορωσία , ο καθένας με ξέρει . Εδώ ίσως μόνο η διοίκηση και οι προπονητές είχαν μια ιδέα για το ποιος ήμουν. Οι οπαδοί δεν είχαν ιδέα . Έτσι, δεν μπορώ να πω ότι όλα πήγαν πολύ ομαλά . Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά έπαιξα ενάντια στους όχι και τόσο σκληρούς αντιπάλους. Ο Ατρόμητος είναι μεταξύ των κορυφαίων 5 στην Ελλάδα , αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα σε προηγούμενες εποχές. Είναι μια κορυφαία ομάδα . Φυσικά , υπάρχουν επίσης μεγάλες ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς . Όταν παίζω καλά ενάντια  στον Ολυμπιακό , Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ , τότε μπορούμε να μιλάμε για την επιτυχία μου. Εκτός αυτού , πρόσφατα, για κάποιο λόγο δεν μπορούσαμε να πάρουμε νίκες, δεν χάναμε αλλά δεν κερδίζαμε κιόλας. Τώρα, χρειαζόμαστε να πάρουμε βαθμούς και προϋποθέσεις για τα playoffs. Τώρα πρόκειται να έχουμε αγώνες ενάντια σε άμεσους αντιπάλους και αυτό θα είναι συναρπαστικό».

Με ποιον συμπαίκτη σου είσαι πιο κοντά;
Κυρίως με τους μικρούς ηλικιακά παίκτες της ομάδας.Οταν ήρθα, ο αμυντικός Κυριάκος Kιβρακίδης  ζούσε στο διαμέρισμα όπου ζω τώρα . Το μοιραζόμασταν για κάποιο διάστημα και γίναμε φίλοι. Μου έδειξε την πόλη , με βοήθησε να περάσω τις ιατρικές εξετάσεις.

Σε φωνάζουν κάπως, σου έχουν δώσει κανένα παρατσούκλι;
Ο πρώην  προπονητής μου με φώναζε  Dasaev. Ο Sa pinto πρέπει να είχε παίξει με τον πιο διάσημο σοβιετικό τερματοφύλακα, έτσι θυμήθηκε αυτό το όνομα.

Στη Λευκορωσία, οι ξένοι μαθαίνουν συνήθως κακές λέξεις πρώτα απ' όλα . Σχετικά με εσένα στην Ελλάδα ;

«Χα! Φυσικά! Πρέπει να «πολεμήσω» με αυτούς τους Έλληνες.Στην πραγματικότητα κανένας δεν μου έμαθε αυτές τις λέξεις,τις έμαθα μόνος μου. Γιατί όχι; Θα τις χρειαστώ. Μερικές φορές θα πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου το οποίο είναι δύσκολο χωρίς καμία ισχυρή λέξη».


Είχες καμία σύγκρουση με κανέναν;
Όχι. Έχουμε πολύ καλά παιδιά.. Έγινα δεκτός  μια φορά . Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παίζω . Όταν κάνεις τη δουλειά σου καλά και δεν κάθεσαι στο πάγκο απολαμβάνεις περισσότερο σεβασμό.


Για τον Λουίτζι Τσέναμο;

 Στην διάρκεια της καριέρας μου δεν έκανα πολύ παρέα με τους τερματοφύλακες της ομάδας,συνήθως ήμουν πιο κοντά με παίκτες που δεν ήταν στην θέση του τερματοφύλακα.

Μια ερώτηση για την Εθνική Λευκορωσίας, όπου έχει καινούργιο προπονητή, τον Alexander Khatskevich. Πιστεύεις έχεις την ευκαιρία τώρα με το ντεμπούτο σου να είσαι μέλος της Εθνικής ομάδας;

Η δουλειά μου είναι να παίζω, ο προπονητής θέλει το καλό της ομάδας. Αν αρπάξω την ευκαιρία θα με καλεί. Είμαι 31 χρονών δεν έχω ξαναπαίξει στην Εθνική.

Το ότι παίζεις στο εξωτερικό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εσένα, σου λείπει το σπίτι σου;

Μερικές φορές ναι, όπως σε όλους όσους παίζουν στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τον Κώστα Κατσουράνη!

Είναι ο σταρ στην ομάδα, είναι πρωταθλητής Ευρώπης και όλοι οι Έλληνες τον σέβονται. Ο Κώστας είναι πολύ σημαντικός για τους φιλάθλους της ομάδας.

Λυπάσαι που δεν έφυγες νωρίτερα από το πρωτάθλημα της χώρας σου;

Έκανα κάποιες προσπάθειες αλλά σε εκείνη την περίπτωση δεν τα κατάφερα. O καθένας έχει την μοίρα του. Όταν παίρνεις την απόφαση να φύγεις και να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο ,σημαίνει απλά ότι ήρθε αυτή η ώρα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν αρχικά δεν είχε επιτυχίες για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά όμως έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Όλα είναι στο χέρι του καθενός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Tην Πέμπτη (2 μ.μ.) η ντερμπάρα Ατρόμητος – ΟΣΦΠ (Κ20) »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας