Τελευταία ενημέρωση 09:22, 19 Απρ 2024

Γκρέι:« Άμυνα και κόσμος τα «όπλα» μας»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η συγκέντρωση στην άμυνα έφερε τη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή, αυτή θα βάλει και τις βάσεις για νίκη στο σημαντικό αγώνα που δίνει το Περιστέρι με την Τενερίφη για το Basketball Champions League, όπως πιστεύει ο Στίβεν Γκρέι, από τους πρωταγωνιστές του ματς στο Ιβανώφειο.

Οι «κυανοκίτρινοι» υποδέχονται την πρωτοπόρο του ομίλου τους στο BCL (Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», Τετάρτη 8/1, 19:00) μία από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης, και ο Γκρέι πιστεύει πως θα χρειασθεί να καταβάλουν πολύ σκληρή προσπάθεια στην άμυνα για να σταματήσουν τις εξαιρετικές συνεργασίες κοντών - ψηλών της ισπανικής ομάδας.

Ο Αμερικανός γκαρντ καλεί επίσης τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το γήπεδο και να δώσει την ώθηση που είναι απαραίτητη για τη νίκη απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο αντίπαλο.

• Καλό ξεκίνημα την νέα χρόνια με μία δύσκολη εκτός έδρας νίκη σε ένα γεμάτο γήπεδο. Τι άλλαξε σε σχέση με τις ήττες στα τέλη της περασμένης χρονιάς;

Πραγματικά ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα μέσα σε μία καταπληκτική γηπεδική ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι εστιάσαμε περισσότερο στην αμυντική μας προσπάθεια, κάτι που αποδίδει την πραγματική ταυτότητα της ομάδας μας.

• Κρατήσατε τον αντίπαλο κάτω από τους 70 πόντους και κερδίσατε, σε αντίθεση με τα παιχνίδια που πήγαν σε υψηλό σκορ, και χάθηκαν, το Δεκέμβριο. Η σφιχτή άμυνα και το χαμηλό σκορ είναι μήπως η ασφαλέστερη οδός προς τη νίκη;

Γνωρίζουμε ότι εάν η αμυντική μας προσπάθεια είναι σκληρή σε κάθε παιχνίδι, τότε έχουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να κερδίσουμε το ματς. Σε μερικά παιχνίδια θα μπουν τα σουτ, σε άλλα δεν θα μπουν. Γι' αυτό είναι σημαντικό να είναι συμπαγής η άμυνά μας τις βραδιές που δυσκολευόμαστε στο σκοράρισμα.

• Σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος έχασες το βραβείο του MVP με μικρή διαφορά. Αυτές οι ατομικές διακρίσεις έχουν πραγματική σημασία για σένα, ως κίνητρο για τη συνέχεια, ή πρόκειται απλώς για μέρος της δουλειάς;

Πραγματικά, δεν έχει σημασία για μένα. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Σε ό,τι αφορά την ατομική μου απόδοση, θέλω να είμαι όσο καλύτερος γίνεται για να βοηθάω την ομάδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να ανήκεις σε μία πραγματικά καλή ομάδα, μέσα στην οποία ο καθένας μπορεί να αξιοποιεί τις αρετές του και να μεγιστοποιεί τις δυνατότητές του.

• Τώρα, η Iberostar Τενερίφης εντός έδρας. Η ομάδα που είναι φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου του BCL. Αν κερδίσετε αυτό το ματς, θα αποκτήσετε σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ποια μπορεί να είναι τα κλειδιά για τη νίκη σε αυτό το ματς;

Πραγματικά πρόκειται για εξαιρετική ευκαιρία για μας στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ευρώπη για τη φετινή σεζόν. Γνωρίζουμε ότι η Τενερίφη είναι μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα που θέτει τους αντιπάλους της μπροστά σε πολλές προκλήσεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να αμυνθούμε αποτελεσματικά στις συνεργασίες ανάμεσα στο πόιντ γκαρντ και τους ψηλούς τους. Διαθέτουν δύο παίκτες που αξίζουν να είναι υποψήφιοι για την διάκριση του MVP, άρα έχουμε μία πολύ δύσκολη αποστολή. Περιμένουμε μεγάλη βοήθεια και από τον κόσμο μας, να έρθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οπαδοί μας στο γήπεδο, ώστε να κάνουμε μαζί μια καλή αρχή στη νέα χρονιά και να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια για πρόκριση στα πλέι οφ του BCL.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το κορυφαίο ματς της χρονιάς με την Τενερίφη! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας