Τελευταία ενημέρωση 16:20, 11 Δεκ 2023

Όταν ο ΑΟ Περιστερίου έγραψε ιστορία στο κύπελλο ΕΠΣΑ!

Κατηγορία ΑΟ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναντίρρητα η περίοδος 1981-82 είναι  η πιο σημαντική της ιστορίας του για τον δημοφιλή ΑΟ Περιστερίου αφού κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΑ και συγχρόνως ανέβηκε στην Α’ κατηγορία της Αθήνας.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Ήταν μεγάλη έκπληξη αφού ο Όμιλος νίκησε τον Κεραυνό Κερατέας 1-0 που ήταν στη Δ’ Εθνική. Το γκολ το πέτυχε ο Γιάννης Αναγνώστου ύστερα από ονειρώδη μπαλιά του αείμνηστου Γιάννη Ζουρίδη. Οι δύο Γιάννηδες καθάρισαν τον τελικό. Διαιτητής ήταν ο διεθνής  Χρήστος Κολοκυθάς ενώ ο Όμιλος αγωνίστηκε με τους: Πιερρακέα, Αναστασόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Πατρινέλη, Ξενιό, Αναγνώστου, Πλέστη (Ιντακίδη), Σερπεντίνη (Κατσαρό), Ξαφέλη, Ζουρίδη, Κάτσαρη. Μάλιστα το «ΦΩΣ είχε το ματς στην πρώτη σελίδα κι είχε τη φωτογραφία του μοναδικού γκολ.

Τέσσερις παίκτες πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας, μου είπαν λοιπόν τα εξής:

Γιάννης Αναγνώστου: «Πιστεύω ότι η κατάκτηση του κυπέλλου και η άνοδος στην Α’ Αθηνών  ήταν η αρχή για τη μεγάλη πορεία που είχε στην συνέχεια ο Όμιλος που έφθασε μέχρι τη Γ’ Εθνική. Εύχομαι και οι σημερινοί παράγοντες να κάνουν την ίδια επιτυχία. Μας είχαν ξεγραμμένους και στην Κερατέα ετοιμάζονταν να ψήσουν αρνιά αλλά έμειναν με την όρεξη».

Νίκος Αναστασόπουλος:« Ήταν μια μεγάλη επιτυχία που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Μεγάλο μερίδιο είχε ο προπονητής μας Βασίλης Μπουζιάνας ενώ όλη η διοίκηση με επικεφαλής τον αείμνηστο Στέλιο Νομικό ήταν κοντά μας. Ανατρέψαμε όλα τα προγνωστικά. Παίξαμε μάλιστα χωρίς δύο βασικά στελέχη τον Κώστα Σπανό και τον Γιάννη Κόντη. Νιώθω μεγάλη χαρά που ήμουν σε αυτή την σπουδαία ομάδα».

Δημήτρης Πλέστης :« Αυτή η σεζόν στάθηκε ορόσημο για τον Όμιλο, μπορεί να ήταν έκπληξη όμως στην ομάδα μας έπαιζαν παίκτες που ήταν επαγγελματίες και αρκετοί άξιζαν να παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Εγώ υπηρετούσα την θητεία μου στον Βόλο, πήρα 24ωρη άδεια και μετά επέστρεψα στην βάση μου».

Μιχάλης Ξενιός: « Ήταν κάτι το φοβερό και  νιώθω περήφανος που ήμουν  αρχηγός σε αυτή την σπουδαία ομάδα και γράψαμε ιστορία. Μπορεί πολλοί να το θεωρούσαν έκπληξη όμως είχαμε πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες όπως Πιερρακέας, Ζουρίδης, Ξαφέλης, Αναγνώστου και οι υπόλοιποι είχαν ταλέντο που πίστεψαν σε αυτή την επιτυχία. Στην συνέχεια αποκλείσαμε τον Ιωνικό που ήταν ομάδα Β’ Εθνική».

Πηγή εφημερίδα Αθλητικό Περιστέρι

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Δεκέμβριος 2019 14:34
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Λύση συνεργασίας με Αποστολόπουλο! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας