Τελευταία ενημέρωση 00:02, 19 Απρ 2024

Δεν υπάρχει καλύτερο στήριγμα από τις νίκες που κάνουν ντόρο!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μία πολύ καλή μέρα για τους Περιστεριώτες φιλάθλους. Οι νίκες του Ατρομήτου επί της ΑΕΛ στη Λάρισα (στο ποδόσφαιρο) και του ΓΣΠ επί του Παναθηναϊκού εντός έδρας (στο μπάσκετ) έχουν πολλαπλές διαστάσεις.
 
Πρώτα από όλα, απλώνονται στο πάντα χρήσιμο πεδίο των εντυπώσεων. Γιατί μπορεί η ουσία να έχει την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη σημασία, αλλά και οι εντυπώσεις διαμορφώνουν κλίμα που είναι σε θέση εν δυνάμει να δώσει καλύτερη χροιά και στην ουσία.
 
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

Και οι δύο αυτές νίκες δημιούργησαν θετική αίσθηση και πέρα από τον κύκλο των υποστηρικτών των δύο ομάδων. Συζητήθηκαν και προκλήθηκαν αυτοδικαίως ευμενή σχόλια. Και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει θετικές επιπτώσεις και στο εσωτερικό των δύο οργανισμών. Σύλλογοι και αγωνιστικά τμήματα που μπαίνουν στο «κεντρικό σκηνικό» της επικαιρότητας με θετικό τρόπο, μόνο οφέλη μπορούν να αποκτήσουν. Αρκεί, βέβαια, η συνέχεια να έχει μία σταθερή πτυχή και να μη μείνει στις ενεστωτικές εντυπώσεις, υποβιβάζοντάς τες αργότερα στο επίπεδο των «πυροτεχνημάτων»...

Πάμε, όμως, και στην ουσία των πραγμάτων. Και στα δύο αθλήματα πολύ πρόσφατα έλαβε χώρα ένα καινούριο ξεκίνημα με νέους προπονητές στο τιμόνι των δύο ομάδων (Ατρόμητος και ΓΣΠ). Νέα πρόσωπα, νέες φιλοσοφίες, νέες λογικές. Αλλά και νέα ερωτήματα, νέες προσαρμογές, νέες δυσκολίες. Σε μία τέτοια αρχή, δεν υπάρχει καλύτερο στήριγμα από τις νίκες που κάνουν ντόρο. 
 
Ο Ατρόμητος στο ποδόσφαιρο νίκησε μία ομάδα που φέτος κατά γενική ομολογία βρίσκεται συνολικά στην καλύτερή της (αγωνιστική) κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Ο Σάββας Παντελίδης, πάντα σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές του, βρήκε τον τρόπο να κάνει ένα δώρο ευρύτερης υφής (πέρα από τα προφανή βαθμολογικά οφέλη), που αν αξιοποιηθεί μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την επίτευξη των στόχων που έχει μέσα στο μυαλό του και έχει συμφωνήσει και με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί και η απόπειρα περιορισμού τους γίνεται με άλλον αέρα όταν τα πιστοποιημένα προτερήματα επικρατούν στα χρονικά διαστήματα που γίνεται η πάλη με τα προβλήματα.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τη μελλοντική προσπάθεια που θα κάνει ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι παίκτες του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι θριαμβευτές, δηλαδή, της Κυριακής. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο ένα πλεονέκτημα που μπορεί να φέρει στην οικονομία του πρωταθλήματος της Μπάσκετ Λιγκ πιο κοντά τους Περιστεριώτες στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Είναι μία συνθήκη που «απελευθερώνει» τις συνειδήσεις, χαλυβδώνει το σθένος, ενισχύει τις φιλοδοξίες και ανοίγει την όρεξη (και για δουλειά και για επιτυχίες). Συν την πολύ σημαντική παράμετρο πως τέτοιες νίκες δένουν περισσότερο τον κόσμο με τα πρόσωπα και την προσπάθεια που καταβάλλουν, ενισχύοντας παράλληλα και το βεληνεκές της σημειολογίας του συλλόγου. Αυτή η Κυριακή, πραγματικά, ήταν πολύ καλή για το Περιστέρι (σαν αθλητούπολη)...
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 20:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αύριο τα εγκαίνια της νέας Χωράφας! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας