Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακέραιο το δικαίωμα στην αισιοδοξία!

Κατηγορία Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για άλλη μία φορά ο Ατρόμητος ήταν υποχρεωμένος να παίξει για να νικήσει. Και τα κατάφερε. Με έναν τρόπο που του «τον χρώσταγε η ίδια η μπάλα».
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ
 
Γιατί προηγουμένως είχε απώλειες βαθμών που άξιζε να τους πάρει, αλλά τους έχασε στο τέλος των αγώνων. Σημαντική νίκη αυτή με τον ΟΦΗ, όπως και εκείνες με τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο, γιατί ήρθαν όλες σε ένα πολύ κρίσιμο timing. Που πιθανές εντός έδρας απώλειες βαθμών θα έδιναν μεγαλύτερο έδαφος σε κάθε διαλογής βάρη. Όμως, την Κυριακή το απόγευμα ο Ατρόμητος ανταποκρίθηκε εκ νέου, νίκησε με 2-1, έδωσε ξανά χαρά στον κόσμο του και προχωράει έχοντας ακέραιο το δικαίωμα στην αισιοδοξία. Το με ποια συναισθήματα φεύγουν οι φίλοι της ομάδας για το σπίτι τους είναι ο πιστότερος κριτής για όλα...

Η ομάδα του Περιστερίου έχει δείξει αρκετές φορές φέτος πως έχει δυνατότητες. Ο αγώνας απέναντι στον ΟΦΗ ήταν εξαρχής ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Απέναντι σε μία ομάδα που έχει συγκεντρώσει αρκετά θετικά σχόλια για τα μέχρι τώρα φετινά πεπραγμένα της. Κυρίως για το είδος του ποδοσφαίρου που επιχειρεί να παίξει πάνω στα γρασίδια. Όμως, ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που έχει κατακτημένα κάποια βασικά πράγματα, ανεξάρτητα από ορισμένες επιμέρους δυσλειτουργίες που εμφάνισε σε κάποιους αγώνες του. Ο Ατρόμητος είναι ένα «σκληρό καρύδι», που διαθέτει αυτοσεβασμό. Και αυτό έχει αποδειχθεί ένα πολύ καθοριστικό στοιχείο, που του έχει δώσει αρκετούς βαθμούς και «οξυγόνο».
 


Η ομάδα του Περιστερίου σκοράρει πολύ, αλλά δέχεται και περισσότερα τέρματα από όσο θα έπρεπε για το επίπεδό της. Η εξεύρεση μίας «νέας ισορροπίας» που θα κάνει πιο δυσπρόσιτη την περιοχή της, σε συνδυασμό με τη διατήρηση συναφούς τεχνοτροπίας στην ανάπτυξη με τη μπάλα στα πόδια μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Για την ακρίβεια να τη σταθεροποιήσει σε τέτοια επίπεδα που θα είναι όλοι στο Περιστέρι ικανοποιημένοι, π.χ. σε μία ολοκληρωμένη πεντάδα αγώνων, και από τη γενική εικόνα και από τη συγκομιδή βαθμών. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών, που προκύπτουν ανάλογα με την ποιότητα και τη φόρμα που εμφανίζει ο κάθε αντίπαλος. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πως ο Ατρόμητος «είναι ζεστός». Δηλαδή, είναι «μέσα στα πράγματα» και μπορεί να φιλοδοξεί για κάτι καλό. Αν δεν είχε δυνατότητες, δεν θα μπορούσε να γίνει καν μία τέτοια αναζήτηση. Όμως, γίνεται και αυτό τα λέει όλα...

ΥΓ. Όσον αφορά στο μέλλον κάθε ειδική κουβέντα μοιάζει πρόωρη και αυτό μέχρι να αποσαφηνιστεί το ζήτημα του νέου προπονητή. Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε όλοι να δούμε το νέο στυλ παιχνιδιού, το βαθμό αφομοίωσης από τους παίκτες, το κλίμα που θα υπάρχει μέσα στην ομάδα, την αύρα και το είδος του οράματος και της προοπτικής που θα εμπνεύσει η νέα απόπειρα (υπό την καινούρια τεχνική καθοδήγηση). Για αυτό και η διοίκηση σταθμίζει όλα τα δεδομένα. Εξάλλου, όπως έχουμε ξαναπεί, στην πράξη και στο κατάλληλο χρονικό timing αποδεικνύονται όλα.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 21:51