Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φόρτσα Περιστέρι εοε οε»!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ύστερα από 15 χρόνια, ο ΓΣΠ  επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παίζοντας αύριο στις 19:00 στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας εναντίον της τοπικής ομάδας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Basketball Champions League.

Αν πιστέψει κανείς τα στατιστικά του παρελθόντος, η ομάδα του Ηλία Ζούρου αρκεί να κρατήσει την αντίπαλό της κάτω από τους 80 πόντους για να συνεχίσει τη θετική παράδοση που έχουν οι ελληνικές ομάδες στο BCL.

  • Το Περιστέρι κάνει το ντεμπούτο του στο BCL, αλλά η Γκαζίαντεπ αγωνίζεται στη διοργάνωση για δεύτερη σεζόν.
  • Η Γκαζίαντεπ έχει παίξει μόνο μία φορά στην ιστορία της γηπεδούχος εναντίον ελληνικής ομάδας, το Δεκέμβριο του 2017, όταν γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ 77-65. Συνολικά, μέχρι σήμερα, σε επτά εντός έδρας ματς στο BCL, έχει δύο νίκες.
  • Η τουρκική ομάδα κερδίζει πάντοτε στο BCL όταν πετυχαίνει πάνω από 80 πόντους, ενώ χάνει πάντοτε όταν μένει κάτω από αυτό το όριο στην επίθεση.
  • Το Περιστέρι  γίνεται η πέμπτη ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο BCL. Με μόνη εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, όλες οι άλλες κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα στη διοργάνωση.
  • Ο Γουιλ Χάτσερ του Περιστερίου έχει αγωνισθεί σε 43 αγώνες του BCL, με τρεις διαφορετικές ομάδες: Παρτίζαν, Ντινάμο Σάσαρι και ΠΑΟΚ. Ο Γουιλ και ο Νεμάνια Ντούρισιτς είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση με τέσσερεις διαφορετικές ομάδες.