Τελευταία ενημέρωση 17:53, 16 Απρ 2024

Εκεί που χρωστούσαν ζητούν και...τόκο!

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ζωή είναι ένα μάθημα! Καθημερινό μάθημα! «Γηράσκω αεί διδασκόμενος» που πρωτοείπε ο Σόλωνα αρχαίος νομοθέτης και όχι ο Σωκράτης όπως νομίζαμε. Δηλαδή «γερνάω μαθαίνοντας πάντα πολλά». Γερνάει-μεγαλώνει ο άνθρωπος και μαθαίνει πως είναι να σε κοροϊδεύουν, να σου λένε ψέματα, να σε δουλεύουν μπροστά στα μάτια σου, να σου κάνουν το άσπρο - μαύρο και να ζητάνε από πάνω και τα ρέστα.

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» λέει μια άλλη παροιμία και ότι να έχει να κάνει με το λαό έχει μέσα του σοφία. Και τέτοιους ανθρώπους συναντάς.

Που έχουν μάθει στη ζωή τους να ζητάνε και το βόδι.Ανθρώπους που ενώ έχουν δώσει επιταγή ας πούμε και καλούνται να την πληρώσουν, την αρνούνται και στέλνουν εξώδικα και από πάνω. Κι επειδή μάλιστα διακατέχονται από δικομανία σου τραβούν και μια μήνυση για να σε φοβερίσουν.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που γίνονται όμως και....κότες με λυρί όταν βλέπουν ότι δεν τους παίρνει, όταν βλέπουν ότι ο απέναντι τους είναι έτοιμος να τα κάνει λαμπόγυαλο ακόμη και μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μπορεί να έχουν χρήματα για να δανείζουν και να εισπράττουν και...τόκο από πάνω, να σκέφτονται να μην χαλάσουν το χαρτί υγείας.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τους βλέπεις συνέχεια στο δρόμο σου, που περνάς από μπροστά τους και κάτι σου λέει ότι «είναι για φτύσιμο» αλλά συγκρατείσαι και τους προσπερνάς.

Τέτοιους ανθρώπους συναντάς δυστυχώς πολλούς στη ζωή. Αλλά είπαμε, πάντα μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου.

Μακριά λοιπόν από ανθρώπους λαμόγια, τυχοδιώκτες, τοκοφλύφους διπρόσωπους και ψεύτες.  Τα προβλήματα φίλοι αρχίζουν να λύνονται ένα - ένα, όταν αρχίζεις να τους γράφεις εκεί που δεν παίρνει μελάνι ένα- ένα!

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 17:43
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ Ο ΡΟΥΜΠΑΣ! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας