Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάγκη για στήριξη και υπομονή!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο σαββατιάτικος αγώνας του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε, σίγουρα βάζει υποψηφιότητα για να είναι στο τέλος της σεζόν ένας από εκείνους που δύσκολα θα ξεχαστούν.
 
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ
 
Παρότι έλαβε χώρα μόλις στην τρίτη αγωνιστική. Φυσικά, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τους φίλους της περιστεριώτικης ομάδας είναι κυρίως η ήττα. Παράλληλα με το γεγονός πως ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς νίκη για τρίτη αγωνιστική, ενώ και η βαθμολογική συγκομιδή των δύο βαθμών κρίνεται αρκετά φτωχή (σε σχέση με τις φιλοδοξίες που υπάρχουν). Aλλά, χωράει πολλή συζήτηση η συγκυρία...
 
Τα αποτελέσματα του κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα έχουν τα δικά τους αίτια. Ο Ατρόμητος, και με τον ΠΑΟΚ, είχε κατά την προσωπική μου άποψη και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Το πού θα γέρνει η πλάστιγγα εξαρτάται από κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες όμως δεν κάθονται υπέρ της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Όταν για παράδειγμα χάνεις πέναλτι στο τέλος (όπως έγινε στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ στο Περιστέρι), ή όταν δέχεσαι (εις διπλούν, άσχετα αν το ένα σωστά δεν μέτρησε...) τέρμα στις καθυστερήσεις (όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ πάλι στο Περιστέρι), μόνος σου επιβαρύνεις τη θέση σου. Μόνος σου στερείς από τον εαυτό σου αποτελέσματα που θα αναπτερώσουν το ηθικό και θα τονώσουν την εμπιστοσύνη των φίλων σου προς εσένα. Και που, πάνω από όλα, θα αλλάξουν και το περιεχόμενο της ατζέντας των συζητήσεων...Το γεγονός πως ο Ατρόμητος δεν καταφέρνει να φέρει στην πλευρά του τις καταστάσεις είναι πρόβλημα. 
 
Και έτσι συνεχίζεται ο «κύκλος των χαμένων βαθμών». Αλλά, αυξάνεται η ανάγκη για πείσμα και επιμονή. Προκύπτει μεν προβληματισμός, ίσως και κάποια (μετριασμένη) δυσφορία, γιατί όλοι θέλουν την ομάδα τους να νικάει, αλλά τίποτα δεν είναι αμετάκλητα καταδικαστικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Ατρομήτου ξέρουν πού βρίσκονται και προσπαθούν να ανταποκριθούν στις περιστάσεις. Κάποια πράγματα είναι κατακτημένα. Παλεύουν, γυρίζουν ενίοτε «τη φορά» των αγώνων, δείχνουν σφυγμό. Σίγουρα, όμως, δεν κάνουν κάποια πράγματα τόσο καλά όσο θα χρειαζόταν και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος και της δουλειάς στις προπονήσεις, αλλά και της πνευματικής λειτουργίας την ώρα των αγώνων. Ο Ατρόμητος έχει πραγματοποιήσει ένα ξεκίνημα που δημιουργεί ενστάσεις, αλλά δείχνει και πράγματα για να πιαστεί κάποιος και να έχει αισιοδοξία για το μέλλον. Όταν βελτιωθούν κάποιες συνθήκες, τότε και τα αποτελέσματα θα γίνουν πιο συμβατά με τα θέλω όλων στο Περιστέρι.
 
ΥΓ. Το σημαντικότερο δεν είναι να αποφεύγεις τα λάθη, γιατί είναι σχεδόν απίθανο αυτά να εκμηδενιστούν. Το σημαντικότερο είναι να πασχίζεις για να μην επαναλαμβάνονται, ειδικά τα ίδια.
 
ΥΓ1. Σε τέτοιες περιστάσεις χρειάζεται περισσότερο η στήριξη του κόσμου, γιατί μπορεί να γίνει η καθοριστική σταθερά που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων προς το καλύτερο.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 18:32