Τελευταία ενημέρωση 14:34, 23 Απρ 2024

Πήγε στράφι ο κόπος τους από λάθος back to back!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κρίμα για την προσπάθειά τους που πήγε στράφι! Αλλά και αυτόχειρες γιατί το ίδιο λάθος σε φάση back to back δεν επιτρέπεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Οι παίκτες του Ατρόμητου πήγαν να κάνουν κάτι τεράστιο σήμερα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Βρέθηκαν να χάνουν 0-2, ισοφάρισαν σε 2-2, έχτισαν συνθήκες ακόμη και για τη μεγάλη ανατροπή αλλά στο τέλος τα γκρέμισαν όλα. Και αφού δεν διδάχθηκαν από το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα στο 88', σε μια φάση καρμπόν στο 92' δέχθηκαν γκολ από τον Κρέσπο με ανάποδη κεφαλιά που χάρισε στον Δικέφαλο με μεγάλη από τη μεριά του νίκη για να είμαστε δίκαιοι με 2-3. Ο Ατρόμητος κρατάει την εμφάνιση του β' μέρους αλλά τον στιγματίζει το ίδιο λάθος που έκανε σε ίδια διπλή φάση.

Το ματς

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα... πατήματά τους μετά την διακοπή και να προσπαθούν να αποκτήσουν ρυθμό. Σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ άρχιζε να ανεβάζει στροφές και να κλείνει τον Ατρόμητο στο δικό του μισό, με τους παίκτες του Αναστασίου να δυσκολεύονται να κρατήσουν μπάλα για να... παγώσουν τον ρυθμό. Και στο 17ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστική φάση του ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, περνώντας όποιον βρήκε στον διάβα του και γύρισε την μπάλα με τον Ρισβάνη να την βρίσκει και να την στέλνει πρώτα στο κεφάλι του Θεοδωράκη, στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και τελικά στον... Άκπομ που σκόραρε με κεφαλιά σε κενή εστία. Και πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μάτος να σκοράρει με... βολίδα από τα 25 μέτρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε... αέρα δύο τερμάτων και καλούνταν να κάνει διαχείριση του ματς, με τον Ατρόμητο να παρουσιάζει κάκιστο πρόσωπο και τους παίκτες του να τα έχουν... χαμένα μέσα στο γήπεδο. Οι γηπεδουχοι έδειχναν φοβισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις και οδεύαμε προς την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ωστόσο, ο Βέλλιος με κεφαλιά μετά την πάρε-βάλε σέντρα του Μανούσου μείωσε σε 2-1, με το γκολ να κατακυρώνεται λίγο αργότερα, βέβαια, και μέσω του VAR αφού ο δεύτερος βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ. Σε μια στιγμή που ήταν ακριβώς μπροστά και φαινόταν με γυμνό μάτι πως ο Μανούσος καλυπτόταν κανένα... μέτρο, αυτός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ και μάλιστα γρήγορα και παραλίγο να «σταματήσει» τη φάση, παρότι η οδηγία προς τους διαιτητές είναι να αφήνουν τη φάση να ολοκληρώνεται και μετά να παίρνουν την απόφασή τους και να υποδεικνύουν εάν υπήρχε παράβαση ή όχι.

Το δεύτερο μέρος είχε εξαιρετικό ρυθμό και από μία μεγάλη φάση για κάθε ομάδα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στο 49’ αλλά τον Πέλκα να κάνει τραγικό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν αμαρκάριστος. Ενώ, δύο λεπτά αργότερα και έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ρόσα, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά από πολύ καλό σημείο αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο... κεφάτοι, έφτιαξαν και νέα φάση με τον Μανούσο και τελικά στο 52ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με τρομερή ενέργεια και άψογο τελείωμα από τον Βέλλιο (2-2).

Το ματς πλέον ξεκίναγε από την αρχή και υπήρξε ισορροπία σε όλα! Ο Φερέιρα προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, έβγαλε τους αρνητικούς Εσίτι και Μπίσεσβαρ και πέρασε στο ματς τους Ελ Καντουρί και Ζαμπά, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του. Και η εικόνα της ομάδας του άλλαξε ελαφρά αλλά φαινόταν πως κάτι... έλειπε. Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος έδειχνε να συμβιβάζεται με την ισοπαλία και έπαιζε πιο συντηρητικά, ενώ οι βοηθοί από την μεριά τους συνέχιζαν να τα κάνουν... μαντάρα με λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν αλλά έδειχναν να μην μπορούν και φαινόταν πως το ματς πήγαινε καρφί για ισοπαλία.

Μέχρι να «μιλήσει» η καρδιά των πρωταθλητών! Ήταν το 88ο λεπτό όταν ο Βαρέλα με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και έστειλε στα... ουράνια τους οπαδούς του. Χαρά, όμως, που κράτησε για περίπου ένα λεπτό αφού μετά την εξέταση του VAR το γκολ δεν μέτρησε μιας και ο σκόρερ ήταν οριακά εκτεθειμένος, με το σώμα του να γέρνει μπροστά. Δεν τα... παράτησαν, όμως, και σε μια παρόμοια φάση, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από μια νέα αμυντική αδράνεια, ο Κρέσπο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2, καταφέρνοντας να... σπάσει το «μπλόκο» του Ατρόμητου!


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (89' Ουγκράι), Καχίλα (75' Μπαένα), Μανούσος (80' Ενσικουλού), Ρόσα, Βέλλιος.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (60' Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (60' Ζαμπά), Πέλκας (79' Σβιντέρσκι), Ακπόμ.

 

Share to Περισσότερα...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: H K17 πρώτη νίκη με ανατροπή τον Απόλλωνα (3-1) »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας