Τελευταία ενημέρωση 04:36, 25 Απρ 2024

Νταβιώτης: Συνδυάζει ποδόσφαιρο και σπουδές!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ατρόμητος παρουσίασε άλλο ένα προϊόν της Ακαδημίας του. Τον 21χρονο Γιώργο Νταβιώτη που έκανε ντεμπούτο στο ματς με την ΑΕΛ. Διαβάστε λεπτομέρειες για τον φοιτητή του Πολυτεχνείου.

0
Αποστόλης Λάμπος
 

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον άφησε παρακαταθήκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια ατάκα που θα έρχεται πάντα στο μυαλό όταν ένα νέο φιντάνι κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικά γήπεδα. Who is Giourkas είχε αναρρωτηθεί βλέποντας τον Σεϊταρίδη να αλωνίζει σε όλη την αριστερή πλευρά της ομάδας του και να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ.

Από εδώ αυτή τη γωνιά θέλουμε να σας μάθουμε ποιος είναι ο Γιώργος Νταβιώτης αν αναρωτηθήκατε ποιος είναι αυτός ο νεαρός με το ευγενές ποδοσφαιρικό θράσος και την καλή τεχνική κατάρτιση που έβγαλε στο ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία απέναντι στην ΑΕΛ.



Ο Νταβιώτης παίρνει τη θέση του Ρόσα

Έχει κλείσει τα 21 του χρόνια από τον Ιούνιο, ενώ υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2018 όταν ο Νταμίρ Κάναντι αφού δούλεψε στην προετοιμασία του έδωσε την ευκαιρία. Πως έφτασε όμως ως εκεί;

Σίγουρα καθόλου εύκολα. Ο λόγος; Το σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Μαθητής του 19,9 σε όλες τις τάξεις του λυκείου πσορπάθησε και κατάφερε να συνδυάσει ποδόσφαιρο και διάβασμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι γονείς του εκπαιδευτικοί, δεν του έκλεισαν ποτέ το δρόμο προς το ποδόσφαιρο. Αντιθέτως τον στήριξαν.

Εκείνος, πολύ ώριμος για ηλικία του, είχε αποφασίσει πως ήθελε και τα δύο. Και τα κατάφερε. Σε ηλικία 16 ετών, ενόσω αγωνιζόταν στον Άγιο Ιερόθεο, παρακολουθούνταν στενά από τον σκάουτ του Ατρόμητου, Τόλη Αποστόλου, τον τότε προπονητή της Κ20 Γιώργο Κορακάκη αλλά και τον αείμνηστο Τάκη Μιχαλέτο που ήταν τότε διευθυντής της κυανόλευκης Ακαδημίας.

Ο Κορακάκης άναψε το πράσινο φως και ο Τόλης Αποστόλου ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Άγιου Ιερόθεου. Προς τιμήν της η ιστορική ομάδα του Περιστερίου δεν αξίωσε τίποτα από τον Ατρόμητο καθώς δεν ήθελε να κλείσει το δρόμο στον νεαρό αστέρι που εντυπωσιάζε στα τοπικά πρωταθλήματα.



Γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης, ο Νταβιώτης ένιωθε ότι ζει σε ένα όνειρο. Σαν σε πείσμα συνέχισε παράλληλα να διαβάζει πιο πολύ κι ενώ αγωνιζόταν στην Κ20 του Ατρόμητου. Είχε φτάσει η χρονιά των Πανελληνίων. Τα διλήμματα πολλά. 

Αλλά είχε την τύχη να έχει την αμέριστη στήριξη των γονιών του αλλά και του Γιώργου Κορακάκη ο οποίος όποτε χρειαζόταν, τον άφηνε εκτός αποστολης για να διαβάσει. Εδώ τον άφησε να πάει πενταήμερη, γιατί θεωρεί πως ένα παιδί δε μπορεί να χάσει μια τέτοια εμπειρία ζωής.

Δεν είχαν να φοβούνται κάτι, καθώς ο Γιώργος έκανε ήδη ζωή επαγγελματία ποδοσφαιριστή τόσο διατροφικά όσο και σε θέματα ωραρίων. Στερήθηκε πολλά, όπως κάθε παιδί της ηλικίας του που έχει στόχους. Ο Γιώργος Νταβιώτης πέτυχε και το δεύτερο στόχο του. 



Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μηχανικός ηλκτρονικών υπολογιστών στο Πολυτεχνείο με 19000 μόρια στις Πανελλήνιες. Περηφάνια. Έγινε πρότυπο κάθε παιδιού από τα 18 του κιολας χρόνια. Τα όνειρά όμως δε σταμάτησαν εκεί. Το ποδόσφαιρο ήταν η λατρεία του. 

Έβλεπε άλλα παιδιά, μικρότερα σε ηλικία ή συνομήλικα, όπως ο Λημνιός, να παίρνουν την ευκαιρία. Κάπου απογοητευόταν, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Συνέχιζε τη δουλειά απεμπολισμένος από το δυσβάσταχτο άγχος των Πανελληνίων. Ο δρόμος είχε ανοίξει.



Ο Κορακάκης, ο Σα Πίντο, ο Κάναντι, όλοι τον πίστεψαν. Ο Αυστριακός του έδωσε το τριετές συμβόλαιο, μαζί τον Ρονάλντο και τον Ιμέρι. Ωστόσο την περσινή σεζόν, ως επαγγελματίας πλέον δεν πήρε κάποια ευκαιρία. Υπήρχε πληθώρα επιθετικών και εξτρέμ βλέπετε τα δύο προηγούμενα χρόνια στην ομάδα. Εκείνος έβλεπε τον Ουάρντα και τον Ντιγκινί και ήθελε να τους μοιάσει.



Φέτος η ομάδα έχει ένα πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Να η ευκαιρία! ο Γιάννης Αναστασίου από την προετοιμασία διέκρινε το ταλέντο του. Στο μυαλό του Έλληνα προπονητή ο Νταβιώτης ναι μεν είναι ένας ακραίος επιθετικός, αλλά μπορεί επίσης να δώσει λύσεις και ως επιθετικός αλλά κι ως εσωτερικός μέσος. Αφήστε που είναι και εξαιρετικός στα στημένα.

Έτσι λοιπόν, την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος του έδωσε την ευκαιρία. Μια ευκαιρία που την άξιζε γιατί την δούλεψε τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιοι θα πουν άργησε. Τον Γιώργο δεν τον νοιάζει. Ζει το νέο του όνειρο και χωρίς άγχος για το μέλλον του. Το Πολυτεχνείο είναι εκεί και ήδη έχει περάσει και τα μισά μαθήματα της Σχολής του. 

Πηγή:novasports.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2019 22:16
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Χάνει Λαμία και ΠΑΟΚ ο Μέγιερι! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας