Τελευταία ενημέρωση 15:24, 19 Απρ 2024
Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Ας είμαστε ρεαλιστές!. Το υπέρ πολλαπλάσιο μπάτζετ της Λέγκια, η διαφορά ρυθμού μεταξύ των ομάδων και η διαφορά ευρωπαϊκών παραστάσεων όταν μπαίνουν πάνω στη ζυγαριά συνήθως απονέμουν δικαιοσύνη.

Η «ποδοσφαιρική» δικαιοσύνη «λέει» λοιπόν ότι μετά από δύο παιχνίδια, η Λέγκια Βαρσοβίας που κράτησε ανέπαφη την εστία της για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, προκρίθηκε δίκαια νικώντας σήμερα στο Περιστέρι με 2-0 και σταμάτησε το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ατρόμητου που συγκριτικά με το περσινό «κάζο» με τη Μπρέστ ήταν πολύ καλύτερο αλλά ως εδώ!. Ίσως αν στο α' ημίχρονο άνοιγε πρώτος το σκορ καθώς του δόθηκαν οι ευκαιρίες, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Με τα «αν» όμως δεν γράφεται ιστορία.

                                                                Το ματς
Στο πρώτο ημίχρονο, η Λέγκια μπήκε δυνατά και, πιέζοντας ψηλά, πήρε την κατοχή της μπάλας, δείχνοντας τη διάθεση να βρει από νωρίς το… χρυσό για εκείνη γκολ και τον Λουκίνιας να κάνει ένα κοντρόλ που του στέρησε τη δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα, μόλις στο 7’.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο αντίπαλος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ενώ εκείνος αναπτυσσόταν… μονόπαντα, παίζοντας κυρίως από δεξιά με τον Μανούσο, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές ωστόσο. Μάλιστα, ήταν εκείνος που είχε τις δύο καλύτερες φάσεις ως το ημίωρο και μαζί την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ…
Αρχικά στο 17ο λεπτό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόσα, από θέση έξω αριστερά, να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαγέσκι! Ενώ δύο λεπτά μετά, η κεφαλιά του Καχίλα από το ύψος του πέναλτι απομακρύνθηκε σε κόρνερ από την επέμβαση του Καφού.
Κι αφού δεν έγινε το 1-0 από τους Περιστεριώτες, ήρθε το… 0-1 από τους Πολωνούς, όταν στο 29’ ο Καφού έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, «έσπασε» τη μπάλα για τον Γκβίλια κι εκείνος πάσαρε στον Στολάρσκι, ο οποίος σκόραρε με συρτό διαγώνιο σουτ!. Ενώ λίγο έλειψε να έρθει και νέα… ψυχρολουσία από πλευράς Λέγκια, στο 32ο λεπτό, με τον Κουλένοβιτς να σουτάρει υπό πίεση μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Μέγερι…

Ο Ατρόμητος λιγόστεψε τα αβίαστα λάθη στη συνέχεια, ανασυντάχθηκε κι απείλησε ξανά στο 40’, στην ταχύτατη αντεπίθεση του Ρόσα, με το σουτ του Μανούσου υπό καλές προϋποθέσεις να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.
Ότι συνέβη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου, με τον Βέλλιο να γυρίζει άθελα του για τον Μανούσο, ο οποίος δεν κατάφερε να σπρώξει στα αντίπαλα δίχτυα τη μπάλα, που κατέληξε τελικά κόρνερ από την… σωτήρια επέμβαση του Λέβτσουκ! Στην επανάληψη, τα όποια πλάνα του Γιάννη Αναστασίου πήγαν στον… κάδο, καθώς οι φιλοξενούμενοι επαναλαμβάνοντας ανάλογα δυνατή εκκίνηση κατάφεραν να σημειώσουν αρκετά νωρίς και δεύτερο τέρμα…
Με τον Κουλένοβιτς να… προειδοποιεί στο 49’ και τον Γκβίλια να κάνει το 0-2, μετά από δύο λεπτά, αξιοποιώντας την σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Βέσοβιτς, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση για τη Λέγκια. Ο Αναστασίου χρησιμοποίησε τον Ουγκράι πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1, με τον νεοεισελθόντα να παίζει στα άκρα μαζί με τον Μανούσο και τον Ρόσα πίσω από τον Βέλλιο, προκειμένου να αλλάξει την… αναιμική επιθετικά εικόνα του Ατρόμητου.Εις… μάτην όμως, αφού η ομάδα των δυτικών προαστίων συνέχισε να μην απειλεί, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να είχε δεχθεί κι άλλο γκολ. Με τον Μέγερι να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο 63ο λεπτό, στο σουτ του Γκβίλια μέσα από την περιοχή…
Όσο περνούσε η ώρα, το ματς «έσβηνε», με την ομάδα του Αλεξάνταρ Βούκοβιτς να επιβάλλει το ρυθμό της και τον Ατρόμητο να ξεμένει τόσο από δυνάμεις αλλά και από αυτοπεποίθηση.
Ο Ρισβάνης κατάφερε να να αποσοβήσει το 0-3, διώχνοντας με προβολή το πλασέ του Καρλίτος μετά από μπαλιά του Γκβίλια, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.  Ενώ η τελευταία αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε ξανά με εκείνον πρωταγωνιστή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί το γκολ της... τιμής.

Ατρόμητος (4-3-3): Μέγερι, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον (69’ Ούμπιδες), Καχίλα (58’ Ουγκράι), Χαρίσης, Ρόσα, Μανούσος, Βέλλιος (83’ Ενσικουλού).

Λέγκια Βαρσοβίας (4-2-3-1): Μαγέσκι, Στολάρσκι, Λέβτσουκ, Γεντρτσέτσικ, Ρότσα (62’ Βιέτσεσκα), Μαρτίνς, Καφού, Βέσοβιτς (68’ Ναγκί), Γκβίλια, Λουκίνιας (77’ Καρλίτο), Κουλένοβιτς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2019 22:43
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βούκοβιτς: «Ο Ατρόμητος θέλει ακόμα χρόνο» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας