Τελευταία ενημέρωση 04:39, 19 Απρ 2024

Η κινησιοθεραπεία και πως «κατηγοριοποιείται»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports.gr για την κινησιοθεραπεία. «Γενικά τις κινήσεις τις διακρίνουμε σε ενεργητικές, παθητικές, ενεργοπαθητικές και κινήσεις αντίστασης.

  Ενεργητικές κινησεις ειναι οι κινησεις που γινονται απ'τον ιδιο τον ασθενη χωρις την επεμβαση εξωτερικης δυναμης.Εχουν σκοπο την αυξηση της εντασης και της δυναμης των μυων, καθως και την αυξηση των καυσεων και την βελτιωση της κυκλοφοριας του αιματος.
  Παθητικές κινησεις ειναι αυτες που γινονται χωρις την ενεργεια των μυων, χωρις την συνδρομη του αρρωστου αλλα με την επεμβαση εξωτερικης δυναμης.Σκοπος τους ειναι η διατηρηση και αυξηση τησ κινητικοτητος μιας αρθρωσης και η προφυλαξη αυτης απο παραμορφωσεις και δυσκαμψιες.Σε αυτες τις περιπτωσεις θα πρεπει να λαμβάνουμε υπ'οψη μας οτι οι κινησεις δεν πρεπει να υπερβαινουν τα φυσιολογικα ορια και τα ορια του πονου, να μην παρατεινονται πολυ και προκαλουν μυικο καματο.Γινονται με την βοηθεια ατομου που γνωριζει την ανατομια της κινησης(φυσικοθεραπευτης).
  Ενεργοπαθητικές κινησεις ειναι οι κινησεις που γινονται απ' τον αρρωστο με την βοηθεια εξωτερικης δύναμης ς(φυσικοθεραπευτής).
  Κινησεις αντίστασης ειναι ενεργητικες κινησεις που κανει ο αρρωστος κατω απο αντισταση( με την βοηθεια μηχανηματων γυμναστικης). Εχουν σκοπο να αυξησουν τη δυναμη των μυων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Λάμψη και ομορφιά στη βράβευση του Πίτου! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας